Detaljer kring Dwayne Haskins dödsorsak släppt av Broward County Medical Examiner

Detaljer kring Dwayne Haskins dödsorsak släppt av Broward County Medical Examiner

I kölvattnet av Pittsburgh Steelers quarterback Dwayne Haskins tragiska död när han blev påkörd och dödad av en dumper på en motorväg i Florida den 9 april, framkom flera detaljer den 23 maj när en toxikologisk rapport och utredningsrapport släpptes av Broward County Medical Examiner och brottsbekämpande myndigheter.

Rapporten uppgav att Haskins blodalkoholnivåer var 0,24 och 0,20 — tre gånger den lagliga gränsen på 0,08 i delstaten Florida. Dessutom testade han positivt för ketamin och norketamin. Dödsorsaken fastställdes vara trubbigt trauma.

Dwayne Haskins, före detta förstaomgången, dödades tragiskt i en bilolycka i april

Haskins var 24 år gammal, en tidigare draftval från Ohio State som valdes ut av Washington-franchisen innan han släpptes och gick med i Steelers som backup.

En rapport från brottsbekämpande myndigheter satte ihop de sista timmarna av sitt liv att Haskins gick på middag med en vän eller kusin och sedan till en nattklubb i södra Florida där “de drack mycket och någon gång hamnade de i bråk, separerande.”

Efter att ha lämnat hade Haskins bil slut på bensin på motorvägen. Vid det tillfället lämnade Haskins sin bil för att hämta gas, vilket var när han blev påkörd av lastbilen.

Hans fru, Kalabrya Haskins, berättade för en 911-polischef att hennes man ringde henne och informerade henne om att han skulle få bensin. Eftersom Haskins inte hade ringt tillbaka henne för att uppdatera henne ringde hon 911 för att begära en välfärdskontroll.

Rapporten slog fast att denna trafikolycka var en olycka. Ingen har åtalats för brott. I april drog krockrapporten slutsatsen att det inte var något fel hos föraren. Haskins blev också påkörd av en andra bil som försökte undvika att träffa honom.

Rättsläkarens utredningsrapport, citerad av flera rapporter, inklusive Andy Slater från Fox Sports i Miami, tillade att en icke namngiven “kvinnlig följeslagare” befann sig i Haskins bil och att hon sa att Haskins hade letat efter bensin till bilen. Hennes förhållande till Haskins var inte bestämt, enligt rapporten.

Utlåtande utfärdat på uppdrag av Haskins änka

Kalabrya Haskins advokatbyrå, The Ellsley Law Firm, gjorde ett uttalande på hennes vägnar måndag kväll efter avslöjandena om arten av hans död.

“Dwayne Haskins, Jr. dödades tragiskt den 9 april 2022. Han var en kärleksfull och hängiven make, en son och en bror. Han ville bli pappa och så småningom farfar. Han var en humanitär som älskade barn och djur. Som ung man var Dwayne en nationellt erkänd forskare-idrottare medan han gick på gymnasiet i Maryland. Dwayne var en rekordstor quarterback för Ohio State Buckeyes. Han var en All Big Ten Academic Student Atlete.

“Dwayne var MVP vid Big Ten Championship. Han var MVP på Rose Bowl. Han var finalist för Heisman Trophy. Dwayne var det 15:e totalvalet vid 2019 NFL Draft för Washington. När han gick bort var han quarterback för Pittsburgh Steelers och han älskades av sina tränare och sina lagkamrater.

“Dwayne Haskins var alla dessa saker och så mycket mer. Å Dwaynes hustrus, hans familjs och hans minnes vägnar, och å sanningens vägnar, ber vi respektfullt om integritet, om tålamod och för allmänheten att undanhålla alla domar under denna period medan de brottsbekämpande myndigheterna fortsätter att utreda och utföra sitt viktiga arbete.”

Haskins ihågkommen av Steelers och Buckeyes

Den tidigare Big Ten Offensive Player of the Year spelade i nio matcher sin rookiesäsong och kastade sju touchdowns och sju interceptions. Han passerade för fem touchdowns i sin andra NFL-kampanj. I januari 2021 skrev han på med Steelers.

Haskins hade tränat i södra Florida med andra Steelers-spelare, inklusive backen Najee Harris, quarterbacken Mitchell Trubisky och tight-end Pat Freiermuth. Han hade nyligen lagt upp en lättsam video med Harris. Hans sista inlägg var ett motiverande citat: “Det är vad det är kommer att hålla dig ifred.”

I ett uttalande vid tiden för Haskins död uttryckte Steelers huvudtränare Mike Tomlin sina känslor.

“Jag är förkrossad och saknar ord över det olyckliga bortgången av Dwayne Haskins,” sa Tomlin i ett uttalande som släpptes av laget. “Han blev snabbt en del av vår Steelers-familj när han kom till Pittsburgh och var en av våra hårdaste arbetare både på fältet och i vårt samhälle. Dwayne var en fantastisk lagkamrat, men ännu mer en fantastisk vän för så många. Jag är verkligen hjärtekrossad. Våra tankar och böner går till hans fru Kalabrya och hela hans familj under denna svåra tid.”

Ohio State officiella fotbollsprogram släppte ett uttalande kort efter nyheterna och sa: “Ledare. Legend. Forever a Buckeye.”

“Vi sörjer den tragiska förlusten av vår GL-familjemedlem Dwayne Haskins,” sa Goal Line Sports, Haskins sportbyrå, i ett uttalande. “Det finns inga ord för att definiera denna sorg. Våra böner och kondoleanser går till hans familj och familjen Steelers. Vila vid makten, Dwayne.”


#Detaljer #kring #Dwayne #Haskins #dödsorsak #släppt #Broward #County #Medical #Examiner

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *