Kirurg: Johnny Depps berättelse om avhuggna finger har brister

Kirurg: Johnny Depps berättelse om avhuggna finger har brister

FALLS CHURCH, Va. (AP) — En handkirurg vittnade i måndags om att Johnny Depp inte kunde ha tappat spetsen på långfingret på det sätt som han berättade för jurymedlemmar att det hände i hans civilrättsliga process mot ex-fru Amber Heard.

Fingerskadan, som inträffade i ett slagsmål i Australien i mars 2015 mellan Depp och Heard, har varit en av flera viktiga tvistpunkter i rättegången. Depp säger att han skadades när Heard kastade en vodkaflaska på honom. Heard har sagt att hon aldrig såg specifikt hur det hände, men att det inträffade en natt när en rasande Depp sexuellt övergrep henne med en spritflaska.

Depp stämmer Heard för förtal i Fairfax County Circuit Court under en kommentar från december 2018 som hon skrev i The Washington Post och beskrev sig själv som “en offentlig person som representerar övergrepp i hemmet.” Hans advokater säger att han blev förtalad av artikeln trots att den aldrig nämnde hans namn.

Depp har förnekat att han någonsin slagit Heard och säger att hon var förövaren i förhållandet. Heard har vittnat om mer än ett dussin separata fall av fysisk misshandel som hon säger att hon utsattes för i Depps händer.

I vittnesbörd i måndags vittnade kirurgen Richard Moore om det avhuggna fingret när jurymedlemmar såg ohyggliga bilder av skadan. Han sa att Depp beskrev att hans handflata var nere på en bar när den träffades av flaskan.

Moore, som inte behandlade Depp, vittnade om att Depps beskrivning är osannolik, till stor del eftersom hans nagel förblev intakt. Moore sa att nageln var blottad, som Depp beskrev placeringen av sin hand, och skulle ha skadats. Moore sa också att det skulle ha blivit andra skärsår på resten av hans hand från glaset som krossades vid sammanstötningen.

Medan Depp berättade för juryn att Heard kapade fingret genom att kasta en vodkaflaska, berättade han vid tidpunkten för olyckan till folk och skickade textmeddelanden om att han hade gjort det mot sig själv. Vid ett tillfälle sa han att fingret hade klämts mellan solida dragspelsdörrar.

Depp säger nu att han ljög för att skydda Heard. Moore vittnade om att att få fingret i kläm i dragspelsdörrar skulle vara förenligt med skadan.

Rättegången är nu inne på sin sjätte vecka. Måndagens vittnesmål var relativt banalt i en rättegång som har gett en ful inblick i parets giftiga förhållande. Det hade funnits en förväntan om att Heards advokater skulle kalla Depp till montern på måndag, men så blev det inte. Heards advokat, Elaine Bredehoft, sa i slutet av måndagen att de fortfarande diskuterar om de ska ringa honom.

Jurymedlemmar hade redan hört mycket från både Depp och Heard – var och en var på läktaren i fyra dagar och genomgick ansträngande korsförhör.

Även i måndags vittnade en psykiater om att Depps beteende passar mönstret för en person vars drog- och alkoholmissbruk bidrar till våld i hemmet.

Depps advokat Wayne Dennison ifrågasatte etiken och trovärdigheten i psykiaterns åsikter, med tanke på att han aldrig genomförde en undersökning av Depp.

Senare i måndags förhörde Dennison omfattande ett annat Heard-vittne, underhållningsexperten Kathryn Arnold, om hennes påstående att Heard förlorade på potentiella $40 miljoner till $50 miljoner när en annan Depp-advokat kallade Heards påståenden om övergrepp för en “bluff”. Heard har lämnat in ett genkäromål mot Depp baserat på dessa uttalanden.

Arnold sa att hon mätte Heards karriär mot “jämförbara” stjärnor som Gal Gadot, Jason Momoa och Zendaya för att visa vart Heards karriär skulle ha tagit vägen om Depp-advokaten Adam Waldman inte hade förtalat henne.

Dennison, i sitt förhör, hånade föreställningen att Heard var i samma liga som dessa stjärnor. Han avvisade också Heards roll som Mera i “Aquaman”-superhjältefilmsserien och sa att uppföljaren “Aquaman” som ska släppas är mer som en “kompiskomedi” än en film som kommer att innehålla Heard som en romantisk huvudroll.

Hört “var på branten av en stor karriär”, insisterade Arnold.

Rättegången har rönt ökande uppmärksamhet från allmänheten över sin längd. Människor slog läger över natten och bråkade om platser i kö när de försökte få en av de 100 platserna i rättssalen som tilldelats allmänheten. Under en morgonrast bekände en kvinna sin kärlek till Depp och frågade när han skulle erkänna att han var pappan till barnet hon höll i famnen.

Hon togs bort från rättssalen.

.
#Kirurg #Johnny #Depps #berättelse #avhuggna #finger #har #brister

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *