Under Omar Khan och Andy Weidl, vad kan Pittsburgh förändra?  - Steelers Depå

Under Omar Khan och Andy Weidl, vad kan Pittsburgh förändra? – Steelers Depå

Pittsburgh Steelers har en ny GM. Två, faktiskt. Omar Khan och Andy Weidl, förhoppningsvis den dynamiska duon för nästa decennium därefter. Kevin Colbert är officiellt inte längre lagets general manager, tekniskt sett den första i lagets historia. Och jag måste erkänna att det är det konstig. Även med en intern anställning är det en ny och modig värld vi kliver in i.

Fördelen med att ha samma GM och huvudtränare i 15+ år var att om du följde dem tillräckligt noga (och du vet att vi gjorde det) blev de ganska förutsägbara. Hur de närmade sig free agency, vilka de utarbetade, hur listkonstruktionen såg ut, det fanns en uppenbar struktur för hur teamet fungerade. Men vad förändras med Khan och Weidl? Något kommer. Här är ett par saker som kan, och för att vara tydlig, syftar jag på teamfilosofi, inte människorna själva.

1. Ökad tonvikt på analys

Under sina sista presskonferenser erkände Kevin Colbert nästan att nästa regim skulle bry sig om siffror mer än Colbert någonsin gjort. Visst, det var där, teamet har en analysavdelning, men det är ungefär som en sallad på ett steakhouse. Det är tillgängligt men ingen beställer det faktiskt.

Pittsburghs hade en av de minsta analysavdelningarna och såg regelbundet de i den rollen lämna, Karim Kassam lämnade till Duolingo – appen som hjälper dig att säga “var är badrummet” på spanska – och Jay Whitmire hoppade till Jets förra året.

Med en affärs- och siffrorkille som Khan, och bara generellt ha yngre människor som “får” avancerad statistik mer än en ren lita på bandet mentalitet borde Pittsburgh bli mer analytiskt fokuserad. Hur exakt det ser ut är svårt att säga eftersom mycket av det sker bakom kulisserna. Jag kunde verkligen se teamet utöka sin analysavdelning och kanske lägga till fler etablerade anställningar i motsats till nya ansikten som i princip anställts från college, som de gjorde med Will Britt för att ersätta Whitmire (och kommer inte heller att annonsera jobbet på TeamWorkOnline, en plats där de flesta NFL-lag lägger upp listor för biljettförsäljning och maskotar, inte viktiga kontorsplatser).

Naturligtvis har Mike Tomlin fortfarande mycket kontroll här och är en gammal själ och en gammal skola så förvänta dig inte att Pittsburgh ska bli Browns eller Ravens. Men de bör övergå till en tyngre analysanvändning än där de har varit, släpa efter resten av ligan. Och kanske kan de på ett smart sätt strö i några siffror för att påverka Tomlin, hur du lägger medicinen i äppelmos så att ditt barn/hund ska äta det.

2. Utarbeta små skolspelare

Om ditt college inte spelade på bästa sändningstid på nationell tv, var Kevin Colbert inte intresserad. Det är knappast en överdrift heller. Här är en lista över alla FCS och nedanstående spelare som Steelers har draftat under honom och åren de valdes ut:

Ricardo Colclough – Andra omgången (Tusculum) 2004
Willie Colon – 4:e omgången (Hofstra) 2006
Cortez Allen – 4:e omgången (Citadellet) 2011
Nick Williams – 7:e omgången (Samford) 2013
Javon Hargrave – 3:e omgången (South Carolina State) 2016
Chris Oladokun – 7:e omgången (Staten South Dakota) 2021

Sex på bara 22 draftklasser och bara två under det senaste nästan decenniet. Endast två under de första två dagarna av draften och det är troligt att några positionella tränare slog i bordet för dessa killar att övertala Colbert, som John Mitchell troligen gjorde för Hargrave (Mitchell var på sin Pro Day). Det känns som att missen på Colclough stoppade Colbert från att verkligen förfölja de spelarna igen och jag tror att Colclough var den enda division två eller lägre spelare som laget någonsin draftat, resten kommer från FCS-nivån.

Kan det förändras under Khan/Weidl? Det är svårt att vara någon mindre frekvent. Min gissning för Colbert som avviker från dessa killar är svårigheten att projicera deras NFL-framgång. Killar som inte gick emot toppkonkurrensen och deras utkastklasskamrater regelbundet. Men det är möjligt att saker förändras. Det är värt att notera Weidl’s Eagles draftade South Dakota State’s Dallas Goedert och North Dakota State’s Carson Wentz i de två bästa omgångarna (Weidl hade naturligtvis inte sista ordet, men han var en del av en kultur som var villig att draft dessa killar tidigt).

3. In-draft handelsfilosofi

Kevin Colbert var villig att ge upp draftval under lågsäsong eller mitten av året, särskilt under de senaste säsongerna (Avery Williamson, Joe Schobert, Vance McDonald, Minkah Fitzpatrick, etc). men under utkasthelgen blev han ofta kvar. Om något, han var lite på den aggressiva sidan och villig att gå upp, och gjorde det för Devin Bush och Isaiahh Loudermilk under hans sista draftklasser och nästan att göra det för att förvärva Kenny Pickett.

Att handla ner var en annan historia och han gjorde sällan ett sådant drag. Endast en gång inträffade det i den första omgången, flyttade ner från #16 till #19 2001 och fortfarande draftade en avel i Casey Hampton. Men det är det enda exemplet. Colberts resonemang, som han har erkänt flera gånger, var att förhindra att laget blir överkört och inte har någon att välja. Så om laget bytte ner fyra platser måste de ha fyra spelare som de verkligen ville ta. Det hände sällan och därför flyttade Colbert sällan ner i den första omgången.

Under sin tid, Colbert gjorde totalt 14 val-för-val-affärer under draghelgen. Fyra av dessa såg honom handla ner och den sista kom hela vägen tillbaka 2009 när Colbert flyttade från #64 totalt för ett fjärde val och två framtida 3:or. Anmärkningsvärt nog gick Colbert långt över ett decennium från förra gången han bytte ned någon del av draften.

Bra lag bör se till att handla ner vid ett högt klipp. Fler val är lika med fler chanser att slå på draftval, fler pilar att kasta mot darttavlan. Pittsburgh tog sällan den chansen och jag misstänker att Khan och Weidl kommer att vara mycket mer öppna för idén.

4. Det stora okända

Den sista förändringen är…jag vet inte. Något oväntat. “Colbert-reglerna” som har varit så järnklädda och så lätta att följa och nu … kanske det förblir detsamma? Vissa av dem kommer, det är jag säker på, men att ta reda på vad som är svårt att göra. Vi vet inte vad vi inte vet.

Khan är sin egen man och behöver inte följa vad Colbert gjorde eller vad han skulle vilja att han skulle göra. Khan har sina egna idéer, insikter och berättelser, och Weidl kommer utifrån utan djupgående kunskap om hur Colbert fungerade. Kommer Steelers fortfarande att behålla sex defensiva linjemän på listan som de gör varje år? Kommer utkastprospekter behöva ha en gnistrande ren karaktär som de gjorde under Colberts senaste 5+ år? Alla bra frågor. Alla svar har vi ännu inte.

Det kommer att dyka upp överraskningar och saker vi inte förväntar oss på vägen. En tid där vi alla säger det är väl ett nytt tillvägagångssätt.

Vi kommer att behöva luta oss tillbaka och se det utvecklas. Det är en del skrämmande, en del spännande, vilket är ett rättvist sätt att sammanfatta all förändring som har skett de senaste fyra månaderna.

#Omar #Khan #och #Andy #Weidl #vad #kan #Pittsburgh #förändra #Steelers #Depå

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *