Brown, återupplivning i andra halvlek satte C:s 1 vinst från finalen

Brown, återupplivning i andra halvlek satte C:s 1 vinst från finalen

MIAMI – Boston Celtics fann sig släpa efter Miami Heat med fem, på resande fot, i halvtid av match 5 i Eastern Conference-finalerna på onsdagskvällen.

Och ändå kändes Celtics bra. De kunde inte ha spelat mycket sämre i den första halvleken, gjort 10 turnovers och gett upp nio offensiva returer till Miami – vilket gjorde att Heat kunde ta 14 extra skott.

“Vi spelade inte vårt bästa, på många sätt,” sa Celtics tränare Ime Udoka. “Ibland är allt som krävs är att en kille kommer tillbaka till sitt genomsnittliga spel.”

Ingen spelade sämre än Jaylen Brown. Han gick 2-för-7 från planen och gjorde fyra turnovers – alla under första kvartalet.

Sedan startade andra halvlek. Och när det spelade ut, slutade Brown som ansiktet utåt för lagets vändning.

Browns andra halvlek med 19 poäng och 0 omsättning — tillsammans med en andra halvlek på 18 poäng från Jayson Tatum — tillät Boston att äntligen bryta upp vad som var en stenstrid under första halvlek, eftersom Celtics fortsatte med att vinna 93-80 över Heat, vilket flyttade Boston till en vinst till efter sin första resa till NBA-finalen på 12 år .

“Samma spelare”, sa Brown från första halvlek till andra. “Var bara tvungen att komma tillrätta. Det är allt. När spelet tär på, börjar en del av den energin, en del av den intensiteten avta, så spelet öppnar sig lite. Spelet öppnade upp för mig i andra halvlek .

“Jag ville inte gå ner. Jag ville inte titta in i det förflutna, tro att den här matchen var över. Mitt lag behövde att jag skulle komma ut och svara.

“Första halvlek var s—. Kasta den. [Just] kom ut, spela basket i andra halvlek.”

Det var oklart om Boston faktiskt skulle kunna följa Browns instruktioner efter ännu en ful sträcka av basket i den här serien för Celtics i första halvlek av match 5. Skillnaden från de andra perioderna när Boston har gått av. rails i denna serie är dock att Celtics inte tillät Heat att bryta spelet öppet.

Istället var det lika fult på Miamis sida av huvudboken. Medan Tatum och Brown kombinerade till 10 mot 33 i första halvlek, och Celtics kastade bollen, kunde inte Miami träffa någonting heller. Dess startbackplan av Kyle Lowry och Max Strus kombinerat för att gå 0-för-15 från planen och 0-för-12 från 3-poängsintervallet för matchen. Jimmy Butler, spelade igenom ett knäproblem, slutade bara 4 mot 18. Och totalt sett avslutade Heat en dystra 7-för-45 från 3-punktsintervallet.

“Du måste njuta av det här,” sa Heat-tränaren Erik Spoelstra. “Det gör du. Du vet, om du vill slå igenom och slå en biljett till finalen, måste du göra några löjligt tuffa saker. Att ta sig vidare till Boston och komma på det kollektivt, det är känslorna och genombrott som du har som du kommer ihåg resten av ditt liv. Ta tillbaka den här saken den 29:e. Det var allt vi pratade om där.”

Det var ett spel som, liksom resten av den här serien, aldrig kommer att kallas vackert. Men för Celtics – ett lag som har byggt sin anmärkningsvärda vändning i mitten av säsongen kring ett kvävande försvar – var det det senaste exemplet på den fysiska karaktär de har stoltserat med genom slutspelet.

“Jag tror att den mentala stressen och påfrestningen vi lägger på några lag med vårt försvar har fungerat och burit oss igenom slutspelet ibland,” sa Udoka. “Du såg i Brooklyn-serien att killar började slita. Spel 7 [last round against the Milwaukee Bucks, Giannis] Antetokounmpo saktade ner en del. Men att ha alla dessa kroppar att fortsätta kasta på människor sliter på dem fysiskt och mentalt, vilket gör det tufft, så länge vi inte ger dem lätta korgar i omställningen.

“Med våra killar är vi alltid övertygade om att de kommer att få det att gå och ta reda på det så småningom.”

Brown och Tatum gjorde det verkligen i andra halvlek. Efter de tidiga striderna gick Brown de tre sista kvartarna utan omsättning. Och i ett spel som ropade på att någon – vem som helst – skulle göra ett skott efter den där brickfesten i första halvlek på båda sidor, klev Brown upp till tallriken i andra halvlek.

Han slog det sista skottet i den tredje kvarten (en tuff mellanregister-skopa) och det första av den fjärde (en trippel på vingen) för att pressa Bostons ledning till tvåsiffrigt för gott. Han såg till att det stannade där genom att göra 13 av sina poäng i fjärde kvartalet på 5-för-6-skott.

“Bara killar kom till rätta, fortsatte att vara aggressiva, sluta vända på bollen,” sa Brown. “Vi gav dem mycket fler skott än vi hade i första halvlek. Vi låg bara under med fem. Vi visste att om vi tog hand om det skulle vi få några öppna möjligheter och slå ner dem.

“Så bara fortsätt att spela basket, var aggressiv. Det är därför basket är 48 minuter.”

Det var en liknande vändning för Tatum, som upprepade gånger tog tag i hans axel under den första halvleken, eftersom han uppenbarligen ansträngde sig av nervproblemet som en kort stund slog ut honom ur fjärde kvartalet av Game 3.

Men Tatum fortsatte att försöka spela för andra under den första halvleken och avslutade så småningom kvällen med 22 poäng, 12 returer och 9 assist på över 44 minuter, när han – precis som Brown – så småningom satte sig i en rytm som andra halvlek utvecklats.

“Ja, det störde mig,” sa Tatum. “Vi kom precis på det.

“Självklart är de ett riktigt bra lag. Båda lagen spelar hårt, tävlar och sånt. Men killar gillar [Derrick] Vitsjälvklart [Marcus] Smart Att vara där ute, bara hans närvaro, och JB gjorde några stora skott. Alla bidrog från början till slutet.”

Nu går serien tillbaka till TD Garden, där Boston – på sin sjätte resa till konferensfinalen sedan sist i NBA-finalen – kommer att ha en chans att äntligen ta det sista steget in i ligans mästerskapsomgång.

Men under en eftersäsong som redan har sett så många vändningar för Celtics – inklusive att komma tillbaka från exakt samma underläge som Heat hamnat i, under 3-2 på vägen i Game 6, för att slå Bucks i konferensen semifinaler — Boston vet att dess jobb inte är gjort ännu.

“Tänkesättet och snacket som vi hade efter matchen var att vi låg under med 3-2 senast, var tvungna att gå på vägen och vinna en match 6, och det gjorde vi,” sa Tatum. “Vi kan inte tro att det är över. Vi måste gå hem som om vi ligger under med 3-2, med den känslan av brådska att det är ett måste att vinna, inte koppla av för att vi är uppe.

“Det är möjligt [for Miami to come back]. Uppenbarligen gjorde vi det förra serien, så att veta att, när vi pratar om det, uppenbarligen njuter av den här, men inte är nöjda med att veta att vi fortfarande har saker att städa upp, måste vi fortfarande spela bättre. Jobbet är bara inte avslutat än.”

.
#Brown #återupplivning #andra #halvlek #satte #vinst #från #finalen

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *