Austin Butler fördes i hast till sjukhus efter att ha svept in "Elvis" när hans kropp "började stängas av"

Austin Butler fördes i hast till sjukhus efter att ha svept in “Elvis” när hans kropp “började stängas av”

“Man kan tappa kontakten med vem man faktiskt är. Och det hade jag definitivt när jag slutade Elvis – Jag vet inte vem jag var.”

Baz Luhrmanns episka biografi om Elvis Presleys liv och karriär har verkligen låtit vänta på sig.

Filma för Elvis var ursprungligen planerad att börja i Lurhmanns hemland Australien i mars 2020, men bara några dagar innan inspelningen startade var en av dess stjärnor, Tom Hanks, inlagd på sjukhus med covid-19.

Stephane Cardinale – Corbis / Corbis via Getty Images

När pandemins svårighetsgrad blev tydlig stängdes produktionen ner på obestämd tid. Men Austin Butler – som har tagit på sig filmens titelroll – tackade nej till inbjudan att flygas tillbaka till sitt hem i Los Angeles.

Dimitrios Kambouris / Getty Images för The Met Museum/Vogue

Istället bestämde han sig för att stanna kvar i Australien och använda lockdown som en möjlighet att helt fördjupa sig i allt som har med Elvis att göra. Enligt Brittiska GQförvandlade skådespelaren sin lägenhet till vad som faktiskt var en “detektivscen” när han grävde så djupt som möjligt i den verkliga karaktären som han porträtterade.

“Bara bilder av Elvis överallt, från varje tidsperiod”, sa Austin till tidningen. “Jag tror att filmen skulle ha varit väldigt annorlunda om vi hade börjat filma vid den tidpunkten, och jag är tacksam att jag hade tid att låta mig själv marinera.”

Hulton Archive / Getty Images

Filmningen började äntligen sex månader senare, och under den tiden hade Austin lärt sig allt som finns att veta om att Elvis ägnat sig åt att uteslutande lyssna på stjärnans musik och bara läsa om hans liv.

Samir Hussein / WireImage

Austin fann sig också knyta an till musiklegenden på ett djupare och mer personligt plan när han fick reda på att både han och Elvis hade förlorat sina mammor när de var 23 år gamla.

Faktum är att Austin var så hängiven att förkroppsliga Elvis att Luhrmann ibland inte kunde skilja på när han var i karaktären och när han var sig själv.

“Jag frågade en av mina assistenter [about Butler’s accent], och killen sa: ‘Ja, han är inte sydstat. Han är från Anaheim [California],” berättade Luhrmann GQ. “Jag tror inte att jag förrän nyligen faktiskt förstod hur Austin faktiskt lät.”

Stephane Cardinale – Corbis / Corbis via Getty Images

Och Austin erkände att han var så hängiven att göra rollen rättvisa att det slutade med att han tappade kontakten med sin egen identitet.

“Du kan tappa kontakten med vem du faktiskt är. Och det hade jag definitivt när jag var klar Elvis – utan att veta vem jag var, förklarade han.

Men effekten av att ge så mycket av sig själv till rollen under en så lång tid fick allvarliga konsekvenser, och dagen efter att projektet avslutades i mars 2021, fördes Austin till sjukhuset när hans kropp började “stängas av”. ”

Gabe Ginsberg / WireImage

“Nästa dag vaknade jag klockan fyra på morgonen med olidlig smärta och jag fördes till sjukhuset,” berättade han. “Min kropp började bara stänga av dagen efter att jag slutade Elvis.”

Det slutade med att Austin var sängliggande i en vecka efter att han fick diagnosen ett virus som simulerar blindtarmsinflammation. Trots hälsoskräcken slösade Austin inte bort någon tid på att ta det lugnt, utan flög istället till London så fort han återhämtat sig för att börja arbeta med sitt nästa projekt, Luftens mästarevilket inkluderade att genomgå ett mock militärt boot camp.


Twitter: @AButlerNews

Som en återspegling av den otroligt korta vändningen mellan de två inspelningarna, erkände Austin att han fortfarande kände att han kanaliserade Elvis efter att han landade i London, även i sin nya roll som major i andra världskrigets armé.

Faktum är att hans regissör, ​​Cary Fukunaga, sa att han var medveten om att Austin “fortfarande var väldigt mycket Elvis” när han kom för att filma.

“Jag tänkte,” Det här är vad Elvis kände när han sattes in i armén, ” sa Austin. “Du vet, att uppträda, och glamouren i det och höra skrikande fans, och så plötsligt är du bara klädd som alla andra i de där tröttheterna.”

Greg Doherty / Getty Images

Även om han kan ha kämpat för att skaka av sig King of Rock & Roll, är Austins hängivenhet för sitt hantverk och oklanderliga arbetsmoral bokstavligen vad som gav honom rollen i första hand efter att han imponerade på Denzel Washington när de arbetade tillsammans på en Broadway-produktion 2018.

Bruce Glikas / Bruce Glikas / FilmMagic

Austin mindes att han memorerade hela manuset för pjäsens första bordsläsning någonsin, och hur han skulle komma till teatern före Denzel för varje enskild föreställning – två saker som imponerade på hans medspelare.

Jim Spellman / Getty Images

Det slutade med att Hollywoodlegenden tog Austin under sina vingar, där Austin kallade Denzel för sin nästan “tillförordnade tränare” och “kanske till och med en livscoach.” Det slutade med att det blev Denzel som personligen drog Luhrmanns uppmärksamhet till Austin när han letade efter sin Elvis.

Walter Mcbride / WireImage

“Jag får ett telefonsamtal direkt från Denzel Washington, som jag inte kände. Denzel Washington sa precis, på det mest otroligt känslomässiga och direkta sättet, ‘Titta, jag har precis stått på scen med den här unga skådespelaren. Jag säger er att hans arbetsmoral inte liknar något jag någonsin sett. Jag har aldrig sett någon som ägnar varenda sekund av sitt liv åt att fullända en roll, säger regissören. GQ.

Steve Granitz / WireImage

Och när han tittade på Austins allra första auditionband, där han sjöng “Unchained Melody” i bara en mantel, erkände Luhrmann att han inte var säker på om den unga stjärnan “hade ett sammanbrott” eller provspelade för rollen.

Resten, som de säger, är historia, och Austins hårda arbete verkar ha lönat sig bland rapporter om att Elvis fick en 12 minuters stående ovationer efter premiären på filmfestivalen i Cannes på onsdag.

Frazer Harrison / Getty Images för för CinemaCon

Den har också haft godkännandestämpel från Elvis ex-fru, Priscilla Presley, och dotter, Lisa Marie Presley.

Bettmann / Bettmann Arkiv

Lisa Marie sa tidigare denna månad: “Du kan känna och bevittna Baz rena kärlek, omsorg och respekt för min far genom hela denna vackra film. Och det är äntligen något som jag och mina barn och deras barn kan vara stolta över för alltid.”

Hon krävde till och med att Austin skulle tilldelas en Oscar för sin insats som hennes far, som hon sa var “ÄNTLIGEN gjort exakt och respektfullt.”

Enligt min ödmjuka åsikt är hans prestation aldrig tidigare skådad och ÄNTLIGEN utförd korrekt och respektfullt. (Om han inte får en Oscar för detta så äter jag upp min egen fot, haha.)


Twitter: @LisaPresley

Elvis kommer att ha biopremiär över hela världen den 24 juni.


#Austin #Butler #fördes #hast #sjukhus #efter #att #svept #Elvis #när #hans #kropp #började #stängas

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *