Twitter kommer att betala 150 miljoner dollar i böter för anklagelser om att de sålt användardata på ett felaktigt sätt

Twitter kommer att betala 150 miljoner dollar i böter för anklagelser om att de sålt användardata på ett felaktigt sätt

Federala tillsynsmyndigheter tillkännagav på onsdagen en uppgörelse med Twitter om användningen av användarnas integritet.

Matt Rourke/AP


dölj bildtext

växla bildtext

Matt Rourke/AP


Federala tillsynsmyndigheter tillkännagav på onsdagen en uppgörelse med Twitter om användningen av användarnas integritet.

Matt Rourke/AP

Twitter har gått med på att betala 150 miljoner dollar i böter efter att federala brottsbekämpande tjänstemän anklagat sociala medieföretag för att illegalt använda människors personuppgifter under sex år för att hjälpa till att sälja riktade annonser.

I domstolshandlingar offentliggjordes på onsdagen, säger Federal Trade Commission och justitiedepartementet att Twitter brutit mot ett avtal från 2011 med tillsynsmyndigheter där företaget lovade att inte använda information som samlats in för säkerhetsändamål, som användarnas telefonnummer och e-postadresser, för att hjälpa annonsörer att rikta in sig på människor med annonser.

Federala utredare säger att Twitter bröt det löftet.

“Som klagomålet noterar fick Twitter data från användare under förevändning att använda dem för säkerhetsändamål, men sedan slutade det med att även använda data för att rikta in sig på användare med annonser”, säger FTC-ordförande Lina Khan.

Twitter kräver att användare uppger ett telefonnummer och en e-postadress för att autentisera konton. Den informationen hjälper också människor att återställa sina lösenord och låsa upp sina konton när företaget blockerar inloggning på grund av misstänkt aktivitet.

Men fram till åtminstone september 2019 använde Twitter också den informationen för att öka sin reklamverksamhet genom att ge annonsörer tillgång till användarnas telefonnummer och e-postadresser. Det stred mot avtalet som företaget hade med tillsynsmyndigheter.

“Om du berättar för folk att du använder deras telefonnummer för att säkra deras konton, och sedan använder dem för andra ändamål, lurar du dem och bryter mot lagen”, säger Sam Levine, som leder FTC:s konsumentbyrå. Skydd, i en intervju med NPR.

Mer än 140 miljoner Twitter-användare gav den här typen av personlig information baserat på “Twitters vilseledande uttalanden”, enligt federala åklagare.

“Konsumenter som delar sin privata information har rätt att få veta om den informationen används för att hjälpa annonsörer att rikta in sig på kunder”, säger den amerikanska advokaten Stephanie Hinds för Northern District of California.

Twitters chief privacy officer, Damien Kieran, erkände i en blogginlägg att användarnas personliga information “kan ha använts av misstag för reklam.”

Han sa att företaget inte längre säljer information som samlats in för säkerhetsändamål till annonsörer.

“Att hålla data säker och respektera integriteten är något vi tar på största allvar, och vi har samarbetat med FTC varje steg på vägen”, skrev Kieran.

Enligt ett föreslaget avtal gick Twitter med på att sluta dra nytta av information som samlats in i säkerhetssyfte. Affären, som fortfarande behöver domstolens godkännande, skulle också begränsa anställdas tillgång till användarnas personuppgifter.

Handlingen ekar a svepande uppgörelse som inkluderade en böter på 5 miljarder dollar mot Facebook 2019 där sociala mediejätten åtog sig att sluta sälja information som erhållits i säkerhetssyfte till annonsörer.

Justin Brookman, chef för Technology Policy på Consumer Reports, sa att när tillsynsmyndigheter fortsätter att slå ner på riktade annonser kan företag som Twitter som länge har förlitat sig på spårningsverktyg hamna i problem.

“Vi ser ett sammanflöde av tillsynsmyndigheter, men även webbläsare och operativsystem, drar ner på cookies och drar ner på många verktyg som företag använder för att spåra människor över tjänster,” sa Brookman. “Jag tror, ​​i vissa avseenden, många av dessa verktyg försvinner och företag kommer att behöva hitta nya sätt att tjäna intäkter, att dagarna för att bara skriva ut pengar från riktade annonser närmar sig sitt slut.”

Uppgörelsen kommer under en prekär tid på Twitter.

Företaget har varit i ett tillstånd av kris sedan Teslas vd Elon Musk lanserade ett fientligt övertagande på 44 miljarder dollar av den sociala mediesidan förra månaden.

Musk förklarade nyligen att affären är “tillfälligt pausad”, med argumentet att han först måste fastställa hur utbredda botkonton är på sajten.

Men företagsfusionsexperter, och medlemmar av Twitters verkställande direktör, har noterat att affären fortfarande går framåt, eftersom Musk har ett juridiskt bindande kontrakt med företaget i väntan på aktieägare och regulatorisk granskning.

Musk har ännu inte kommenterat onsdagens uppgörelse.


#Twitter #kommer #att #betala #miljoner #dollar #böter #för #anklagelser #att #sålt #användardata #på #ett #felaktigt #sätt

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *