"Top Gun: Maverick" kommer att skjuta i höjden till 180 miljoner dollar WW, vilket ger Tom Cruises bästa globala start – Weekend Box Office

“Top Gun: Maverick” kommer att skjuta i höjden till 180 miljoner dollar WW, vilket ger Tom Cruises bästa globala start – Weekend Box Office

Efter att ha hållit vad som är en av de mest efterlängtade uppföljarna på decennier på grund av Covid, Av största vikt äntligen vrålar sina motorer på sin tom Cruise funktion Top Gun: Maverick i vad som inte bara förväntas bli den 3x Oscar-nominerades bästa världsomspännande öppning av sin karriär kl. 180 miljoner USDmen också ett rekord för honom stateside med åtminstone $92M–$100M+ och vad som också ser ut att vara en av de tio bästa debuterna under den 4-dagars Memorial Day-helgen.

Medvetenheten runt om i världen är skyhög, och även om spårning av staten visar att äldre män är dominerande, är förhoppningen här att Top Gun 2 är en “fem-quad”-film som de i branschen kallar en aggressiv överpresterande titel.

Tom Cruise deltar på röda mattan för Japan-premiären av “Top Gun: Maverick” på Osanbashi Yokohama den 24 maj.
Paramount/Getty

Man kan faktiskt säga att Paramount har värmt upp sina jetplan på detta den senaste månaden, utan tvekan, i en rullande global turné; en marknadsplan som har rönt stort beröm från konkurrerande studior. Top Gun 2 tog fart med en förhandsvisning på CinemaCon Las Vegas i slutet av april där utställare och fackpress omedelbart kallade det en utmärkelsesäsongsutmanare med tanke på bildens rika hjärta. Detta följdes av en världspremiär för en flottbas i San Diego där den röda mattan rullades ut på hangarfartyget USS Midway. Sedan var det ett stort plask här på filmfestivalen i Cannes förra veckan, där Cruise satte sig för en masterclass, tog emot en överraskning Guldpalmen medan franska stridsflygplan strömmade ovanför Palais-premiären. Sedan var det London Royal-premiär, följt av en Tokyo-premiär; det sistnämnda landet en stor för Cruise där M:I – Fallout inbringade över 42 miljoner dollar ojusterat för inflation. Hur vet du när stora filmer är tillbaka? När Tom Cruise turnerar sin tältstång runt om i världen.

Allt detta har svällt till 97 % certifierad färskvara på Rotten Tomatoes; tillräckligt för att övertyga den icke frekventa biobesökaren att det är väl värt det att spendera $12-$20 för en biljett den kommande helgen.

I USA och Kanada samfinansierade och samproducerade Skydance fortsättning är bokad på 4 727 teatrar; utan tvekan den bredaste utgåvan någonsin, med bästa platsräkningen för 2019 Lejonkungen (4 725 teatrar), och pandemidebuterna av Spider-Man: No Way Home (4 336 teatrar) och Doktor Strange i galenskapens multiversum (4 534 platser). Förhandsvisningarna börjar klockan 15.00 på torsdag. Men i går stod teatrar kust till kust värd för “Top Gun Tuesday”, ett speciellt fanevenemang före öppningen som startade kl. 19.00 och presenterades i Dolby Cinema, IMAX och andra förstklassiga storformatsskärmar.

Universell

Cruises tidigare största 3-dagar på den inhemska biljettkassan var 2005-talet Världarnas krig, som tjänade 64,8 miljoner USD i vad som var en utökad lansering den 4 juli som började onsdagen den 29 juni samma år. När det gäller världsomspännande öppningar är det Cruises feltändning på 195 miljoner dollar Mumien som rankas som skådespelarens bästa debut med 172,3 miljoner USD. Observera att start inkluderade Ryssland, där Top Gun 2 kommer inte att flyga, och Kina som inte är med i helgen.

Totalt sett finns 62 utländska marknader på däck för den regisserade filmen av Joseph Kosinski på 23 600 platser för vad som kommer att bli en 80 miljoner USD utomlands öppning.

Mission Impossible: Fallout

Mission Impossible: Fallout
Av största vikt

Utlandskassan är på en frisk plats. Förra helgen var det ett antal hållningar, dvs The Bad Guys var +10%, alltså Top Gun 2 flyger till azurblå himmel. I historiska siffror, Cruise’s Mission: Impossible — Fallout började med 94,6 miljoner USD utomlandsmedan Mumien är Cruises bästa offshore med $140,7 miljoner. Vi har fått höra att det egentligen inte finns några like-for-likes med tanke på arvsfaktorn Top Gun IP, men vissa jämför med M:I – Fallout.

Idag lyfter Frankrike, Belgien, Egypten, Island, Indonesien, Italien, Norge, Filippinerna, Sverige och Schweiz. Italien var ett av de territorier som avfyrade smyg förra helgen, där Top Gun: Maverick sköt till nr 1.

På torsdag öppnar följande länder Top Gun 2: Argentina, Australien, Österrike, Bolivia, Brasilien, Chile, Colombia, Kroatien, Cypern, Tjeckien, Danmark, Ecuador, Finland, Tyskland, Grekland, Hongkong, Ungern, Israel, Libanon, Malaysia, Mexiko, Nederländerna, Nya Zeeland, Mellanöstern, Panama, Paraguay, Peru, Portugal, Serbien och Montenegro, Singapore, Slovakien, Slovenien, Thailand, Trinidad, Förenade Arabemiraten, Uruguay och Venezuela.

Samtidigt åker Bulgarien, Estland, Indien, Japan, Lettland, Litauen, Polen, Rumänien, Sydafrika, Spanien, Taiwan, Turkiet, Storbritannien och Vietnam på fredag.

Det enda territoriet är Korea, som är en annan megakryssningsmarknad; att territoriet fortfarande återhämtar sig från Covid. Det är ingen stor piratmarknad, så när Top Gun 2 landar där, se efter att det går bra. M:I – Fallout gjorde nära 50 miljoner dollar i historisk biljettförsäljning där. Paramount/Skydance-uppföljaren kommer säkerligen att göra bra ifrån sig på de mogna euromarknaderna i Storbritannien och Frankrike.

20th Century Studios

Ett annat försenat inslag på grund av pandemin är Disney/20th Century Studios’ De Guppas hamburgare Film baserad på den kultanimerade Fox TV-serien. Bokad på 3 400 platser, filmen tittar på en $10M-$14M starta i USA och Kanada. Bild slår på gasen med torsdagsförhandsvisningar kl. 17.00. Rotten Tomatoes står på 93% färska. Filmen träffar även Australien, Storbritannien och Nya Zeeland med några mindre latinamerikanska territorier. Regisserad av Loren Bouchard & Bernard Derriman, bilden följer Belchers, som försöker rädda sin restaurang från att stänga när ett slukhål bildas framför den. Samtidigt försöker deras barn lösa ett mysterium som kan rädda lokalen. H. Jon Benjamin, Dan Mintz, Eugene Mirman, Larry Murphy, John Roberts, Kristen Schaal, med Zach Galifianakis och Kevin Kline utgör röstöversättningen.


#Top #Gun #Maverick #kommer #att #skjuta #höjden #miljoner #dollar #vilket #ger #Tom #Cruises #bästa #globala #start #Weekend #Box #Office

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *