'Better Call Saul'-chefen Peter Gould retar Lalos nästa drag, Kims framtid och 'överraskande' sista avsnitt

‘Better Call Saul’-chefen Peter Gould retar Lalos nästa drag, Kims framtid och ‘överraskande’ sista avsnitt

SPOILER VARNING: Läs inte om du inte har sett det sjunde avsnittet av “Bäst att ringa SaulSäsong 6, med titeln “Planera och genomföra.”

Howard Hamlin (Patrick Fabian) har precis blivit mördad i Jimmy (Bob Odenkirk) och Kims (Rhea Seehorn) lägenhet, men “Better Call Saul”-fans måste vänta sex veckor för att ta reda på varför hans mördare, Lalo Salamanca (Tony Dalton) , var där i första hand.

Med sex avsnitt kvar i serien finns det många andra obesvarade frågor också. Vad händer med Kim? Kommer vi att se mer Gene? Är Nachos (Michael Mando) död verkligen löst? Lyckligtvis medskapare och showrunner Peter Gould prata med Mängd för att ge inblick i våra favoritkaraktärer och svara på våra mest angelägna frågor som leder till säsong 6 del 2.

Vi ser Jimmy och Kims intrig mot Howard utsöndras lite i taget under loppet av sju avsnitt, och till och med publiken vet inte hur det kommer att spela ut förrän vi ser det utfört. Varför valde du att avveckla deras plan så här?

Det var ett riktigt tufft val att göra eftersom man inte vill förvirra folk. Men vi har en riktlinje generellt, som är att om planen ska fungera så behöver du inte förklara den. Men om det ska gå fel så gör du det. Jag tänker alltid på “Tillbaka till framtiden”. Doc Brown bygger den utarbetade modellen av Main Street och Hill Valley för att förklara vad som kommer att hända. Om planen fungerade perfekt skulle du inte behöva den där långa scenen där han förklarar vad som kommer att hända. Ibland är det roligt att luta sig framåt och försöka förstå vad karaktärerna har för sig. Naturligtvis, i det här avsnittet förstår du till fullo deras upplägg. Och det briljanta med schemat är att det beror på att Howard kommer ikapp, vilket är ganska smart.

När Jimmy och Kim ringer till Sandpiper-medlingen och lyssnar på deras planering kan det vara det mest fysiskt tillgivna vi någonsin sett dem – som att de är mer attraherade av varandra när de gör en bluff.

Det råder ingen tvekan om att bedrägerierna fungerar som lite av ett afrodisiakum för dessa två. Så det får dig att undra över dem. Men det är spännande att se dem så in i varandra. Vanligtvis sker den aktiviteten utanför skärmen.

Hur ansvariga är Jimmy och Kim för Howards död?

Det är en bra fråga, och det kan bli en del att brottas med i framtiden. När vi lämnar dem är Lalo i den lägenheten, och det finns mycket mer som kan hända. Och Lalo, förresten, finns där av en anledning, och vi vet inte riktigt vad anledningen är än. Så det är absolut en fråga om var ansvaret ligger. Och det är definitivt en mycket intressant sak att fortsätta prata om.

Mellansäsongsfinalen avslutas med den största skärningspunkten mellan Jimmys två världar hittills. Varför bestämde du dig för att sammanföra Howard och Lalo på det här sättet?

I början av säsongen började vi prata om våra två stora problem: Hur kommer Jimmy och Kims plan mot Howard att spela ut, och vad är Lalos nästa drag? När vi lämnade honom förra säsongen överlevde Lalo denna attack på sin hacienda, och han går därifrån med mord i ögonen. Men vad betyder det? Vad ska han göra egentligen? När vi började prata om karaktärernas planer slog det oss att det kanske finns en korsning. Kanske finns det ett sätt att samordna dessa saker. Vi letar alltid efter sätt för dessa berättelser att kollidera, och det här är verkligen den största kollisionen vi har haft.

Lalo är en så smart, uträknad person, men i det här sista avsnittet ser vi honom tappa när han ringer Hector Salamancas (Mark Margolis) äldreboende och inser att linjen är avlyssnad. Varför tänkte han inte på det innan?

Jag tror att det finns två anledningar. Först och främst har Lalo goda skäl att tro att Gus (Giancarlo Esposito) inte vet att han fortfarande lever. Lalo gick långt för att skapa legenden att han faktiskt mördades. Så när det gäller Lalo, försöker han förbli ett spöke. Och när Hectors telefon avlyssnas tipsar Gus hand om att han fortfarande skyddar saker mot Lalo. Den andra sidan av det är att familjen kommer först med Salamancas. När mordförsöket inträffar på Lalo är den enda personen han ringer och berättar Hector. Trots det faktum att Salamancas verkligen är hemska människor, bryr de sig verkligen om varandra. Lalo har varit en ensamvarg hela säsongen, och nu när han är på väg att ta sin seger vill han berätta för den enda personen han kan dela den med: Hector. Det är en väldigt mänsklig instinkt att vilja prata med sin farbror, och den mänskliga instinkten biter honom i röven.

När Gus möter Lalo ser vi mycket mer av hans kamp, ​​medan han planerade mot Walter White (Bryan Cranston) i “Breaking Bad”, verkade han vara mycket mer oövervinnerlig. Är Lalo en mer värdig motståndare till Gus, eller ser vi bara mer av Gus bakom kulisserna i “Better Call Saul”?

Jo, jag tror att Walter Whites stora fördel är att Gustavo Fring underskattar honom. Och jag tror inte att Gus riktigt kan se vad han har att göra med i Walter White. Den andra sidan av saken är att Gus alltid vill ha det bästa, och Walter White är bäst. Så han är liksom en ättiksgurka där. Han vet mycket väl vem han har att göra med när han har att göra med Lalo Salamanca. Han har att göra med någon som är hänsynslös och smart och som inte tvekar att avsluta mänskligt liv – och som är en del av en familj som har gjort sig själva till fiender till Gustavo Fring. Så jag tror att Fring förstår vad han har att göra med mycket bättre med Lalo. Men å andra sidan, när Fring har att göra med Walt, är vi i framtiden, och Gus är en lite annorlunda kille. Han har erövrat många fiender vid den tidpunkten. Jag är glad att du tog upp det här eftersom jag älskar hur Giancarlo Esposito spelar Gus i dessa ögonblick – du ser att han inte alltid har kontroll. Den där luften av att vara i fullständig och fullständig kontroll hela tiden, till viss del, är något av en illusion som han odlar. Så det är väldigt intressant att se vad som händer under den masken.

Var någon av Gus bakgrundshistoria som vi ser i “Better Call Saul” – inklusive trygghetshuset och hans konflikt med Lalo – till under skapandet av “Breaking Bad”?

Det hela är helt nytt. Vi visste inte ens säkert att Lalo skulle vara en del av den här showen – han var bara ett namn som talades om en gång i “Breaking Bad.” Men det är något mycket givande med att gå tillbaka till showen och titta på de lösa trådarna och de intressanta frågorna som fortfarande finns kvar, och fråga oss själva: “Finns det en historia där?” I det här fallet finns det definitivt en historia där.

Vi har inte sett Gene Takovic ännu den här säsongen. Kommer del 2 att öppnas där vi slutade i den senaste flash-forwarden?

När vi tänkte på den här säsongen och när vi skisserade det visste vi inte att det skulle bli ett uppehåll mellan de två halvlekarna. Det kom till på grund av hur produktionen fungerade och några andra faktorer. Det var verkligen inte designat för att vara två separata halvor, så jag skulle inte förvänta mig att berättelsen skulle ta ett långt andetag och sedan nödvändigtvis starta om. Det är dock inte en stor överraskning att säga att du kommer att träffa Gene eftersom han är säsongens nyckelkonst – du ser Bob Odenkirk som Gene som antingen tar på eller tar av sig den röda sportrocken. Så vi väntar ett tag, men du kommer säkert att se Gene.

I flash-forward-sekvensen i början av säsong 6 ser vi Sauls hus slitas isär, vilket vi kan anta händer efter “Breaking Bad.” När vi alla söker efter ledtrådar om Kim i den tidslinjen, har vissa människor på internet nollställt en liten detalj som kan antyda att Kim fortfarande är i Jimmys liv: toalettsitsen är nere. Är det en ledtråd?

Allt jag kan säga är att den största komplimang vi kan få är att folk är oroliga för Kim Wexler… och det borde du vara.

Kommer Nachos död att få konsekvenser framöver den här säsongen?

Det finns definitivt några lösa trådar kring Nacho Varga, och vi försöker att inte lämna en massa lösa trådar på showen. Han är fortfarande i tankarna hos många, många karaktärer, så det kanske finns mer att säga där.

Med Nacho och Howard döda tycks historien krympa en hel del. Vad kan vi förvänta oss av denna sista uppsättning avsnitt?

Tja, fokus är samma som vi började med, vilket är historien om Jimmy McGill – som var Slippin’ Jimmy, som var Saul Goodman, som blir Gene Takovic – och vad som ska bli av honom. Vad förtjänar han, och vem är han egentligen i sitt hjärta? Det är alla frågor som fortfarande är öppna på showen. Den andra halvan av säsongen är verkligen överraskande, och jag tror att det är något av det mest kraftfulla arbete vi någonsin har gjort. Jag är väldigt exalterad över att folk ska se den.


#Call #Saulchefen #Peter #Gould #retar #Lalos #nästa #drag #Kims #framtid #och #överraskande #sista #avsnitt

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *