Johnny Depp kallar ex-frun Amber Heards anklagelser "otroligt brutala, grymma och helt falska" i gengäld för att stå i förtalsrättegång

Johnny Depp kallar ex-frun Amber Heards anklagelser “otroligt brutala, grymma och helt falska” i gengäld för att stå i förtalsrättegång

Redaktörens anmärkning: Vissa vittnesmål innehåller grafiskt språk och beskrivningar av sexuella och fysiska övergrepp.

Johnny Depp kallade sin exfrus anklagelser om sexuella och fysiska övergrepp “sinnessjuka” i onsdags när han återvände till vittnesbåset i sin förtalsprocess mot Amber Heard.

“Löjligt, förödmjukande, löjligt, smärtsamt, vidrigt, otroligt brutalt, grymt och allt annat falskt”, sa Depp när han tillfrågades om hans reaktion på att höra Heards anklagelser när hon vittnade tidigare i rättegången.

Depp hörde rättegången
Skådespelaren Johnny Depp vittnar i rättssalen i Fairfax County Circuit Courthouse i Fairfax, Va., onsdagen den 25 maj 2022.

Evelyn Hockstein / AP


Depp vittnade i onsdags som ett motbevis – både han och Heard vittnade var och en omfattande tidigare i rättegången.

Han gav några specifika svar på några av de särskilda anklagelserna som Heard och även hennes syster, Whitney Henriquez, tog ut, som gav några av Heards starkaste bekräftande vittnesmål.

Han avslutade förhöret av sina advokater med ett slutgiltigt förnekande av anklagelserna.

“Jag har aldrig i mitt liv begått sexuella övergrepp, fysiska övergrepp, alla dessa besynnerliga, upprörande historier om mig som begår dessa saker,” sa han. “Och levt med det i sex år och väntar på att kunna föra fram sanningen.”

Han sa att “oavsett vad som händer så kom jag hit och jag berättade sanningen och jag har talat upp för vad jag har burit på ryggen, motvilligt, i sex år.”

I korsförhören med Depp tog Heards advokater sikte på det påståendet och frågade skådespelaren om hans tidigare rättegång mot den brittiska tidningen Sun, som hänvisade till honom som en “wifebeater”. Depp förlorade det ärekränkningsfallet.

Heards advokat, J. Benjamin Rottenborn, läste också textmeddelanden mellan Depp och hans assistent där han använde vulgära termer för att hänvisa till en kvinnas sexuella organ och sa “JAG BEHÖVER. JAG VILL. JAG TAKER.” Depp kallade idén att han hade skrivit om han ville vara med en kvinna sexuellt, hon var med rätta hans, “löjlig”.

“Du kan dra upp vad du vill, jag har aldrig sagt de orden. Det finns inte tillräckligt med hybris i mig,” sa han till Heards advokat, och antydde att texten var avskriven eller att någon kan ha beordrat hans telefon. “Det är ganska groteskt.”

Depp stämmer Heard i Fairfax County Circuit Court över en kommentar från december 2018 som hon skrev i The Washington Post och beskrev sig själv som “en offentlig person som representerar övergrepp i hemmet.” Hans advokater säger att han blev förtalad av artikeln trots att den aldrig nämnde hans namn.

Depp har nekad han har någonsin slagit Heard och säger att hon var förövaren i förhållandet. Hört har vittnade om mer än ett dussin separata fall av fysisk misshandel säger hon att hon utsattes för Depps händer.

Depp bestred också ett påstående från Heard att Depp inte hade något att göra med att få henne en roll i superhjältefilmen “Aquaman”. När Heard vittnade var hon tydligt förolämpad av en fråga från Depps advokater som insinuerade att Depp fick henne rollen.

Depp sa dock att efter att Heard hade provspelat för rollen pratade han med studion å hennes vägnar. Han var förhindrad att diskutera detaljerna i sina samtal när Heards advokater protesterade, men sa att “i slutändan fick hon jobbet, så förhoppningsvis, antar jag, hade jag dämpat deras oro till viss del.”

Vid korsförhör såg jurymedlemmarna dock ett sms som skickades efter att Heard ansökte om skilsmässa där Depp sa till sin syster: “Jag vill att hon ska ersättas i den där WB (Warner Bros.) filmen.”

Ändå, när Heards advokat frågade Depp om han försökte få Heard sparken från “Aquaman”, förnekade han det. Han sa istället att han bara kände sig skyldig att låta studion veta “att det skulle sluta fult” om de behöll Heard i filmen.

Också i onsdags förnekade supermodellen Kate Moss, en tidigare flickvän till Depp, att hon någonsin hade blivit knuffad eller överfallen av Depp under deras förhållande.

Depp mot Heard ärekränkningsfallet fortsätter i Fairfax, Virginia
Modellen Kate Moss, en före detta flickvän till skådespelaren Johnny Depp, svurs in att vittna via videolänk under Depps ärekränkningsrättegång mot hans ex-fru Amber Heard, vid Fairfax County Circuit Courthouse i Fairfax, Virginia, den 25 maj 2022.

Evelyn Hockstein / Reuters


Moss vittnade också som motbevis. Heard gjorde i sitt vittnesmål en hänvisning till Moss och ett rykte om att Depp hade knuffat Moss nerför en trappa när de dejtade.

Moss, i vittnesmål från videolänk, sa att Depp aldrig anföll henne. Hon sa att hon en gång halkade ner för en trappa efter en regnstorm på en resort i Jamaica, och att Depp kom till hennes hjälp.

Hon vittnade i mindre än 5 minuter och korsförhördes inte.

Depp tog också upp anklagelsen i sitt vittnesmål och sa att det hände precis som Moss sa. Han sa att han hade berättat historien om Moss to Heard för flera år sedan och “Ms Heard tog historien och förvandlade den till en mycket ful incident, allt i hennes sinne.”

.
#Johnny #Depp #kallar #exfrun #Amber #Heards #anklagelser #otroligt #brutala #grymma #och #helt #falska #gengäld #för #att #stå #förtalsrättegång

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *