Trasselfria magnetiska USB-kablar är här

Trasselfria magnetiska USB-kablar är här

Tänk om din kabel kunde fastna magnetiskt sig, bildar en snygg spole som inte blir helt floppig och trasslig i dina lådor och väskor? Tänk om de också var bra kablar som kan ladda och synkronisera alla saker via USB-C, Lightning och mer?

Tja… du kan nu köpa USB-kablar som gör det första delen! Och de är så coola att jag verkligen önskar att kabeltillverkare skulle ta reda på resten av skiten.

Under de senaste veckorna har jag testat några seriöst snygga USB-kablar som faktiskt kan göra det magnetiska slingrande ormtricket. Ursprungligen uppmärksammades den engelsktalande världen av ett varumärke som heter SuperCalla, och de säljs nu av en hel massa varumärken utan namn på t.ex. Amazon och Alibaba. Och de är otroliga fidget-leksaker, precis som SuperCallas Indiegogo-kampanj utlovade för över två år sedan:


Bild: SuperCalla

Som du kan se på mitt foto nedan, rullar de helt ihop precis som GIF! De är inte precis “självlindande” som vissa säljare hävdar, men de sex fot långa är definitivt lätta att slå in.

Din spole kan vara högre eller bredare beroende på hur många magneter per cirkel – men bara dessa sex fots kablar ger dig tillräckligt att arbeta med.
Foto av Sean Hollister / The Verge

De fungerar genom att stränga magnetiska pärlor och silikonhylsor på en tunn kabel, så här:

Se, det är bara en magnetisk pärla när du drar bort silikonhylsan. Båda flyter fritt på kabeln.
Foto av Sean Hollister / The Verge

De kan hålla sig till sig själva på andra sätt också:

Du kan göra en kabel dubbel bakåt på sig själv.
Foto av Sean Hollister / The Verge

Och, naturligtvis, kan du fästa dem på alla möjliga andra järnmetallföremål och betala ut precis så mycket kabel som du behöver. Jag har en av de här kablarna hängande på mitt mikrofonstativ i metall just nu, en annan dinglande i hörnet på väggen och en annan som prydligt färdas längs kanten på mitt tangentbord medan den laddar min telefon:

Magneterna fastnar på mitt Razer-tangentbords ståldäck. Detta skulle inte fungera med, säg, ett Apple-tangentbord eftersom de är gjorda av aluminium.
Foto av Sean Hollister / The Verge

Redo för fångsten? Jag köpte fyra olika typer av dessa kablar, och alla suger big time (det är en teknisk term) vid dataöverföring, laddning eller båda.

Den här, som också har sitt eget inbyggda blåa LED-ljus och magnetiska utbytbara tips för USB-C, micro-USB och Lightning, laddar inte de flesta av mina USB-C-prylar alls, men jag kunde slänga några filer från en extern enhet med svag USB 2.0-hastighet och ladda min iPhone över Lightning. Den har också supersvaga spolmagneter och kändes ännu billigare än resten.

Magneter på magneter.

Denna USB-C till USB-C en var ganska bra vid laddning, vilket gav mig 65W USB-C PD-kraft och hade de bästa magneterna i gänget – men den kunde inte ansluta till en Pixel 4A-telefon eller min USB-C externa enhet alls. De dök helt enkelt inte upp på mitt skrivbord!

Denna USB-A till USB-C-kabel var det värsta av partiet. Att bara vicka på den skulle koppla bort allt jag hade anslutit till, och den toppade vid 10 W laddning – inte de 15–18 W jag vanligtvis ser med min Pixel.

Slutligen, denna USB-A till Lightning one verkar vara en SuperCalla-kabel som dyker upp i en “Original SuperCalla”-låda, även om den säljs av ett märke som heter “Tech.” Långsam laddning, långsam data, men det verkar åtminstone vara pålitligt anslutet till min iPhone än så länge.

Men det är inte den enda stilen av magnetisk kabel utan trassel jag hittade. Jag köpte också den här snygga dragspelsstilenvilket kanske är det bästa av gänget: Jag fick 15W laddning, och det känns bättre byggt än resten.

Dragspelskabeln kan vridas när du drar isär den.
Foto av Sean Hollister / The Verge

Men den är mindre rolig att leka med, magneterna är inte lika starka och den har fått en lite besvärlig form när den är helt utdragen eftersom fogarna alltid sticker ut. Dessutom toppar den vid USB 2.0-hastigheter på 480 Mbps (eller runt 42 MB/s i praktiken.) Jag kunde inte hitta en C-to-C- eller Lightning-version.

Jag skulle absolut betala bra pengar för en solid, pålitlig 6-fots USB-C till USB-C easy-coil-kabel med starka magneter, 100 W USB-C PD-laddning och minst 10 Gbps USB 3.x-bandbredd.

De flexibla banden och lederna känns dock hållbara.
Foto av Sean Hollister / The Verge

Eller, om jag verkligen drömmer, vad sägs om 40 Gbps för USB 4? Låt oss gå för fullt och göra den ultimata kabeln – ge den en inbyggd effektmätare medan du håller på.

Just nu, allt jag har hittat är dessa billiga-o, $10 nya kablar, och det är verkligen synd. Magnetdesignen förtjänar bättre, och det gör vi också.

#Trasselfria #magnetiska #USBkablar #är #här

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *