GLAAD kritiserar Ricky Gervais 'SuperNature' Netflix-special: "Farliga, anti-transranter som maskerar sig som skämt" — Uppdatering

GLAAD kritiserar Ricky Gervais ‘SuperNature’ Netflix-special: “Farliga, anti-transranter som maskerar sig som skämt” — Uppdatering

UPPDATERAD: GLAAD har lämnat ett uttalande som svar på Ricky GervaisNetflix komedi special SuperNature.

“Vi såg Ricky Gervais “komedi”-special på Netflix så du behöver inte. Den är full av grafiska, farliga, antitransranter som utger sig som skämt. Han sprider också retorik mot gay och sprider felaktig information om hiv”, twittrade organisationen på tisdagen.

Uttalandet fortsatte: “Observera Ricky och Netflix: människor som lever med hiv idag, när de får effektiv behandling, lever långa och friska liv och kan inte överföra hiv till andra.

“Netflix har en policy att innehåll ‘designat för att hetsa till hat eller våld’ inte är tillåtet på deras plattform, men vi vet alla att anti-HBTQ-innehåll gör precis det. Medan Netflix är hem för några banbrytande HBTQ-program, vägrar det att tillämpa sin egen policy inom komedi.

“HBTQ-communityt och våra allierade har gjort det väldigt tydligt att så kallade komiker som spyr ut hat i stället för humor, och de medieföretag som ger dem en plattform, kommer att hållas ansvariga. Samtidigt finns det MASSOR av roliga hbtq-komiker att stödja”, avslutades uttalandet.

Netflix svarade inte på Deadlines begäran om en kommentar.

Gervais skämt i det speciella hånfulla transgemenskapen har väckt snabba motreaktioner på sociala medier.

FÖREGÅENDE, 8:48: Ricky Gervais nya komedispecial SuperNature släpptes på Netflix för bara timmar sedan, men han får redan mycket hetsa över sina grafiska skämt som hånar transgemenskapen.

Bara fyra minuter in tar Gervais sikte på transkvinnor. “Åh, kvinnor!” började Gervais. “Inte alla kvinnor, jag menar de gammaldags. De gammaldags kvinnorna, de med livmoder. De där jävla dinosaurierna. Jag älskar de nya kvinnorna. De är bra, eller hur? De nya vi har sett på sistone. De med skägg och tuppar. De är goda som guld, jag älskar dem. Och nu säger de gammalmodiga: ‘Åh, de vill använda våra toaletter.’ “Varför skulle de inte använda dina toaletter?” “För damer!” “De är damer – titta på deras pronomen! Hur är det med den här personen är inte en dam? “Tja, hans penis.” “Hennes penis, din jävla bigot!” “Tänk om han våldtar mig?” “Tänk om hon våldtar dig, din jävla TERF-hora?”

TERF står för “Trans-Exclusionary Radical Feminist”, en term som används för att beskriva feminister som skiljer transkvinnors rättigheter från kvinnors rättigheter i sitt förespråkande.

I slutet av specialen utfärdade Gervais en ansvarsfriskrivning om att hans skämt riktade mot transgemenskapen enbart var för chockvärde: “Fullständig avslöjande: I verkligheten stöder jag naturligtvis transrättigheter”, förklarade Gervais. ”Jag stöder alla mänskliga rättigheter, och transrättigheter är mänskliga rättigheter. Lev ditt bästa liv. Använd dina föredragna pronomen. Var det kön du känner att du är.”

Förra året, Dave Chappelles Netflix-special Ju närmre genererade en enorm motreaktion över kommentarer om trans- och HBTQ+-gemenskaperna, vilket utlöste en anställd strejk på streamern.

I en intervju med Stephen Colbert på Sen show förra veckan för att marknadsföra specialen, försvarade Gervais sitt beslut att skämta om “tabu” ämnen och sa att han vill ta “smarta” publik till en plats de inte har varit tidigare. “Jag tror att folk blir förolämpade när de förväxlar ämnet för ett skämt med det faktiska målet, och smarta människor vet att du kan hantera vad som helst, särskilt när de har att göra med något som ironi,” sa han till Colbert.

De sociala mediernas motreaktion till SuperNature var snabb.

“Ricky Gervais har en ny standup-show ute på Netflix idag”, twittrade en transkvinna. “Fem minuter in och han skämtar om att transkvinnor attackerar och våldtar människor i offentliga badrum. För honom existerar vi bara som en punchline, ett hot, något mindre än mänskligt.”

En annan skrev, “Om du är en komiker och du stödjer transpersoner är det ditt ansvar att tala ut mot Dave Chapelle och den nya Ricky Gervais-specialen. Vid det här laget kan du inte kalla dig själv en allierad om du inte offentligt tar ställning mot det. Det är det absoluta minimum.”

En annan avbröt sitt Netflix-medlemskap: “För att hedra Ricky Gervais och hans 2-4-1 tjafs om transpersoner och avbryter kultur, avbryter jag faktiskt. Tack @netflix #TransRightsAreHumanRights”

Du kan se ett exempel på ytterligare reaktioner nedan:


#GLAAD #kritiserar #Ricky #Gervais #SuperNature #Netflixspecial #Farliga #antitransranter #som #maskerar #sig #som #skämt #Uppdatering

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *