MLB inflammerade Josh Donaldson-Tim Anderson incidenten till onödiga raslinjer

MLB inflammerade Josh Donaldson-Tim Anderson incidenten till onödiga raslinjer

Dött lopp. Ingen hjälte, ingen skurk, inget rotande intresse. Bara en sammandrabbning av väletablerade knuckleheads.

Josh Donaldsonen provokatör som njuter av att komma under spelarnas hud oavsett färg, jämfört med Tim Anderson, en självuppblåst, uppmärksamhetssnål showboat – se förra säsongens “Field of Dreams” Yanks-White Sox-match – som redan har blivit sanktionerad av MLB för att göra dåliga situationer värre.

Om bara Rob Manfred Regime of Rotten Decisions tydligt hade kunnat läsa detta krångel mellan reprobate och bara släppt det som ett argument utan slag mellan återfallsfjas.

Istället verkade MLB bestämma att oavgjort skulle brytas av ras, vilket inbjöd till hån från de rättvisa som har sett fel mot rätt bli en fråga om svart eller vitt.

Donaldson har varit en bra lagkamrat var han än har spelat. Han förvärrar båda lagen samtidigt. Han verkar njuta av att skaffa sig fiender och gör bra för att tillfredsställa sin speciella strävan efter lycka.

Anderson, som förra säsongen bötfälldes med 10 000 $ och avstängde två matcher för att ha stött mot en domare samtidigt som han förvärrade bänkröjningen med tigrarna, har varit ivriga att överskrida gränserna för lidande.

Han bötfälldes och avstängdes för en match 2019 när han, under ett White Sox-Royals krångel på planen, kallade KC-pitchern Brad Keller, som är vit, för en “svag-ass f—ing n—a!” Charmig kille, denne Anderson.

Josh Donaldson, Tim Anderson
Josh Donaldson, Tim Anderson
USA TODAY Sports, AP

Men MLB valde den här veckan att göra extra fult av något som det tyst, sobert och logiskt kunde ha hanterat.

Så nu, med MLB:s hjälp, om inte uppmaning, är Donaldson det senaste sociopolitiska offret som straffats för att ha utövat sin rätt till yttrandefrihet genom att kalla Anderson “Jackie”, en hänvisning till Andersons bortglömda, historiskt okunniga, till och med motbjudande anspråk på att vara en senare. -dagen Jackie Robinson.

Men att Donaldson skulle envisas med att uppmuntra Anderson om det är talande.

Det etablerar inte Anderson som ett annat offer, verkligt eller önskvärt, för rasistiskt vitt Amerika, men ändå drog MLB oönskade, onödiga och obefogade rasgränser.

Förlorat av MLB, kanske avsiktligt, är att båda männen är lika – lika dumma, lika att skylla på upprepade missförhållanden.

MLB lär sig inte. Den kan inte ta hand om baseboll, men den låtsas veta vad som är bäst för landet.

Dess beslut att flytta förra säsongens All-Star Game från Atlanta till Denver för att stödja ospecificerade politiska påståenden om att Georgias nya röstlagstiftning är rasistisk, oproportionerligt riktad mot svarta väljare, var en tanklös och onödig Manfred-ledd blunder.

Till att börja med, Atlanta, 50 procent svart, berövades frukterna av intäkter som ett sådant spel ger. MLB överförde spelet till övervägande vita Denver. Rent geni.

Rob Manfred
Rob Manfred
AP

För det andra antydde ingenting i den lagstiftningen ens vara diskriminerande. Tvärtom verkade det göra röstningen i Georgien lättare för alla. Den här veckan visade Georgiens primäromröstning bland demokrater och republikaner enorma vinster i valdeltagandet från pre-pandemin.

Efter att ha berövat Atlanta förra årets All-Star Game, har vi ännu inte hört från Manfred om detta. MLB:s sociala och politiska höjdare, plågsamma och tomhåriga beslut om dåliga affärer har förvisats till Remember To Forget-filen.

Tillbaka till Anderson kontra Donaldson: Manfred hade ett eget val, ett som är lika vettigt: Låt varje spelare starta den 10:e inningen som den automatiska löparen på andra basen. Det är så MLB nu löser saker.

Tierney ringde rätt när han tackade nej till O’Neill “intervju”

Denna Brandon Tierney-Paul O’Neill WFAN-intervjustorm — O’Neill ville sälja sin nya bok, inte svara på några frågor om Josh Donaldson-Tim Anderson-frågan — påminner mig om de hyllade karriärjournalisterna på CBS:s “60 Minutes” och deras kapitulation inför Team Tiger Woods.

2006, precis innan Masters på CBS och samtidigt med utgivningen av Tiger Woods fars bok från CBS:s förlagsavdelning, främjade “60 Minutes” en exklusiv intervju i två delar som avlidne Ed Bradley genomfördes med Tiger Woods. Chattarna var precis som vi alltid sett och hört honom som “Tiger, som du aldrig har sett honom”.

De var fnittande, ömsesidigt flinande, godisöverdragna sessioner. Ovanpå mästarna och bokförsäljningen stinkade det hela som ett tankjobb, och jag skrev just det.

Sedan nådde jag beskedet från deltagare vid ett ESPN-symposium där den berömda huvudinkvisitorn för “60 Minutes”, framlidne Mike Wallace, hade talat mot en avgift. Speciellt tillfrågad om det exklusiva Woods, medgav Wallace att CBS hade tagit ett dyk för att landa det. Det skrev jag också.

Livlig och förbannande ringde Wallace mig, rasande över att “ett litet pip som du” skulle skriva en sådan lögn om honom. Men jag hade utskriften av hans ESPN-session. Wallace sa till sin publik “Det fanns en förståelse som gick in” att vissa frågor om Woods var förbjudna. Åh.

Plötsligt var Wallace tvungen att gå. Han lade på luren på det här lilla pipet.

Tierney gjorde rätt. Föreställ dig att ha O’Neill på direkt efter det där “Jackie”-avsnittet och inte fråga honom om det. När det gäller O’Neill är det bästa sättet att sälja en bok att köpa en annons.

ESPN:s grafiska skändning av NHL

Jag vet, det är ESPN, där allt som är värt att göra är värt att överdriva. Men för Gump Worsleys kärlek, tillämpas sunt förnuft någonsin på spelsändningar?

Match 4 av Hurricanes-Rangers, tisdag, nära match, live, intensivt spel på. Ändå publicerade ESPN ständigt onödig, distraherande grafik längst upp.

Varför skulle ESPN vilja att vi ska avleda vår uppmärksamhet för att läsa något – vad som helst – snarare än att se live action i nära Stanley Cup-slutspel? Vid 0-0 och pucken i spel, varför skulle vi välja att läsa “Canes” Jordan Staals faceoff-statistik?

Strunt i det, det är ESPN. Det skulle ha varit i en delad skärm när Hindenburg exploderade.


Steve Gelbs
Steve Gelbs
SNY

Bra visa-och-berätta-inlägg på lördagens Mets-Rockies. SNY-rover Steve Gelbs lade märke till Mets-pitchern Adam Ottavino tränade på utefältet innan matchen på sina bara fötter, och tillade att Ottavino berättade för honom att han har gjort det länge.

Keith Hernandez, stolt utövare av det goda livet, sa nästa att den enda platsen någon skulle hitta honom barfota är på en strand “i Turks- och Caicosöarna”.


Joe Pignatano, Brooklyn-made big league catcher som fann berömmelse och gödningsmedel som Mets-tränare på 1960-talet, dog denna vecka vid 92. “Piggy” var en snäll, okomplicerad själ som gärna återkallades för att odla tomater i Shea Stadium bullpen. Jag misstänker att många av oss hade en farbror precis som han.

Joe Pignatano
Joe Pignatano
AP

Oavsiktlig Replay Madness, fortsättning: Måndagens Panthers-Lightning stoppades, kall, i nästan 10 minuter för att försöka avgöra om en puck gick ur spel. Actionsport onödigt urkopplad. Vad mer är på?


Fråga till CBS:s Dottie Pepper och Ian Baker-Finch: Vem på PGA Tour är inte “en bra anfallare av golfbollen”?


Läsaren/författaren Doug Branch föreslår att det inte finns någon mer passande namngiven spelare än Giants-fångaren Joey Bart. I San Francisco är Bay Area Rapid Transit känd som The BART.


Jag föredrar fortfarande John Flahertys pigga men lättsamma, inga ord-jimmicks, lätta-på-statistik förhållningssätt till de andra 75 Yankee-sändare som nu hörs på YES. Flaherty bär långt över tre plus timmar. Men med tanke på YES:s anställningar gör det honom sannolikt förbrukningsbar.


Kan fortfarande inte fatta att Tiger Woods slutade efter tre omgångar av en major. Han hade sagt att han inte skulle vara där “om jag inte trodde att jag kunde vinna.” Heck, när han bultade, hade CBS honom listad först bland de 21 tillbaka!

.
#MLB #inflammerade #Josh #DonaldsonTim #Anderson #incidenten #onödiga #raslinjer

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *