Passagerare lämnade på plan i timmar på Reagan National efter stormar

Passagerare lämnade på plan i timmar på Reagan National efter stormar

Platshållare medan artikelåtgärder laddas

Thailändarna Austin ville komma hem till distriktet efter ett helgbesök med familjen i Jacksonville, Florida. Istället, sa hon, satt hon och andra passagerare fast på taxibanan Reagan National Airport i tre timmar på söndagskvällen, utan att kunna lämna sitt plan.

“Först sa de ‘Åh, det tar en minut'”, sa Austin. ”Sedan var det en timme och en timme till. Tiden bara fortsatte.”

Hundratals passagerare på minst ett halvdussin andra flyg rapporterade liknande förseningar efter att åskväder fällde träd, översvämmade vägar och lämnade tusentals utan ström i Washington-regionen. Nedsmältningen väckte frågor om huruvida branschen är förberedd för sommarens resesäsong då den kämpar med fortsatt brist på arbetskraft och väderrelaterade störningar som länge har varit den största källan till förseningar.

Federal Aviation Administration stoppade tillfälligt flygningar på söndag kväll på National, såväl som på Washington Dulles International och Baltimore-Washington International Marshall flygplatser, tills förhållandena förbättrades. Men på de hårdast drabbade National lämnade eftersläpningen uppenbarligen flygplatsen utan tillräckligt med portar för att ta emot alla ankomster.

United fick böter för att ha hållit tusentals passagerare fast i flygplan i timmar

Enligt flygspårningswebbplatsen FlightAware, mer än en fjärdedel av flighterna som var planerade att anlända på söndagen till National var försenade, medan ytterligare 14 procent ställdes in. Bland avgångarna var nästan 30 procent försenade medan 19 procent ställdes in.

National och Dulles såg vindbyar upp till 59 mph när stormarna rullade igenom.

Trots en ökning av efterfrågan på flygresor har flygbolagen trimmat sina scheman under de senaste månaderna samtidigt som de hoppas kunna undvika en upprepning av förra sommaren, då väderrelaterade förseningar – förvärrade av personalbrist – lämnade tiotusentals kunder strandade. Flygbolag försöker ersätta mer än 50 000 arbetare som har lämnat branschen sedan pandemin började. Tusentals nyanställda är fortfarande under utbildning.

Medan flygbolagen säger att de är fokuserade på att driva tillförlitlig verksamhet, sa vissa resenärer, inklusive de som fastnat i söndagskvällens förseningar på National, att frekventa störningar får dem att tänka om flygresor.

Eric Shierlings tålamod var redan på väg att ta slut när han kom till Washington. Hans ursprungliga flyg från Birmingham, Ala., som skulle avgå tidigt på söndagen, ställdes in och flyget som han ombokades på försenades flera gånger. Han hade hoppats att hans långa dag var nära över när han landade på National klockan 12:24 på måndagen, bara för att kaptenen skulle meddela en annan fråga.

“Piloten sa till oss att det inte fanns några grindar eftersom alla hade tagit sig till flygplatsen samtidigt”, säger Shierling, en projektingenjör.

När han tittade ut genom fönstret och såg två andra plan parkerade till höger och två till till vänster, sjönk hans hjärta.

Det skulle ta fyra timmar innan passagerarna fick lämna flygplanet, då behövde han fortfarande hinna med ett nytt flyg för att komma till Connecticut, dit han var på väg i affärer. Besättningen gjorde sitt bästa, sa han, och tillhandahöll snacks och vatten, och bröt sig till och med in i en mängd godsaker reserverade för förstaklasspassagerare.

Flygbolag beskär sommarens tidtabeller för att undvika uppmärksammade härdsmältningar

Förseningarna som sträckte sig över två dagar medförde extra kostnader och krångel.

“Jag är arg och jag är arg”, sa han på måndagen medan han väntade. Han var ursprungligen planerad att flyga till Bradley International utanför Hartford, 30 minuters bilresa till hans arbetsplats, men det enda tillgängliga flyget på måndagen var till Albany, cirka 90 minuter bort. “Jag skulle inte vara i den här situationen om mitt ursprungliga flyg inte hade ställts in. Det är detta som gör mig så arg på American (Airlines).”

Passagerare sa att flygplatstjänstemän avslog förfrågningar från amerikaner om att använda skyttelbussar som kunde färja passagerare till terminalen, samt förfrågningar om att flytta flygplan närmare hallen så att passagerare kunde eskorteras in i byggnaden.

Tjänstemän vid Metropolitan Washington Airports Authority, som sköter verksamheten på National Airport, avböjde att kommentera. Rob Yingling, talesman för National Airport, hänvisade frågor om händelserna på söndagskvällen till enskilda flygbolag.

I ett uttalande skyllde tjänstemän från American Airlines på vädret.

“Ett litet antal ankommande flyg upplevde avgångsförseningar när de väntade på tillgängliga portar vid terminalen”, heter det i uttalandet. “Vi ber våra kunder om ursäkt för besväret och tackar våra teammedlemmar som arbetat hårt för att lösa situationen.”

Transportdepartementet reglerar noggrant förseningar på asfalt som inträffar innan plan lyfter eller efter att de landar.

Enligt en regel som infördes 2010 måste flygbolagen släppa inrikespassagerare inom tre timmar, medan internationella passagerare måste kunna lämna inom fyra timmar. Efter två timmar måste flygbolagen erbjuda vatten och ett mellanmål samtidigt som de ser till att toaletterna fungerar.

Förordningen infördes efter uppmärksammade incidenter där resenärer strandade på flygplan i 10 timmar eller mer. Sådana fall utreds av avdelningens Office of Aviation Consumer Protection.

Det var inte klart på måndagen om American Airlines skulle få böter för förseningarna. Transportdepartementets tjänstemän svarade inte på förfrågningar om söndagen.

Arlingtonbon John Rodriguez sa att han var på väg hem på söndagen från en resa till Birmingham. Hans ursprungliga flyg hade varit planerat att landa klockan 20.30, men flyget han bokades om på landade inte förrän efter midnatt. Han och medpassagerare tillbringade ytterligare fyra timmar sittande på planet.

Rodriguez sa att han kunde se åtminstone ett halvdussin andra plan som också verkade ha fastnat. Flygvärdinnor delade ut kakor och vatten, medan kaptenen erbjöd uppdateringar varje timme, sa han.

Utanför flygplatsen tappade nästan 40 000 kunder ström på söndagskvällen i Virginia, enligt PowerOutage.US. På måndagskvällen var bara en handfull kunder fortfarande utan el, enligt Dominion Energy. Strömmen hade också återställts till Pepco-kunder i distriktet och Maryland, sa bolaget.

Matthew Cappucci bidrog till denna rapport.


#Passagerare #lämnade #på #plan #timmar #på #Reagan #National #efter #stormar

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *