Logitech MX Mechanical Mini recension: ett vettigt tangentbord för förnuftiga människor

Logitech MX Mechanical Mini recension: ett vettigt tangentbord för förnuftiga människor

Om förra årets Logitech Pop Keys trådlöst mekaniskt tangentbord var helt stil och ingen substans, då är Logitechs nyligen annonserade MX Mechanical-tangentbord motsatsen. Dessa är aggressivt funktionella tangentbord med vettiga funktioner, vettiga design och vettiga layouter.

Det kan få $169,99 MX Mechanical och $149,99 MX Mechanical Mini att verka som extremare i världen av mekaniska tangentbord, som ofta använder flashig design, RGB-belysning och färgglada knappsatser för att fånga din uppmärksamhet. Men Logitechs nya tangentbord är värda att uppmärksamma på grund av deras långa batteritid och en genomtänkt uppsättning funktioner som kommer att göra dem till en solid uppgradering för alla som för närvarande använder ett trådlöst membrantangentbord av bärbar dator.

För den här recensionen har jag använt MX Mechanical Mini, som använder en kompakt 75-procentig layout som liknar det som finns på de flesta bärbara datorer tillsammans med företagets nya MX Master 3S-mus. (Kolla in min recension här.) MX Mechanical är dock större och använder en tangentbordslayout i full storlek som inkluderar ett numeriskt tangentbord. Men bortsett från deras layouter är båda tangentborden funktionellt mycket lika.

MX Mechanical Mini har en dämpad tvåfärgad design som sannolikt inte kommer att dra till sig för mycket uppmärksamhet. Runt toppen finns en strömbrytare och USB-C-anslutning för laddning, och undertill finns ett par utfällbara fötter för att luta upp tangentbordet i en 8-graders vinkel. Den är bakgrundsbelyst, men bara med enkla vita lysdioder. Även om du kan anpassa hur lysdioderna blinkar, är de inte RGB och kan inte lysa upp ditt skrivbord som en mångfärgad julgran. Liksom några av Logitechs tidigare tangentbord har MX Mechanical Mini sensorer för att upptäcka när dina händer är i närheten och slå på dess bakgrundsbelysning innan du trycker på en tangent – ​​en snygg funktion om du sträcker dig efter tangentbordet i ett svagt upplyst rum. Det hela är väldigt vettigt och genomtänkt.

Det här är ett lågprofiltangentbord, vilket innebär att dess omkopplare är kortare, och det finns inte så mycket resor som vad du skulle få från ett mekaniskt tangentbord i full höjd. Personligen föredrar jag att mina mekaniska omkopplare är i full höjd, men kortare omkopplare som dessa kommer sannolikt att kännas mer bekanta om du är van att skriva på saxbrytare i laptopstil som de som finns på de andra tangentborden i Logitechs Master-serie – som MX-nycklarna. Omkopplarna är tillverkade av Kailh, och det finns ett urval av taktila bruna, klickiga blå och linjära röda. Mitt granskningsprov hade taktila bruna brytare.

Tangentbordet är bakgrundsbelyst men bara i vitt.

Det finns inte många alternativ för anpassningsbarhet här. Till skillnad från Keychrons konkurrerande lågprofiltangentbord, Keychron K3, MX Mechanical Minis omkopplare är inte hot-swappable, vilket innebär att du måste få ut en lödkolv om du vill byta ut dem. Och eftersom de är lågprofilerade är det osannolikt att många av eftermarknadens nyckelkapslar på marknaden kommer att fungera med dem. Detta är verkligen inte tangentbordet för hobbyister att mixtra med.

Logitech MX Mechanical Mini stöder både Windows och macOS (och ansluter gärna till mobila iOS- och Android-enheter också). Om du ansluter via Bluetooth kommer den att upptäcka operativsystemet automatiskt och justera dess layout, men om du använder dess USB-mottagare måste du göra detta manuellt med en kortkommando. Det finns inget val av knappar med varken Windows- eller Mac-symboler på dem; de är alla tryckta på samma tangenter. Det ser lite rörigare ut, men Logitechs prioritet är att minimera mängden plast som levereras i varje låda. Det är ett annat funktion-över-form-beslut som Logitech tog med tangentbordet.

MX Mechanical Mini kan spara upp till tre ihopparade enheter och växla mellan dem med en kortkommando. Den kan ansluta via Bluetooth men kommer också med en USB-A Logitech Bolt-mottagare (som Logitech hävdar ger bättre säkerhet och lägre latens). Jag hade några latensproblem med mottagaren, vilket Logitechs talesman Wendy Spander säger till mig kan orsakas av “kablar och metall nära mottagaren.” Att använda en kort USB-förlängningskabel löste problemet helt, liksom att byta till Bluetooth, men det är ett irriterande problem att ha i första hand.

Min enhet kom med lågprofilerade Kailh bruna strömbrytare.

Dess lågprofilerade design kommer att vara bekant för alla som är vana vid bärbara tangentbord.

Batteritiden är beräknad till 15 dagar med bakgrundsbelysning på och 10 månader med avstängd. Det är mycket bättre än Keychron K3, som erbjuder 99 timmar med bakgrundsbelysningen avstängd eller 34 timmar med den på. Efter en veckas daglig arbetsanvändning låg min batteritid på 45 procent, vilket tyder på att mitt tangentbord kommer att torka lite innan 15-dagarsgränsen. Tangentbordet laddas via USB-C, och dess batteri är tekniskt utbytbart när det så småningom dör. Facket är dolt under klistermärket på dess undersida, men av någon anledning rekommenderar Logitech inte att ägare utför reparationen hemma. Det finns inget sätt att se tangentbordets återstående batteritid på själva enheten; för det måste du gå in i Logitechs Options Plus-programvara.

Alternativ Plus är Logitechs senaste medföljande programvara för dess datortillbehör. Som mest grundläggande ger den en överblick över batteritiden för alla dina Logitech-tillbehör, men den kan också användas för att anpassa hur de fungerar. Du kan inte mappa om varje tangent, men du kan ändra vad genvägstangenterna på den översta raden gör liksom det viktiga klustret ovanför piltangenterna till höger. Det är en trevlig blandning av anpassningsbarhet och tillgänglighet, även om det är synd att denna ommappning inte sparas på själva tangentbordet och försvinner om du kopplar in tangentbordet till en dator utan Options Plus installerat.

MX Mechanical Mini har en kompakt layout.

För mitt skrivtest satte jag $149,99 MX Mechanical Mini mot $74 Keychrons K3. Logitechs tangentbord är mycket dyrare, men formfaktorerna för de två tangentborden är väldigt lika, och jag misstänker att de kommer att tilltala en liknande typ av maskinskrivare. Logitechs tangentbord var den klara vinnaren vad gäller känsla. Det kanske inte erbjuder samma sublima skrivkänsla som ett premiumtangentbord som Keychrons Q1, och dess mellanslag skramlar lite, men det är gatorna före den jämförelsevis mosiga känslan av K3. Det känns skarpt och rent, och jag kan (och har) glatt skrivit på det i timmar.

På tal om det, här är ett skrivljudstest:

Jag blev också förvånad över hur tunt Keychrons tangentbord känns i jämförelse med Logitechs MX Mechanical Mini. Ta upp Logitechs tangentbord och det känns robust och vägrar att böja sig om du försöker böja det. Det känns skönt och hållbart på ett sätt som Keychrons (visserligen billigare) tangentbord helt enkelt inte gör. Om du letar efter vart den extra $75 går, kan mycket av det hittas här.

Ett vettigt urval av tangenter till höger.

En USB-C-port för laddning och uppfällbar känsla för att ändra dess vinkel.

Logitech verkar ha en mycket specifik typ av massmarknadsanvändare i åtanke för sina MX Mechanical-tangentbord. Det här är inte ett mekaniskt tangentbord för entusiaster som prisar flashiga design, hot-swappable switchar och full anpassningsbarhet.

Istället gör dess lågprofilerade design och förnuftiga funktioner att det verkar som ett mer premiumalternativ till Logitechs egna MX Keys-tangentbord, som har samma layouter med växlar i laptopstil och är något billigare mellan $99,99 och $149,99 – eller till och med Apples sortiment av magiska tangentbord, som börjar på $99.

Logitech MX Mechanical Mini är ett solidt, förnuftigt tangentbord, med massor av användbara funktioner för att få ut det mesta av det. Men förvänta dig inte att den ska erbjuda den mest förstklassiga skrivkänslan som finns eller erbjuda den typ av anpassningsbarhet som entusiastiska mekaniska tangentbord är kända för.

Fotografi av Jon Porter / The Verge

#Logitech #Mechanical #Mini #recension #ett #vettigt #tangentbord #för #förnuftiga #människor

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *