Cursed Mafia III Studio Hangar 13-hit med ny uppsägningsrunda efter inställda projekt

Cursed Mafia III Studio Hangar 13-hit med ny uppsägningsrunda efter inställda projekt

Mafia III:s huvudperson tittar sig över axeln medan han griper ett gevär.

Bild: Hangar 13 / 2K

Hangar 13 kan inte ta en paus. Studion bakom Maffian IIIsom drabbades av flera omgångar av uppsägningar under åren som följde efter lanseringen 2016, är återigen på hugget. Kotaku har lärt sig att förutom en stadig ström av avgångar har utvecklare över studions tre globala sajter släppts, med nära 50 uppsagda på Hangar 13:s kontor i Novato, Kalifornien. Nyheten kommer strax efter den tidigare studiochefen Haden Blackman avgick tidigare denna månad.

“Jag vet att det suger,” sa Blackmans efterträdare, Nick Baynes, chef för Hangar 13:s kontor i Brighton, Storbritannien, till Novatos personal vid ett möte idag, enligt en inspelning som erhållits av Kotaku. “Jag är ledsen att jag inte är där för att leverera det här meddelandet. Jag kommer snart. Jag vet att du behöver lite lokalt ledarskap och struktur och vi jobbar på det.”

Av de cirka 87 anställda som för närvarande är tilldelade Novato-anläggningen kommer knappt 50 att skäras ned, enligt en källa som är bekant med beslutet. När Maffian III Novato-studion som ursprungligen levererades hade över 100 heltidsanställda.

En talesman för 2K bekräftade uppsägningarna i ett uttalande, men vill inte kommentera ytterligare:

2K är helt engagerad i framtiden för Hangar 13 när studion navigerar i en utmanande men i slutändan lovande övergångsperiod. Som en del av våra pågående utvärderingar för att säkerställa att våra resurser är i linje med våra mål, har vi gjort några förändringar som har resulterat i en minskning av befattningar och skilda vägar från några kollegor. Dessa beslut är alltid svåra. Vi gör allt vi kan för att arbeta med de berörda anställda för att hitta dem nya roller i andra projekt och team på 2K, och tillhandahåller fullt stöd till dem som inte kan omplaceras, kopplar dem till industrinätverk och resurser för att hitta nya möjligheter utanför 2K.

Efter frakt Maffian III, Hangar 13, som också innehåller resterna av 2K Czech, prototypade ett antal ursprungliga IP-adresser. Men studion stod inför uppsägningar 2017 och 2018, och så småningom de flesta av sina nya projekt avbröts, inklusive ett kodnamnet Volt, som moderbolaget Take-Two tyst stängde ner i november förra året trots att de redan investerat över 50 miljoner dollar i det. De snabba avbokningarna lämnade hundratals utvecklare utan ett projekt.

Ända sedan dess har många utvecklare på Hangar 13 planlöst flyttat från ett Take-Two-spel till ett annat. Som Kotaku rapporterade tidigare denna månadBrighton-kontoret leder för närvarande tidig produktion på en ny Maffian prequel som kommer att byggas i Unreal Engine 5. Spelet är för närvarande planerat att äga rum i Italien. Men Take-Two har också behandlat Hangar 13 som en “in-source” studio, och använt den för att hjälpa till med utveckling av dess andra publicerade spel som Lilla Tinas underland, Kerbal Space Program 2och Marvels midnattssolar.

När utvecklare har avslutat sina uppgifter på några av dessa projekt, har några flyttats över till Maffian föregångare. Andra har gått med i “Project Hammer”, som Kotaku förstår vara en återkomst av den älskade Top Spin tennisserien, och förväntas lanseras innan den nya Maffian. Baynes sa under mötet att planen är att Hangar 13 ska fokusera nästan uteslutande på båda dessa franchiseföretag framåt.

Några av de överblivna utvecklarna hoppade av och det verkar nu som att 2K har fattat beslutet att lägga ner resten. Det är inte klart hur omfattningen av uppsägningarna är utomlands, men Baynes sa på samtalet att de som drabbas fortfarande kan se över att gå över till andra roller inom den större 2K-organisationen.

“Jag hoppas att så många av er som möjligt förhoppningsvis alla men förhoppningsvis så många av er som möjligt håller fast vid oss ​​och ger oss lite tid att göra saker rätt och bättre i framtiden”, sa han under mötet. “Men jag förstår att det förmodligen har varit lite tuff tid nyligen som kulminerade med några av nyheterna igår.”

En stor fråga är om det blir fler uppsägningar i framtiden. Men Baynes försökte tona ner dessa rädslor. “Alla som fortfarande är här, vi vill ha dig här som en del av vår framtid,” sa han.

Uppdatering: 26/5/22 15:07 ET: Lade till kommentar från 2K.

.
#Cursed #Mafia #III #Studio #Hangar #13hit #med #uppsägningsrunda #efter #inställda #projekt

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *