Warriors Steve Kerr levererar en känslomässig, passionerad vädjan efter skjutningen i grundskolan i Texas

Warriors Steve Kerr levererar en känslomässig, passionerad vädjan efter skjutningen i grundskolan i Texas

Steve Kerrs presskonferens före matchen hade inget med basket att göra inför match 4 i finalen i Western Conference mellan Warriors och Mavericks på tisdagen. Istället levererade Warriors huvudtränare en tre minuters monolog som svar på tisdagens skottlossning på Robb Elementary School i Uvalde, Texas, som lämnade minst 19 studenter och två vuxna döda.

Kerr, som konsekvent har uttalat sig om vapenvåld i Amerika och kampanjat för vapenkontroll, skakade och var på gränsen till tårar ibland under sitt tal till media på tisdagen. Här är hela hans tillgänglighet för spelet, tillsammans med en video av hans tal.

Jag tänker inte prata om basket. Inget har hänt med vårt team under de senaste sex timmarna. Vi börjar på samma sätt ikväll. Alla basketfrågor spelar ingen roll.

Sedan vi lämnade shootround dödades 14 barn 400 miles härifrån. Och en lärare. Under de senaste 10 dagarna har vi haft äldre svarta människor dödade i en stormarknad i Buffalo, vi har haft asiatiska kyrkobesökare dödade i södra Kalifornien. Nu har vi barn som mördats i skolan.

När ska vi göra något? Jag är trött. Jag är så trött på att komma upp här och framföra kondoleanser till de förkrossade familjerna som finns där ute. Jag är så trött. Ursäkta mig. Jag är ledsen. Jag är trött på tystnadens stunder. Tillräckligt!

Det finns 50 senatorer just nu som vägrar att rösta på HR8, vilket är en bakgrundskontrollregel som kammaren antog för ett par år sedan. Den har suttit där i två år. Och det finns en anledning till att de inte kommer att rösta om det: att hålla fast vid makten.

Så jag ber dig, Mitch McConnell, jag ber alla er senatorer som vägrar att göra något åt ​​våldet och skolskjutningarna och skjutningarna på snabbköpen. Jag frågar dig: Kommer du att sätta din egen önskan om makt före våra barns och våra äldres och våra kyrkobesökares liv? För det är så det ser ut. Det är vad vi gör varje vecka.

Så jag är trött. Jag har fått nog. Vi ska spela matchen ikväll. Men jag vill att varje person här, varje person som lyssnar på detta, ska tänka på ditt eget barn eller barnbarn, eller mamma eller pappa, syster, bror. Hur skulle du känna om detta hände dig idag?

Vi kan inte bli bedövade av det här. Vi kan inte sitta här och bara läsa om det och gå, ja, låt oss ha en tyst minut — ja, Go Dubs. Kom igen, Mavs, låt oss gå. Det är vad vi ska göra. Vi ska gå och spela en basketmatch.

Femtio senatorer i Washington kommer att hålla oss som gisslan. Inser du att 90 procent av amerikanerna, oavsett politiskt parti, vill ha bakgrundskontroller – universella bakgrundskontroller? Nittio procent av oss. Vi hålls som gisslan av 50 senatorer i Washington som vägrar att ens rösta om det, trots vad vi, det amerikanska folket, vill.

De kommer inte att rösta om det eftersom de vill behålla sin egen makt. Det är patetiskt! Jag har fått nog!

Kerrs far, Malcolm, dödades av beväpnade män 1984 när han tjänstgjorde som president för American University of Beirut. Warriors tränare har uttalat sig mot olika skottlossningar under de senaste åren och uppmanat regeringstjänstemän att göra meningsfulla förändringar av USA:s vapenkontrolllagar.

Flera NBA-spelare, inklusive LeBron James, uttryckte upprördhet över tisdagens skottlossning. NBA gjorde ett uttalande via Twitter:

“NBA-familjen är förkrossad över den fruktansvärda skottlossningen som ägde rum idag i Uvalde, Texas. Våra tankar och innerliga kondoleanser går till offrens familj och vänner, och hela Robb Elementary School och Uvalde-gemenskapen.”

Mavericks huvudtränare Jason Kidd tog också upp skottlossningen före match 4.

“Det är tufft. Du vet, som tränare eller pappor har vi barn. Människor i det här rummet har barn. Grundskola. Du tänker bara på vad som kan hända med någon av dina familjer eller vänner på en skola,” sa Kidd. “Det här är arbetsträning på sikt. Vi kommer att försöka spela spelet. Vi har inget val. Spelet kommer inte att ställas in. Men vi måste hitta ett sätt att vara proffs, hitta ett sätt att vinna och gå framåt.

“Men nyheten om vad som händer, inte bara här i Texas utan i hela vårt land, är sorgliga.”


#Warriors #Steve #Kerr #levererar #känslomässig #passionerad #vädjan #efter #skjutningen #grundskolan #Texas

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *