Pixel 7 och 7 Pro redo att använda samma skärmar som Pixel 6-serien med små justeringar

Pixel 7 och 7 Pro redo att använda samma skärmar som Pixel 6-serien med små justeringar

Enligt nyligen upptäckta specifikationer för Pixel 7 och Pixel 7 Pro är de kommande flaggskeppstelefonerna redo att använda samma skärmar som finns i Pixel 6-serien men med några justeringar.

Med Pixel 6-generationen tog Googles telefoner ett stort steg framåt och förde deras toppmoderna alternativ från 90Hz upp till 120Hz. Denna generation markerade också den första användningen av en böjd skärm för Pixel-serien. Både Pixel 6 och 6 Pro använde dock relativt nya Samsung-skärmar i vår recensionfann vi att båda enheterna överklassades av Samsungs egen Galaxy S21-serie och ännu mer av årets Galaxy S22.

Från och med Google I/O 2022, där företaget avslöjade sin fullständiga lineup av Android-enheter under 2023 (eller det mesta i alla fall – mer om detta om lite), vi vet ganska mycket om de kommande Pixel 7 och Pixel 7 Pro. Vi har sett hur de två telefonerna kommer att förfina den ikoniska designen av Pixel 6-serien, såväl som lite av hur den interna hårdvaran kommer att öka saker och ting från debuten Google Tensor-chip.

Som sagt, det finns en hel del om Pixel 7 och Pixel 7 Pro som Google ännu inte har delat, inklusive de interna specifikationerna eller till och med hur fronterna på telefonerna ser ut. På den senare har vi upptäckt kod i Android Open Source Project som avslöjar skärmarna som används på Pixel 7-serien.

Pixel 7 och 7 Pro-skärmspecifikationer

Mer specifikt finner vi att Google har skapat två nya skärmdrivrutiner, en märkt med “C10” och den annat med “P10”, som vi vet är förkortade versioner av Kodnamnen “Gepard” och “Panter”. för Pixel 7 och 7 Pro. Tack vare dessa filer har vi nu ganska exakta skärmspecifikationer för nästa generations Pixel-telefoner.

Den mindre Pixel 7 kommer att ha en 1080 x 2400 skärm som kan köras i upp till 90Hz, medan Pixel 7 Pro kommer att ha en 1440 x 3120 skärm som kan hantera en uppdateringsfrekvens på 120Hz. Om dessa specifikationer verkar bekanta beror det på att de är identiska med vad som erbjuds på förra årets Pixel 6-serie.

Och det är ingen slump, eftersom nuvarande indikationer i koden pekar på att Pixel 7 och 7 Pro använder exakt samma Samsung-paneler – S6E3FC3 respektive S6E3HC3 – som sina föregångare.

Å ena sidan är detta lite nedslående eftersom det betyder att vi inte kan förvänta oss mycket av en förbättring av skärmen jämfört med förra årets telefoner. Som sagt, det finns fortfarande vissa förändringar på gång.

Den mest uppenbara av dessa är att Pixel 7 är inställd på att vara en touch mindre än Pixel 6, och skärmen kommer att återspegla det, eftersom den är 1 mm smalare och 2 mm kortare. Samtidigt är Pixel 7 Pros skärm oförändrad i storlek jämfört med Pixel 6 Pro.

Istället verkar Pixel 7 Pro få ett inbyggt 1080p-läge för sin skärm. Vi tror att detta kan användas för att låta Android spara ström genom att rendera allt i 1080p och låta panelens “DDIC-skalning” konvertera det till 1440p. Även om detta verkligen inte skulle vara lika trevligt att titta på, är det troligt att detta är tänkt som ett valfritt sätt att minska batterianvändningen, kanske som en del av Low Power Mode. Samsung och andra Android OEM har antagit liknande skalningsalternativ för batteribesparingar.

Det är särskilt möjligt att Pixel 7 Pro skulle kunna få en liten hårdvaruförbättring på displayen, eftersom Google har arbetat för att stödja en nästan identisk display bredvid den som är speciellt märkt för “C10”. Denna display bär modellnumret “S6E3HC4” och kan vara en generation nyare. För närvarande finns det ingen indikation på om detta faktiskt kommer att visas på Pixel 7 Pro, men den nästan identiska funktionsuppsättningen lämnar möjligheten öppen.

Sammantaget verkar dessa nyligen upptäckta skärmspecifikationer främja tanken att Pixel 7 och 7 Pro kommer att vara mer iterativa poster, åtminstone i hårdvaruavdelningen. Vår ledande teori är att Google börjar en “tick-tock” släppcykel för Pixel-serien framöver, men bara tiden får utvisa.

Dylan Roussel bidragit till denna artikel.

FTC: Vi använder inkomstbringande automatiska affiliate-länkar. Mer.


Kolla in 9to5Google på YouTube för fler nyheter:


#Pixel #och #Pro #redo #att #använda #samma #skärmar #som #Pixel #6serien #med #små #justeringar

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *