Joseph Morgan Addresses Possible Return in Legacies Finale: 'Everyone Knows Klaus Mikaelson Is Dead'

Survivor Finale Recap: It’s Do or Die… Again! — Vann rätt person pengarna och titeln som ensam överlevande?

Varning: Det här inlägget innehåller spoilers från onsdagens säsongsavslutning av Efterlevande.

Med endast fem spelare kvar i början av Efterlevandefinalen var allas mål stora, djärva och ständigt skiftande. Efter 23 dagar i väder och vind var det fortfarande vem som helst att vinna.

Som ett resultat av Omars blindside förra veckan hamnar Lindsay i varmt vatten efter att ha röstat på sin (tidigare?) allierade Jonathan. När stammen anländer till en helt ny strand utan skydd eller presenning har handskarna helt klart lossnat. Lindsay kräver att få veta varför hon lämnades utanför omröstningen, men eftersom hon röstade på Jonathan vill han inte längre vara med i deras “allians”.

När de bråkar berättar Romeo för alla att han har en idol. Han skapade till och med ett litet armband för att sälja sin historia. Det är inte världens snyggaste, men det är något, antar jag. Knep känns som att det är för lite, för sent. Nästan som om han skapat sin egen deltagandepokal. (Det finns ingen chans i helvetet att någon tror på honom, eller hur?)

Nästa morgon berättar Mike för Romeo att de behöver ut Lindsay, bara för att sedan berätta för Lindsay att han skulle vara villig att använda sin idol på henne. Men han också sa till Maryanne samma sak! (Är det jag eller skriver den här snubben ständigt checkar han vet att han inte kan lösa in. Det här är inte Storebror house, Mike!) Allt det här trevliga killföretaget kan inte spela bra på en Final Tribal, eller hur? Om jag satt bredvid Mike i finalen skulle jag använda detta som ammunition mot honom.

Alla fem spelare får ett kuvert med en ledtråd till en fördel inför nästa utmaning. De måste avkoda en fras och kan inte söka efter fördelen förrän de kommer på det. Lindsay är den enda personen som knäckt koden: “Lyckan är gömd i tårna på den sovande jätten.” Hon vandrar över hela ön tills hon äntligen kommer på vad “tårna” är och hittar spelets sista godbit. Hon river upp förpackningen och det står att hon kommer att ha en “liten fördel” i immunitetsutmaningen. Kommer det att räcka för att hjälpa henne att rädda sitt (sjunkande) spel?

IMMUNITET ÄR BACKUP FÖR ATT STYRA | Spelare måste tävla genom en rad hinder och samla pusselbitar längs vägen. Först till slut, yada, yada, yada. Men de spelar också om belöning: Pasta, vitlöksbröd, köttsås, tårta, sallad och rött vin! Ja, Jeff. Det där är värt att spela för.

Lindsays fördel: Alla andra måste lösa upp sex knop för varje pusselpåse. Hon behöver bara lossa en.

Jonathan är flygande genom dessa hinder, bevisar att dessa spelare borde ha skickat honom packning för veckor sedan. När Probst återigen dreglar över Jonathans fysiska skicklighet, tappar Lindsay från ett hinder och måste gå tillbaka, vilket ger Aquaman tid att komma ikapp henne. Jonathan och Lindsay hämtar båda sina väskor och är de två första som startar pusslet. Efter några minuter verkar det vara Lindsay eller Mikes att vinna, och Mike vinner allt med bara. ett. bit. Mike väljer sedan Jonathan att äta grub med honom. (Vilket… är ganska dumt? Även om Jonathan är min homie, skulle jag inte vilja ge honom bränslet.)

LÄGER | Jonathan frågar Mike om han skulle använda idolen på honom om Lindsay drar ut en av sina egna. Mike håller med. Men han sa redan att han skulle använda den på Maryanne. Och Lindsay! (Du skaffa en idol! Och du skaffa en idol! Varje! Kropp! Får! En idol!) Det är galenskap, säger jag dig.

Lindsay vädjar sedan uppriktigt till Mike, som en gång sa att han skulle älska att se henne komma till slutet. Hon berättar för honom att hon förtjänat hans lojalitet, och han håller inte med. Dessutom ljög hon aldrig för honom en enda gång. Hennes vädjan är bra, att använda känslor för att tilltala en känslomässig spelare, men kommer det att räcka?

Samtidigt undrar Maryanne om hon ska rädda Lindsay med henne idol. Hon är fortfarande ute efter att göra ett nytt sprattlande drag framför juryn, och en Jonathan blindside kan vara det. Men allt beror på vad Mike bestämmer sig för att göra.

Survivor 42 Finale Recap LindsaySTAMSRÅD | Lindsay pratar om att vara en sittande anka och veta att hon ska åka hem, trots att hon hittat den sista fördelen. Hon försöker tona ner sitt spel baserat på att Omar lurade henne, men Jonathan säger att det är långt ifrån sant. Du måste beundra kampen hon har i sig. Kvinnan går hårt.

Jeff efterlyser fördelar och idoler efter omröstningen. Mike ställer sig upp och använder den på… Maryanne. Romeo kastar sedan sin falska idol i elden (som han försöker spela som en stor show, men ingen bryr sig – det gör jag absolut inte) och Maryanne inte spela hennes. Ingen överraskning här: Lindsay går med i juryn.

IMMUNITET #2 | Det är dags för en Efterlevande klassiker: Simmotion. (Maryanne kan namnet på utmaningen, vilket verkar imponera på Jeff.) Innan utmaningen börjar pratar varje spelare om vad som driver dem, vilket leder till att Maryanne tar upp en familjemedlem som för närvarande inte pratar med resten av hennes familj . Jeff säger att hon är på Efterlevande skulle möjligen kunna föra dem samman igen, och hon säger med tårar att hon vill ha mer än en miljon dollar.

Utmaningen börjar och alla plockar upp hans och hennes första boll och tappar den i redskapet. Mike klarar sig inte ens förbi uppvärmningsfasen! Han tappar sin andra boll och blir den första personen ut ur denna utmaning.

Alla som inte heter Mike lägger framgångsrikt till en andra boll, och strax efter hoppar Maryanne av! (Det är galet för mig att folk tappar så snart, men jag har också precis ätit en middag stor nog att mata tre, efter att ha smällt kaffe hela dagen och sovit som den barnfria vuxen jag är, så vem är jag att döma?) Efter att ha placerat boll fyra halkar Jonathan och Romeo tjänar sin plats i final 3.

LÄGER | Mike vet att han kommer att skickas in i eldningsutmaningen. Han känner att han kan slå Maryanne, men är inte så säker på att han kan erövra Jonathan. Maryanne vet att det är hennes bästa chans att vinna och ger Jonathan några tips för att skapa en snabb eld. (Dessutom kommer jag aldrig låta en eldbyggande utmaning gå förbi utan att skriva detta: I HATE THE FIRE-MAKING CHALLENGE. Hatar, hate, hate. Efterlevande irriterar mig obegripligt.) Den allmänna konsensus: Maryanne och Romeo gör det inte vill att Mike sitter i finalen med dem.

Survivor 42 Finale Recap ChallengeSTAM #2 | Mike är verkligen målet, och Romeo gör det officiellt: Maryanne är i final 3, och Mike och Jonathan kämpar ut i eld. Utmaningen börjar och Mike är den första som får en låga. Men Jonathans låga fångar också, precis när Mike börjar slicka repet. Mikes låga blir en full eld, och kort efter svänger hans blå flagga upp. Jonathan är nu juryns sista medlem.

FINAL TRIBAL | Tori frågar finalisterna om hennes uppfattning om dem är korrekt. Mike säger ja, trots Rocksroy-omröstningen. Maryanne argumenterar emot idén att hon inte brydde sig tillräckligt om spelet. Hon säger att hon såg hur snabbt strategiska, yngre spelare röstades bort (som Swati och Tori), och korrigerade sig själv vid sammanslagningen. Omar ropar sedan ut Mike för att han ljugit för Drea, men Mike är övertygad om att han höll sitt ord med alla utom Rocksroy. Hai och Omar verkar inte uppskatta Mikes brist på spelägande, men Drea kallar hans sociala spel “on point”.

Omar hävdar att Maryannes sociala spel var “slarvigt”. Hon poliser till det och säger att hon inte insåg att hon var slarvig förrän den falska sammanslagningen. Därifrån rullade hon in det och kunde göra mer strategiska spel som det som Omar startade.

När det gäller strategi frågar Drea vad varje finalists signaturspel var. Romeo säger att han var tvungen att gå in i självbevarelsedriftsläge och förklarar hur han gjorde en falsk idol. Hai frågar varför han tog Maryanne till finalen, och Romeo säger att han tyckte att hon inte använde tillräckligt med sin egen strategi. Mike säger att han spelade både ett strategiskt och känslomässigt spel, men att knyta an till Omar och Lindsay hjälpte honom att bygga allianser och massagerelationer. Maryanne berättar för dem att hon genom att rösta bort Omar ställde upp med varje kombination av spelare för att säkerställa att hon skulle sitta i Final 3. Hon säger sedan att hon höll säsongens enda hemlighet och drar fram fusionsidolen för alla att se , vilket verkar imponera på juryn.

Chanelle frågar om deras personliga utveckling, vilket får Romeo till tårar, eftersom han vet att han inte bara spelade för sig själv. Han ville inte spela från botten, men det var de korten han hela tiden fick. Han är också glad över att lämna det här spelet som en “fri man”, trots vad hans religiösa familj där hemma kanske tycker. Han tackar Hai för att han hjälpte honom igenom det.

Survivor 42 Finale Recap MaryanneMike säger att han är glad att han visade att en äldre kille som han själv kunde komma ut och tävla med folk som är halva hans ålder. Han lärde sig att han fortfarande kunde göra det han trodde att han inte kunde längre, och han är glad att hans barn kommer att få se allt han åstadkommit.

Maryanne säger att hon insåg att hon saboterade sig själv, eftersom hon så gärna ville rädda Lindsay med sin idol. Hon visste att hon inte kunde slå sin vän, men hon var rädd för att få sin vänskap avvisad i efterhand. Hon vet att hon fortfarande lär sig och växer, men hon var tvungen att satsa på sig själv.

OCH VINNAREN ÄR… | Juryn röstar och Probst säger till dem att det finns ytterligare en twist den här säsongen: rösterna läses på plats. Rätt. Nu. Juryn exploderar! (Vi visste naturligtvis vad som skulle komma.) Probst läser resultaten och Maryanne blir vinnaren av Överlevande 42!

Vann rätt person? Betygsätt finalen och säsongen nedan, lys sedan upp kommentarsfältet!#Survivor #Finale #Recap #Die #Vann #rätt #person #pengarna #och #titeln #som #ensam #överlevande

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *