Jag besökte en elitmatchmaker på 500 $ per timme efter att mitt 10-åriga förhållande tog slut.  Hon sa 2 saker som gav mig självförtroende att dejta nonchalant.

Jag besökte en elitmatchmaker på 500 $ per timme efter att mitt 10-åriga förhållande tog slut. Hon sa 2 saker som gav mig självförtroende att dejta nonchalant.

  • New York City-baserade matchmaker Rori Sassoon erbjuder en-mot-en coachningssessioner för $500.
  • Under min timslånga session med henne diskuterade vi mina tidigare relationer och nuvarande dejtingmål.
  • Jag kände mig inte dömd för att jag höll mitt dejtingliv vardagligt och höll mig utanför dejtingappar.

När Rori Sassoon, en av grundarna av New York Citys matchmakingtjänst Platinum Poire, erbjöd mig en timmes dejtingråd och coaching en-mot-en, tänkte jag, Varför inte?

Sassoon har varit en matchmaker i nästan två decennier, och hennes verksamhet vänder sig till personer i 30-, 40- och 50-talen som har råd med ett sexmånadersmedlemskap på $15 000. Sassoon sa att hon ville utöka sitt arbete till att även omfatta millennials och icke-medlemmar, så hon lanserade sin coachningstjänst den 1 maj. För 500 USD får en klient en timme av Sassoons tid för att diskutera sin dejtinghistoria, nuvarande erfarenhet och slutmål och hur man uppnår dem, antingen personligen eller över


Zoom

.

Efter min Zoom-session – där Sassoon stöttade mitt val att hålla sig utanför dejtingappar, och hypade upp mitt utseende, personliga och professionella framgångar och uppriktiga uppträdande – kände jag mig mer bemyndigad att dejta på mina egna villkor och med lite mer tålamod.

Först frågade matchmakern om min dejtinghistorik

Innan min session fyllde jag i ett kort frågeformulär om mina tidigare relationer och dejtingmål.

Sassoon sa att hon har arbetat med kunder som aldrig har varit i seriösa relationer och andra som har varit gifta i 20 år, så intagningsformuläret hjälper henne att öppna dessa samtal och erbjuda skräddarsydda råd.

Till att börja med frågade Sassoon mig om jag skulle karakterisera mitt tidigare förhållande, som var nästan 10 år långt och slutade för 9 månader sedan, som ett av de bästa romantiska i mitt liv. Jag sa ja. Vi pratade om hur vi hade levt tillsammans, de egenskaper jag gillade med mitt ex och hur jag önskade att vårt förhållande kunde ha varit annorlunda.

Det var inte trevligt att återhämta mitt livs bästa förhållande, och jag var orolig över att känna mig dömd för att jag knappt ångrade eller kritiserade den dynamik som mitt ex och jag hade.

Men när jag pratade med Sassoon kände jag mig bemyndigad. Att diskutera mitt förflutna kändes som ett forskningsprojekt för att förbättra kvaliteten på mitt nuvarande dejtingliv.

Hon stödde mitt beslut att inte dejta appar och ha tillfällig sex

Jag förväntade mig att Sassoon skulle säga att min nuvarande inställning till dejting – många första dejter, avslappnade flings och sex när jag känner för det – var helt fel.

Men Sassoon ställde bara uppföljningsfrågor för att bättre förstå min mentalitet och de människor jag skulle träffa på dejter. Till slut erbjöd hon mig två lediga dejtingråd som jag tänker ha i åtanke.

1. Kompromissa inte med dina relationsvärderingar.

Jag sa till Sassoon att jag hade svårt att hitta matcher som jag kände mig både socialt och sexuellt attraherad av och som ville fortsätta träffa mig. Efter att två matcher spökat mig inom två månader började jag undra om jag hade bett om för mycket.

Men Sassoon sa att jag skulle tjäna mer på det i det långa loppet om jag höll fast vid mina relationsvärderingar.

Nu, när jag märker tecken på att en match inte respekterar min tid eller inte är transparent med sina känslor, försöker jag ta en stund att känna mig ledsen över den förlorade anslutningen utan att anta att jag gjorde något fel.

2. Var öppen för, inte besatt av, att hitta kopplingar.

Jag sa också till Sassoon att jag var tveksam till att använda dejtingappar igen, efter att ha tagit bort dem från min telefon en månad tidigare. Samtidigt var jag orolig att jag inte skulle ha några möjligheter att träffa nya människor om jag gjorde det.

Sassoon, vars hela verksamhet går ut på att hjälpa människor att sluta med appar för att skapa kontakter i verkligheten, sa att jag inte borde vara orolig.

Istället föreslog hon att jag skulle ändra mitt tänkesätt och fokusera på att hälla in i mig själv. Hon sa åt mig att ta den tid och energi jag brukade lägga på dejtingappar och interagera med den verkliga världen istället, oavsett om jag äter middag med vänner, springer ärenden, reser eller gör något annat jag älskar.

Enligt Sassoons erfarenhet drar folk till ett positivt och roligt uppträdande, och det är lättare att förkroppsliga att när du njuter av livet och litar på att du kommer att träffa fantastiska människor. Hon sa att jag skulle dra gränsen mellan att “jaga” efter en match och stänga av mig själv för anslutning.

Det kändes som att jag pratade med en stödjande och icke-dömande storasyster

Jag lämnade min session med Sassoon och kände mig jordad och säker på mig själv. Hon var som en förtrogen och konspiratör, och det var uppfriskande att ha ett optimistiskt men ändå realistiskt samtal, särskilt efter några månaders trötthet över mina framtidsutsikter.

Ändå kunde jag inte låta bli att tro att avgiften på 500 $ skulle spenderas bättre på en handfull terapisessioner.

Jag tänkte på mig själv för ett år sedan, när jag började terapi för första gången någonsinoch av alla historier jag internaliserade om mig själv som jag var tvungen att lära mig av.

Jag är mer säker på mig själv som vän, syster, dotter och älskare eftersom jag gjorde det jobbet. Utan terapi tror jag inte att min timme med Sassoon hade haft samma tyngd.

Självklart tar jag emot uppmuntran överallt där jag kan få det eftersom dejting är svårt arbete. Men jag skulle vara försumlig om jag inte erkände det enorma personliga arbete som går med att dejta också.

#Jag #besökte #elitmatchmaker #på #timme #efter #att #mitt #10åriga #förhållande #tog #slut #Hon #saker #som #gav #mig #självförtroende #att #dejta #nonchalant

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *