Elon Musk har säkrat ytterligare finansiering för att förvärva Twitter, enligt anmälningar

Elon Musk har säkrat ytterligare finansiering för att köpa Twitter, enligt finansiella anmälningar som offentliggjordes på onsdagen, vilket flyttar miljardären närmare att slutföra den högprofilerade affären.

Teslas vd sa att han i regulatoriska anmälningar har ökat sin personliga finansiering av köpet från 27,3 miljarder dollar till 33,5 miljarder dollar och säkrat ytterligare 6,25 miljarder dollar i aktiefinansiering, vilket minskar den skuld som entreprenören skulle ta på sig i köpet på 44 miljarder dollar.

Världens rikaste man för också samtal med aktieägare, inklusive fd Twitter VD Jack Dorsey, för ytterligare finansieringsåtaganden för att finansiera affären, sa han i ansökan.

Musk tog ursprungligen ett marginallån på 12,5 miljarder dollar mot aktier i hans elbilstillverkare Tesla för att hjälpa till att finansiera hans köp av Twitter. Men han minskade den till 6,25 miljarder dollar tidigare denna månad efter att ha tagit in medinvesterare.

Den senaste anmälan kommer efter att Musk förra veckan sa att hans erbjudande om att köpa Twitter inte skulle gå vidare förrän företaget visar bevis på att spambots står för mindre än 5% av plattformens totala användare, ett drag som analytiker föreslår är tänkt att pressa Twitter att acceptera en lägre försäljningspris.

Detaljerna om Musks finansieringsplaner offentliggjordes samma dag som Twitters aktieägare samlades för sitt ordinarie möte.

En omröstning om Musks plan att köpa den sociala medieplattformen fanns inte på agendan, men kommer att äga rum vid ett ännu obestämt datum i framtiden.

Ändå åberopade aktieägarna som lade fram förslag till omröstning ofta Teslas vd:s namn.

Investerare vid mötet godkände preliminärt ett förslag från New York State Common Retirement Fund som krävde en rapport om Twitters policyer och procedurer kring politiska bidrag med hjälp av företagsfonder.

Två förslag från konservativt lutande grupper lyckades inte få tillräckligt många röster för att gå igenom. En efterlyste en granskning av företagets “påverkan på medborgerliga rättigheter och icke-diskriminering” och hänvisade till “”antirasism”-program som strävar efter att etablera “rasistisk/social rättvisa” som “själva djupt rasistiska”. Den andra ville ha mer information om företagets lobbyverksamhet.

Flera förslag talade om den djupa existentiella konflikt som har utspelat sig bland Twitters användare, anställda och aktieägare.

Twitters medgrundare Jack Dorseys mandatperiod som styrelseledamot gick ut på onsdagen. Investerare omvalde Patrick Pichette, en generalpartner på Inovia Capital, till styrelsen.

Investerare blockerade också omvalet av en Musk-allierad till styrelsen och röstade mot Egon Durban, medchefen för private equity-företaget Silver Lake, som samarbetade med Musk om hans övergivna bud att ta elbilstillverkaren privat.

“Twitters styrelse har inte anammat Elon Musk och hans vision för Twitter. Så det faktum att hans allierade har tagits bort från styrelsen är inte förvånande”, säger Kim Forrest, investeringschef på Bokeh Capital Partners i Pittsburgh.

Omröstningen om Durbans roll kan tyda på skepsis bland aktieägarna till Musks plan eller hans vilja att betala vad han erbjöd, men investerare förväntas till övervägande del godkänna affären.

Twitters styrelse röstade initialt för att anta ett “giftpiller” som begränsade Musks möjlighet att öka sin andel i företaget, men röstade senare enhälligt för att acceptera hans utköpserbjudande.

Mysk i april nått en överenskommelse att köpa Twitter för $54,20 per aktie. Men Teslas vd sa i maj affären kan inte gå framåt tills plattformen bevisar att färre än 5 % av dess användare är falska konton eller spamkonton.

Den kraftiga vändningen är inte meningsfull förutom som en taktik för att förkasta eller omförhandla en affär som blir allt dyrare för honom, sa experter förra veckan. Att diskussionerna utspelar sig offentligt, inte mindre på Twitter, bidrar bara till kaoset.

Experter säger att Musk inte ensidigt kan lägga affären på is. Om Musks går därifrån kan han vara på hugget för en upplösningsavgift på 1 miljard dollar. Alternativt kan Twitter stämma Musk för att tvinga honom att fortsätta med affären, även om experter anser att det är högst osannolikt.

Även om aktieägarna godkänner förslag kommer det att vara icke-bindande, säger Donna Hitscherich, professor i finans vid Columbia Business School.

Twitter-aktien steg runt 6% till 39,15 USD i utökad handel.

Musk kunde inte omedelbart nås för kommentarer om detaljerna i regulatoriska upptäckten.

#Elon #Musk #har #säkrat #ytterligare #finansiering #för #att #förvärva #Twitter #enligt #anmälningar

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *