Johnny Depps advokat säger till juryn: "Det du har i slutändan är Miss Heards ord - litar du på det?"  - Uppdatering

Johnny Depps advokat säger till juryn: “Det du har i slutändan är Miss Heards ord – litar du på det?” – Uppdatering

ANDRA UPPDATERING: Johnny Depps advokat avslutade sina sista argument genom att delvis fokusera på Amber Heards motkrav på 100 miljoner dollar.

Camille Vasquez sa till jurymedlemmarna att när Heard stämmer Depp för ärekränkning måste Heard “bevisa att hennes påståenden om övergrepp inte är en bluff.”

Heards motkrav kretsar kring uttalanden från Adam Waldman, som sa i uttalanden till Daily Mail att Heards anklagelser om övergrepp var förfalskade.

Vasquez sa att det finns “tydliga bevis för att Waldman trodde att Heard begick en bluff.” Depps advokat försökte också undergräva Heards argument att Waldmans uttalanden orsakade hennes anseende skada, och hävdade att hennes negativa pressbevakning inte hade något att göra med kommentarerna.

Hon ifrågasatte också Heards skadeståndskrav och noterade vittnesmålet från Warner Bros. verkställande direktör Walter Hamada, som sa att skådespelerskans lön inte reducerades för Aquaman 2 även om hennes roll minskat.

“Vad du har i slutändan är Miss Heards ord – litar du på det?” sa Vasquez.

Vasquez bestred också Heards advokat Ben Rottenborn i hans påstående att juryn bara behövde tro på ett fall av övergrepp i hemmet för att avvisa Depps ärekränkningsfall.

“Antingen talar hon sanningen, inklusive i sina mest extrema anklagelser, eller så ljuger hon”, sa hon. Vasquez hävdade att Heard i hennes artikel i Washington Post påstod fysiska och sexuella övergrepp från Depp, inte bara känslomässiga övergrepp.

Hon tog också upp Depps textmeddelanden, av vilka några använde ett grafiskt, våldsamt språk om Heard. Hennes juridiska team tog upp dessa flera gånger under rättegången. I ett meddelande till Paul Bettany skrev Depp: “Låt oss dränka henne innan vi bränner henne!!! Jag kommer att knulla hennes brända lik efteråt för att försäkra mig om att hon är död.”

Vasquez hävdade att meddelandena återspeglade Depps “unika stil att skriva”, efter modell av Hunter S. Thompson.

Med att erkänna att stilen är på “allas kopp te”, sa Vasquez, “att använda dåligt språk … gör dig inte till en missbrukare.”

UPPDATERING: Johnny Depps advokat sa till jurymedlemmarna att Amber Heards anklagelser om övergrepp i hemmet inte är vettiga med tanke på att skådespelaren inte har anklagats av någon annan kvinna för fysisk misshandel.

“Innan Amber Heard, hävdade inga kvinnor någonsin att Mr. Depp räckte upp en hand till henne under sina 58 år,” sa advokat Benjamin Chew till juryn och noterade också att ingen kvinna sedan Heard har tagit upp anklagelser.

“Det här är MeToo utan någon MeToo.”

Han sa att Depp stödde MeToo-rörelsen, men menade att rörelsen var för “sanna överlevande av övergrepp.”

“Herr. Depp avbröts eftersom Miss Heard felaktigt anklagade honom för våld i hemmet, säger Chew.

I sitt argument sa Chew också att Depp “inte är något helgon.” “Han äger sina brister han erkänner för dem, men han är inte en våldsam förövare,” sa han.

Depp erkände drogberoende, men Chew sa “det är en värld av skillnad mellan att ha missbruksproblem och att vara en fysisk missbrukare.”

Tidigare i Depp-teamets avslutande argument hävdade en annan av Depps advokater, Camille Vasquez, att det var skådespelaren, inte Amber Heard, som utsattes för “ihållande verbala, känslomässiga och fysiska övergrepp.”

“Det finns ett offer för övergrepp i hemmet i den här rättssalen, och det är inte Miss Heard”, sa Vasquez till juryn.

Vasquez noterade att det i fredags var sex år sedan Heard gick till domstol för att få ett besöksförbud mot våld i hemmet mot Depp, efter ett gräl i deras takvåning i centrala Los Angeles.

Men Vasquez kallade scenen vid domstolsbyggnaden “en uppsättning” och hävdade att Heard orkestrerade pressbevakning för att säkerställa att fotografer skulle vara där för att ta bilder av hennes blåslagna ansikte. Hon hävdade att Depp slog henne med en telefon. Men Vasquez föreslog att Heard iscensatte hennes skador och att “världen bara såg vad hon ville att de skulle se.”

“Exakt sex år senare ber vi er att ge Mr. Depp hans liv tillbaka,” sa Vasquez.

När Heard ansökte om skilsmässa samma månad för sex år sedan sa Vasquez att hon inte bara ville upplösa deras äktenskap, “Hon ville förstöra honom.”

Vasquez spelade upp ljudklipp av Heard under gräl med Depp, där hon hörs skratta och till synes håna sin man.

Vasquez sa att “det är Miss Heard som upprepade gånger erkänner våld”, sa hon och hänvisade till en ljudinspelning där Heard talade om att slå Depp. Däremot, sa Vasquez, har Depp aldrig erkänt något fysiskt våld mot Heard.

Depp stämde Heard på 50 miljoner dollar under en december 2018, publicerad i Washington Post där hon skrev att “för två år sedan blev jag en offentlig person som representerade övergrepp i hemmet, och jag kände hela kraften i vår kulturs vrede för kvinnor som tala ut.” Heard krävde 100 miljoner dollar på grund av påståenden om att hon hittat på sina anklagelser om övergrepp.

Innan de muntliga argumenten började, instruerade domare Penney Azcarate juryn om processen för att nå en dom, vilket återspeglar den höga ribban som varje sida har för att bevisa sin sak. I Depps fall måste juryn överväga tre uttalanden Heard gjorde i Washington Post oped och, i varje instans, om de hans sida har bevisat sju element. De inkluderar om uttalandena hänvisar till Depp, om de är ärekränkande, om de är falska och om de visar på verklig illvilja.

Heard står inför en liknande bevisbörda och juryn måste avgöra om hennes advokater har bevisat fem olika element. De kommer att överväga tre olika uttalanden, inklusive de som gjorts av Adam Waldman, som hävdar att Heards påståenden om övergrepp var en bluff. De måste också avgöra om Waldman agerade som agent för Depp.

Depp och Heard var var och en närvarande i rättssalen för de avslutande argumenten.

Chew sa att Washington Posts op ed helt klart handlade om Depp. och att Heard “handlade med sina anklagelser om övergrepp” mot honom för en ny roll som ACLU-ambassadör för våld i hemmet. Han sa att op edens inverkan hade en tydlig inverkan på Depps rykte, med hänvisning till USA Today-bevakningen av uppsatsen som hänvisade till Heards tidigare anklagelser mot honom.”

Vasquez cast Heard som en manipulativ figur och citerade vittnesmål om skådespelerskans känslomässiga och mentala tillstånd. Hon kallade Heard en “djupt orolig person” som längtade efter uppmärksamhet.

Vasquez föreslog till och med att när Heard stod i vittnesbåset, fejkade hon några av sina mest känslomässiga ögonblick och hävdade att även när skådespelerskan grät fanns det inga tårar. Vasquez citerade vittnesmål från en tillförordnad tränare som sa att Heard hade svårt att fejka sådana fyllnadsutbrott.

“Det var en föreställning”, sa Vasquez om Heards vittnesmål.

Vasquez noterade att det inte fanns några medicinska register över Heards anklagelser om fysisk misshandel.

Vasquez gick igenom vad hon karakteriserade som inkonsekvenser i Heards påståenden och gick igenom hennes specifika anklagelser om övergrepp. Hon visade juryns bilder på Heard, som såg glad och jovial ut, tagna den 15 december 2015, när hon dök upp på The Late Late Show med James Corden. Heard hävdade att hon, precis innan det framträdandet, hade blivit fysiskt misshandlad av Depp, som slog henne och drog ut en klump av hennes hår. “Är [the Corden photos] överensstämmer med det brutala överfallet och de allvarliga skadorna som Miss Heard vittnade om?” Frågade Vasquez juryn.

Hon visade också foton sida vid sida av Heard tagna den 21 maj 2016. Det var natten då Depp och Heard hade bråket som till slut ledde till slutet på deras äktenskap. En av bilderna visade Heard med rodnad i ansiktet, vilket hon sa berodde på att Depp slog henne med en telefon. Den andra visade inte rodnaden. Vasquez ifrågasatte Heards påstående att de var två separata foton – det skilda är att ett ljus tändes i ett – genom att notera att de “togs vid exakt samma tidpunkt och har samma fil.”

“De här bilderna är inte att lita på,” sa hon.

Vasquez sa att vad Heards sida visade var ett “berg av obevisade anklagelser.”

“Antingen är hon ett offer för ett riktigt hemskt övergrepp eller så är hon en kvinna som är villig att säga absolut vad som helst”, sa hon.


#Johnny #Depps #advokat #säger #juryn #Det #har #slutändan #är #Heards #ord #litar #på #det #Uppdatering

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *