Allt nytt i Chrome 102

Allt nytt i Chrome 102

Bild för artikel med titeln Allt nytt i Chrome 102

Foto: monticello (Shutterstock)

Om du känner att du alltid blir ombedd att uppdatera Chrome, du har inte fel. Google ger ut nya uppdateringar för sin webbläsare hela tiden, vanligtvis för att korrigera nya säkerhetsbrister när de upptäcks. Med den här senaste uppdateringen är du verkligen det patchar för 32 sådana bristermen också en handfull intressanta och användbara nya funktionersom alla gör uppdatering till Chrome 102 är ingen brainer.

Medan vi ser fristående säkerhetskorrigeringar som släpps vid behov, tenderar Google att uppdatera Chrome som ett urverk var fjärde vecka. Den senaste versionen, Chrome 101som lanserades den 26 april, vilket gör mindre UI-justeringar och tillägg möjligheten att lägga till anteckningar till poster i Chromes lösenordshanterare. Även om 102 inte är en funktionsfylld uppdatering, har den definitivt mer på gång än version 101.

Kortkommando för flikhantering

Efter uppdatering till Chrome 102 kommer du att kunna flytta runt din aktiva flik med ett kortkommando, utan att behöva dra fliken med markören. Om du vill ordna om fliken håller du ned Ctrl + Skift + Page Up eller Page Down. Om ditt tangentbord inte har tangenterna Page Up eller Page Down, måste du antagligen använda Fn + Up eller Down.

Öppna filer via webbappar

Det finns två nya webbappsfunktioner med Chrome 102. Den första är möjligheten för webbappar att öppna filer på din dator, om utvecklaren har programmerat dem att göra det. En webbapp kan till exempel låta dig klicka på ett element som sedan startar en fil i din ordbehandlare.

Webbappar bör inte laddas om så ofta

När du använder webbappar är det vanligt att hela appen laddas om när du byter sida. Chrome 102 bör begränsa det beteendet, vilket gör det lättare för webbappar att flytta mellan sidor utan att behöva uppdatera.

Lär dig mer om nya butiker (i testning)

Google testar en ny Chrome-funktion i version 102: när du besöker en butiks webbplats för första gången kommer ett popup-fönster att fråga om du vill lära dig mer om butiken – säg till ut den butikens Google-recensioner. För att se om den här funktionen fungerar på din sida, aktivera dess flagga i chrome://flags/#page-info-about-this-site.

Styr en presentation från en separat flik (demo)

Den här uppdateringen är bra för de av oss som frekvent presentera bildspel över videosamtal. Snart kommer alla att ha möjlighet att styra bilder utan att faktiskt ha bildspelets flik öppen. Det gör att du kan öppna videosamtalets flik och se din publik, snarare än att hålla din fulla uppmärksamhet på presentationen som du förmodligen kan utantill. Den här funktionen är för närvarande i demoläge, så om du vill uppleva den, kolla in denna interaktiva sida för att lära dig mer.

Säkerhetskorrigeringar för 32 sårbarheter

Den viktigaste aspekten av denna uppdatering är att jagt korrigerar 32 säkerhetssårbarheter som fanns i tidigare versioner. Av dem, en är klassad som “kritisk”, medan åtta är klassad som “hög”. Medan resten är klassade som “medium” och “lågt”.” och ingen av bristerna verkar ha utnyttjats av hackare, det är viktigt att skydda din webbläsare nu när dessa sårbarheter är allmänt kända.

Här är de nio kritiska och högt värderade sårbarheterna som kommer att åtgärdas med denna uppdatering:

  • Kritisk CVE-2022-1853: Använd efter gratis i indexerad DB. Anmäld av Anonym 2022-05-12
  • Hög CVE-2022-1854: Använd after free i ANGLE. Rapporterad av SeongHwan Park (SeHwa) 2022-04-27
  • Hög CVE-2022-1855: Använd after free i Messaging. Rapporterad av Anonym 2021-07-13
  • Hög CVE-2022-1856: Använd after free i User Education. Rapporterad av Nan Wang(@eternalsakura13) och Guang Gong från 360 Alpha Lab 2022-05-06
  • Hög CVE-2022-1857: Otillräcklig policytillämpning i File System API. Rapporterad av Daniel Rhea 2021-07-11
  • Hög CVE-2022-1858: Out of bounds läs i DevTools. Rapporterad av EllisVlad 2022-04-07
  • Hög CVE-2022-1859: Använd after free i Performance Manager. Rapporterad av Guannan Wang (@Keenan7310) från Tencent Security Xuanwu Lab 2022-05-05
  • Hög CVE-2022-1860: Använd after free i UI Foundations. Rapporterad av @ginggilBesel 2022-02-15
  • Hög CVE-2022-1861: Använd after free i Sharing. Rapporterad av Khalil Zhani 2022-04-16

För en fullständig lista över Chrome 102:or patchar, kolla in Googles Chrome släpper blogginlägg. Dessa patchar gäller för alla Chromium-baserade webbläsare, inklusive Edge, Brave och Opera, så uppdatera någon av dessa webbläsare om du använder dem.

Så här uppdaterar du Chrome till version 102

För att uppdatera Chrome, klicka på de tre prickarna uppe till höger, håll muspekaren över “Hjälp” och välj sedan “Om Google Chrome”. Tillåt Chrome att söka efter en ny uppdatering: om den är tillgänglig klickar du på “Starta om.” När Chrome startar om bör den köra version 102.

[[How-To Geek]

.
#Allt #nytt #Chrome

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *