Google Assistant på Galaxy Watch 4 praktiskt: Inte mycket snabbare än Wear OS 2.0 [Video]

Google Assistant på Galaxy Watch 4 praktiskt: Inte mycket snabbare än Wear OS 2.0 [Video]

Den försenade lanseringen av Google Assistant för Galaxy Watch 4 har varit mycket efterlängtad så vi har gått praktiskt för att ta reda på om det är ett stort steg upp.

Vi har väntat nästan ett år på att den bästa röstassistenten ska komma till det som fortfarande är den bästa Wear OS-smartklockan. Sedan lanseringen av Galaxy Watch 4 och Watch 4 Classic har Samsungs Bixby varit det enda handsfree röststyrningssystemet som du har kunnat använda från handleden.

För dem som är förankrade i Googles ekosystem för smarta hem var detta inte idealiskt, men nu kan du njuta av den feta Google Assistant direkt på handleden. Har det varit värt att vänta? Vi har gått praktiskt för att ta reda på det.

Video — Google Assistant för Galaxy Watch 4 praktiskt

Prenumerera på 9to5Google på YouTube för fler videor

Installationsprocess och fallgropar

Tyvärr kan du inte bara gå och växla mellan assistenten på din Galaxy Watch 4 eller Watch 4 Classic. Det finns ett moment av arbete som måste gå in för att få saker att fungera korrekt. Du måste gå och ladda ner Google Assistant från Play Butik på din Galaxy Watch 4.

Något konstigt kanske du ser att butiksinformationen ber dig att “Uppdatera” istället för att installera. Detta antyder att Wear OS 3.0 redan innehåller ett antal förutsättningar och detta aktiverar bara funktionen men, tyvärr, vi vet inte riktigt säkert. Med en storlek på cirka 11 MB är den ganska liten och bör inte påverka din lagring på enheten.

Öppna den nyinstallerade Assistant-appen och den guidar dig till din smartphone där du måste följa en installationsprocess för att aktivera funktionen på handleden. Om du har Voice Match aktiverat på ditt Google-konto kan du gå igenom processen snabbt och sömlöst. Om du är nöjd med att använda väckningskommandona “Hey Google” eller “Okej, Google”, behöver du inte göra något annat.

Du kan aktivera snabb Google Assistant-aktivering med hjälp av Watch 4-sidoknapparna genom att gå till Inställningar > Avancerade funktioner > Anpassa tangenter > Tryck och håll. Det här avsnittet innehåller nu ett nytt “Assistent”-alternativ som du kan aktivera med ett långt tryck på den övre sidoknappen på din smartwatch om du föredrar detta framför det traditionella väckningskommandot.

Om du tidigare har använt Bixby, föreslår vi att du inaktiverar funktionen “Voice wake-up” om du har för avsikt att använda den på din smartwatch. Det är inte helt klart för oss, men vissa röstkommandon kan vara långsamma att registrera om Bixby röstaktivering är aktiv och inaktivering av den alternativa röstassistenten verkar ha hjälpt till med taligenkänning och hastighet.

Google Assistant för Galaxy Watch 4: Vad kan du göra?

Galaxy Watch 4 kör Google Assistant praktiskt

Här är de goda nyheterna: Allt som du vanligtvis kan göra med en Google Assistant-ansluten enhet kan göras från din handled. Det inkluderar att styra smart hemteknik, ställa in påminnelser, skicka meddelanden, initiera ett samtal, ställa allmänna frågor och mycket mer.

Till skillnad från på äldre Wear OS-klockor innehåller Galaxy Watch 4 mer information och är visuellt mycket mer imponerande än någonsin tidigare. Det är verkligen en förlängning av Assistant-upplevelsen som du kommer att få på smartphones och surfplattor men i mycket mindre skala.

Fråga efter vägbeskrivningar i Maps så får du en mikrobild av vägbeskrivningen eller fråga åldern på din favorit Hollywood-skådespelare så får du extra detaljer och kanske ett foto bifogat. Det är inget banbrytande när det gäller assistenten men den här tillägget skapar upplevelsesammanhållning från enhet till enhet.

Hur jämför det med Google Assistant på Wear OS 2.0?

Google har gjort det djärva påståendet att Assistant på Galaxy Watch 4 erbjuder “snabbare svarstider än någonsin.” Enligt vår erfarenhet är det faktiskt inte sant. Visst, Assistent-resultaten är definitivt mer informationstäta och rika svar är mer visuellt imponerande. Dock är hastigheterna ganska lika på TicWatch Pro 3 kör Wear OS 2.34 — men utan de extra visuella elementen.

Vi testade med ett antal vanliga kommandon som att fråga om aktuella väderförhållanden, ställa in ett larm, få svar på ett antal grundläggande sökfrågor, några vägbeskrivningar och till och med skicka ett SMS till en kontakt.

I de flesta fall höll den äldre TicWatch Pro faktiskt jämna steg och i mer än några få fall lyckades returnera vanliga frågor snabbare än Galaxy Watch 4. Det är minst sagt en besvikelse, men i våra korta tester verkar det som att när Galaxy Watch 4 bearbetar röstkommandon, det finns ett häng på den nyare smartklockan som påminner om Nest Hub-serien.

När varje ord eller fras visas på skärmen, verkade tiden det tar att initiera Google Assistant på Galaxy Watch 4 ta längre tid under vår praktiska process. Naturligtvis, på den äldre versionen av Wear OS kan du inte alltid flytta från ett kommando till ett annat utan att interagera med skärmen. Detta ger Watch 4 en mindre fördel eftersom du kan vara helt handsfree när du gör kommandon.

Irriterande nog, om du gör ett upprepat kommando som att försöka ställa in ett larm för samma tid som ett tidigare inställt larm, får du ingen visuell eller ljudåterkoppling. Ofta blev vi förvirrade när klockan verkade misslyckas med att registrera precis det som hade blivit tillfrågat av assistenten. I själva verket hade det helt enkelt förhindrat en upprepad åtgärd från att äga rum.

Att inaktivera inställningen “Voice wake-up” för Bixby gjorde initialt skillnad för röstigenkänningshastigheterna men inte till en punkt där Galaxy Watch 4 är exponentiellt snabbare än tidigare Wear OS-generationer. Vi hoppas att Samsung och Google kan förbättras med uppdateringar, eftersom dessa initiala påståenden om hastighetsförbättring helt enkelt inte håller.

Som sagt, några sekunder här och där spelar ingen roll för de flesta. Medan Google Assistant kommer till den bästa Wear OS-klockan på marknaden är en mycket större affär. Bixby är ett bra alternativ men det saknar förmågan att svara på frågor och frågor som kräver Googles kraftfulla sökning. Åtminstone nu har du ett annat alternativ till ditt förfogande.

Låt oss hoppas att vi får snabbare bearbetning på enheten med den kommande Pixel Watch. För nu är detta det enda sättet att uppleva den efterlängtade fullfeta Google Assistant på en bärbar dator och för att sammanfatta det med två ord: det är bra.

Mer om Google Assistant:

FTC: Vi använder inkomstbringande automatiska affiliate-länkar. Mer.


Kolla in 9to5Google på YouTube för fler nyheter:

#Google #Assistant #på #Galaxy #Watch #praktiskt #Inte #mycket #snabbare #än #Wear #Video

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *