Det är drygt en vecka kvar till 2022 Worldwide Developers Conference, som är ett av årets största Apple-evenemang. Vi har hört förvånansvärt lite om iOS 16 i år, så vi väntar några stora överraskningar när den 6 juni rullar runt.


När vi väntade på huvudevenemanget tänkte vi dela med oss ​​av några iOS 16 objekt på önskelistan från MacRumors läsare, för vem vet? Vi kanske bara ser några av dessa funktioner i nästa generations version av iOS. Allt på den här listan kommer från iOS 16-diskussionen om MacRumors forum.

Gränssnitt

 • Mer kontroll över placeringen av appikoner på hemskärmen
 • Möjlighet att dölja eller flytta docka
 • Möjlighet att lägga till fler appar att docka
 • Alltid på klocka på låsskärm
 • Anpassningsbara snabbstartsknappar för att ersätta kamera och ficklampa
 • Ikoner för mörkt läge
 • Delad vy på iPhone
 • En skärm för senast använda appar
 • Batteriprocent i statusfältet
 • Stöd för teman och en temabutik

Widgets och kontrollcenter

 • Låsskärmswidgets
 • Interaktiva/live-widgets
 • Control Center API för appar från tredje part

Aviseringar

 • Rensa alla-knappen för aviseringar
 • LED-bild för aviseringar
 • Webbläsaraviseringar i Mac-stil
 • Möjlighet att snooze aviseringar
 • Universella aviseringar – aviseringar tas bort från alla enheter när de läses på en

Appar

 • Schemalagda sms i meddelanden
 • RCS-stöd för meddelanden
 • Läskvitton och skrivindikator för gruppchattar i meddelanden
 • Möjlighet att ta bort alla bilagor i meddelanden
 • Redigera funktion för meddelanden
 • Schemalagd sändning och snooze i Mail
 • Equalizer-inställningar för Musik-appen
 • Oprecis platsdelning i Find My
 • Hitta min platshistorik
 • HomeKit gästläge
 • Bättre organisation i Inställningar, inklusive undermeny för appar från tredje part
 • Möjlighet att förhindra att ett foto synkroniseras till alla enheter

Diverse

 • Olika ringsignaler för varje SIM
 • Bättre budgeteringsverktyg för Apple Card
 • Mapp/applåsning
 • Face ID-autentisering istället för CAPTCHA
 • Stock tangentbord haptisk feedback
 • Möjlighet att dela faktisk fokusstatus (arbetar, sover, etc)

För iPad

 • Kalkylator app
 • Väder app
 • Stöd för separata appfönster
 • Stöd för flera användare

Vad ryktas

Under tidigare år har tidiga versioner av iOS läckt ut, vilket ger oss en ganska bra uppfattning om vad vi kan förvänta oss. Så är inte fallet i år, och vi har bara några få detaljer om vad som kan inkluderas i iOS 16.

iPhone 14 Pro-modellerna kommer inte att ha en standardskåra, vilket betyder att vi kan se några mindre designförändringar, och det finns rykten om förbättringar av Health-appen, till exempel ett läkemedelshanteringsverktyg.

Ospecificerade meddelandeuppdateringar är under arbete, och vi kunde se funktioner för nödsatellitmeddelanden och uppdateringar relaterade till upptäckt av bilolyckor. iPadOS 16 kanske får nya multitasking-funktioner, och vi kan också se stöd för tjänster som Apple arbetar med, till exempel en hårdvaruprenumerationstjänst.

Du kan läsa lite mer om vad som kan komma i vår dedikerad iOS 16 sammanfattning.

Vad mer vill du se?

Hoppas du på förslag som inte finns med i vår lista? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

Relaterade berättelser

Telegram-uppdatering lägger till anpassade meddelandeljud och nya alternativ för dämpning av chatt

Telegram Messenger har släppt en ny uppdatering för iPhone och iPad som låter användare ställa in ett anpassat ljud för aviseringar, förutom ett antal andra nya funktioner. Efter uppdateringen kan anpassade varningssignaler skapas i appen från korta ljudfiler och röstmeddelanden som är under fem sekunder och upp till 300 KB stora. Flera anpassade varningar kan skapas och tilldelas till…

Reddit-appen “Apollo” får stor uppdatering med ny aviseringsupplevelse

Populära Reddit-klienten Apollo fick idag en anmärkningsvärd uppdatering som ser över aviseringsupplevelsen. Appen har nu anpassade subreddit-bevakare som ger varningar när innehåll du är intresserad av publiceras, plus att den stöder varningar för trendinlägg i dina föredragna subreddits. För dem som ofta använder Reddit Remind Me-bots, har Apollo nu ett alternativ att schemalägga ett meddelande…

Apple Music ersätter ibland andra appar i Dock när det installeras från App Store [Updated]

Apple Music verkar vara påverkad av en bugg som gör att appen installerar sig direkt i dockan när den laddas ner från App Store, där appen till och med ersätter andra appar från första och tredje part som finns i dockan. Det har förekommit flera klagomål om problemet på Twitter från användare som laddat ner Apple Music och sedan låtit den ersätta en annan app. Kevin Archer, till exempel…

Gurman: iOS 16 kommer att inkludera nya sätt för systeminteraktion och “färska Apple-appar”

iOS 16 kommer att inkludera nya sätt att interagera med systemet och några “fräscha Apple-appar”, har Bloombergs Mark Gurman sagt, och ger lite mer detaljer om vad Apple har i beredskap för den kommande releasen av iOS och iPadOS som kommer att tillkännages inom ett par veckor på WWDC. I den senaste utgåvan av sitt Power On-nyhetsbrev skrev Gurman att även om iOS 16 sannolikt inte kommer att introducera en större ansiktslyftning för…

20+ nya iOS 16, iPadOS 16 och watchOS 9 funktioner och förbättringar som ryktas att anlända till WWDC 2022

The Worldwide Developers Conference (WWDC), Apples årliga utvecklar- och mjukvaruorienterade konferens, är nu mindre än två månader bort. I linje med tidigare år kommer Apple sannolikt att introducera stora uppdateringar av alla sina operativsystem, inklusive watchOS 9, iOS 16, iPadOS 16, macOS 13 och tvOS 16, vilket ger nya funktioner och en mer förfinad upplevelse till befintliga enheter. Prenumerera på …

Populära berättelser

iPhone 14 Pro-renderingar lyfter fram flera designändringar

Läckaren Jon Prosser delade idag skenbart korrekta renderingar av iPhone 14 Pro, vilket ger den mest exakta bilden hittills på hur enheten kan se ut när den lanseras senare i år. I den senaste videon på YouTube-kanalen Front Page Tech avslöjade Prosser renderingar av iPhone 14 Pro gjord av Apples konceptgrafiska designer Ian Zelbo, och lyfter fram en rad specifika designförändringar…

Erbjudanden: Apples iPad Pro når upp till $449 rabatt i Amazons senaste försäljning

Amazon markerar ner ett brett utbud av 11-tums och 12,9-tums iPad Pro-modeller denna vecka, med priser som börjar så lågt som $749,00 för 11-tums surfplattan. Du hittar hela försäljningslistan nedan, som alla kan hittas på Amazon. Notera: MacRumors är en affiliate-partner med några av dessa leverantörer. När du klickar på en länk och gör ett köp kan vi få en liten betalning, vilket hjälper oss att behålla…

Wallet-appen stöder nu Apple-kontokort på iOS 15.5

Apple verkar nyligen ha uppdaterat Wallet-appen så att användare kan lägga till ett Apple-kontokort, som visar Apples kreditsaldo som är kopplat till ett Apple-ID. Om du till exempel får ett presentkort på App Store eller Apple Store läggs det till på ett Apple-konto som tidigare var synligt i apparna App Store och Apple Store. Från och med idag kan saldot på Apple-kontot också läggas till…

iPhone 14 Max enligt uppgift veckor efter schemat [Updated]

iPhone 14 Max ligger för närvarande efter schemat med cirka tre veckor, enligt Haitong International Securities analytiker Jeff Pu. Igår rapporterade Nikkei Asia att minst en iPhone 14-modell låg tre veckor efter schemat på grund av inverkan av nedstängningar på Apples leveranskedjor i Kina, men det var inte klart vilken iPhone 14-modell detta hänförde sig till. Nu har Pu klargjort att modellen…

Uppgradering av iPhone 14 Pro-skärmens uppdateringsfrekvens kan möjliggöra alltid-på-skärm

Förra årets iPhone 13 Pro-modeller var de första av Apples smartphones som kom med 120Hz ProMotion-skärmar, och även om de två iPhone 14 Pro-modellerna kommer att fortsätta att ha tekniken, kan deras skärmar mycket väl skryta med utökad uppdateringshastighet den här gången. För att få ProMotion-skärmar till ‌iPhone 13 Pro-modellerna‌, använde Apple LTPO-panelteknik med variabel uppdatering…

Apple Stores rullar ut iPhone-till-iPhone kontaktlösa betalningar från och med idag

Apple i februari presenterade en ny “Tap to Pay on iPhone”-funktion som gör det möjligt för kompatibla iPhones att acceptera betalningar via Apple Pay, kontaktlösa kredit- och betalkort och andra digitala plånböcker, utan extra hårdvara. Apple började testa funktionen på sitt Apple Park Visitor Center tidigare denna månad, och nu har Bloombergs Mark Gurman tweetat att funktionen kommer att börja…

Apple släpper tvOS 15.5.1 för Apple TV HD och Apple TV 4K

Apple släppte idag tvOS 15.5.1, en mindre uppdatering av tvOS-operativsystemet som lanserades först i september 2021. tvOS 15.5.1 kommer cirka 10 dagar efter lanseringen av tvOS 15.5. tvOS 15.5.1 kan laddas ner direkt på Apple TV via appen Inställningar genom att gå till System > Programuppdatering. Apple TV-ägare som har automatiska programuppdateringar…