Luka: "Jag spelade fruktansvärt", men stolt över Mavs körning

Luka: “Jag spelade fruktansvärt”, men stolt över Mavs körning

SAN FRANCISCO — Luka Doncics första reaktion på slutet av den längsta slutspelsrundan i hans unga NBA-karriär var att uttrycka besvikelse över sig själv.

“Jag gillar inte att förlora, speciellt så här,” sa Doncic efter att Dallas Mavericks slogs ut på torsdagskvällen med en 120-110 förlust av match 5 mot Golden State Warriors. “Jag spelade fruktansvärt.”

Doncic avslutade sin sista match för säsongen med 28 poäng, nio returer och sex assist, men det var en prestation som låg långt ifrån hans höga standard, särskilt i potentiella elimineringsmatcher. Han var bara 10-av-28 från golvet, inklusive 3-av-13 från 3-punktsintervall, och misslyckades ofta med att komma tillbaka till försvaret efter sina missar.

Doncic gjorde 15 poäng när Mavs samlade sig under tredje kvartalet, men Dallas kunde inte övervinna ett underläge som svällde till 25 poäng delvis på grund av hans dåliga prestation i första halvlek, då han bara var 2-av-12 från golvet med tre omsättningar.

Ändå var det tionde gången i detta slutspel som Doncic ledde Dallas i poäng, returer och assist och slog rekordet av Lebron James 2013 för flest sådana utflykter under en enda eftersäsong. Han tog i snitt 31,7 poäng, 9,8 returer och 6,4 assist för att leda Mavericks, som senast vunnit en slutspelsserie under franchisens mästerskapslopp 2011, till finalen i Western Conference.

“Om vi ​​pratar om vår säsong så är jag verkligen stolt över det här laget – alla, varje spelare, varje anställd,” sa Doncic. “Ingen hade oss här. Men jag lovar att vi kämpade till slutet. Grattis till Warriors. De var uppenbarligen det bättre laget. Men jag är verkligen stolt över det här laget.”

Warriors tränare Steve Kerr beskrev Doncic som “omöjlig att bevaka.” Som 23-åring har Doncic redan visat sig vara ett historiskt elitoffensivt hot i slutspelet och går med Wilt Chamberlain som de enda spelarna i NBA-historien som har i genomsnitt minst 30 poäng per match under var och en av sina tre första eftersäsonger, enligt ESPN Stats & Information.

Doncic sa att han är övertygad om att Mavs är “på en fantastisk väg” för att bli ett mästerskapslag, men han sa att han måste göra betydande framsteg defensivt för att laget ska nå dessa höjder.

“Jag tror att försvaret måste vara mycket bättre för mig”, sa Doncic, som ofta var måltavla av slutspelsmotståndare. “Ärligt talat tror jag att jag tog ett stort steg i år defensivt, men det finns så mycket utrymme för förbättringar. Jag måste bli mycket bättre där. Jag tror att det är en plats som kan ta oss till nästa nivå.”

Doncic diskuterade också den “bra relation” han utvecklade med förstaårs Mavs tränare Jason Kidd, en Hall of Fame point guard vars ledarskap på banan spelade en nyckelroll i Mavs ensamma titel. Han betonade sitt förtroende för Kidd, som offentligt utmanade Doncic vid några tillfällen den här säsongen, som att ropa ut honom för att ha bråkat med domare istället för att springa tillbaka i försvaret och utmana honom att “delta” i försvaret.

Doncic fick sitt tredje raka förstalags-All-NBA-val trots att han måste spela sig in i form. Han rapporterade till träningsläger som vägde mer än 260 pund för andra säsongen i rad, och han presterade inte som en MVP-kandidat förrän efter att ha tagit tre veckors ledigt i december för att återhämta sig från återkommande fotleds stukningar och arbeta med sin konditionering.

Kidd nämnde inte specifikt Doncic när han vidarebefordrade meddelandet efter matchen som han levererade till Mavs i omklädningsrummet, men det verkade vara avsett för superstjärnan, som kommer att tillbringa en stor del av lågsäsongen med att spela för det slovenska landslaget.

“Nu handlar det om, vad är vår aptit nästa säsong?” sa Kidd. “Ska vi gå på tå in i säsongen eller kommer vi att vara hungriga? Sen ska vi träna i sommar för att förstå vad det innebär att spela in i maj och juni? För det är en lång säsong.”

Doncic har gjort stadiga förbättringar sedan hans Rookie of the Year-kampanj, som att lägga till en Dirk Nowitzki-liknande enbensfadeaway och polera sin flottör. Mavs ledning räknar med att Doncic kommer att återvända till Dallas med ännu mer.

“Det är vad de stora gör,” sa Mavs guvernör Mark Cuban. “Han är en topp-tre, topp-ett, topp-två-spelare i den här ligan, och han kommer att fortsätta att bli bättre. Vissa killar, vem de är, är som de är. Det är inte Luka. Luka kommer att fortsätta att bli bättre. “

.
#Luka #Jag #spelade #fruktansvärt #men #stolt #över #Mavs #körning

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *