Box Office: Tom Cruises "Top Gun 2" sätter igång Sonic Boom med beräknad öppning på $150 miljoner

Box Office: Tom Cruises “Top Gun 2” sätter igång Sonic Boom med beräknad öppning på $150 miljoner

Superhjältar och skräck är inte det enda spelet i stan längre vid biljettkassan.

Paramount och Skydance’s Top Gun: Maverick samlade in enorma 51,8 miljoner dollar på fredagen – inklusive 19,3 miljoner dollar i förhandsvisningar – när den öppnade på mer än 4 700 biografer i Nordamerika.

Det sätter tom Cruise film på väg för att få den bästa Memorial Day-öppningen genom tiderna med en beräknad tredagars inrikestransport på $123 miljoner och $150 miljoner för de fyra dagarna. Pirates of the Caribbean: At World’s End är den nuvarande rekordhållaren på 139 miljoner dollar, enligt Comscore. MaverickLanseringen kommer också att vara den bästa karriären för Tom Cruise as förutspått av THR tidigare i veckan.

Utomlands, Top Gun 2 gör lika imponerande affärer, med tanke på att det inte spelar i varken Kina eller Ryssland. Filmen samlade in 24,5 miljoner dollar på fredagen för en tidig tredagars summa på 64,7 miljoner dollar. Storbritannien ledde med 4 miljoner dollar för att markera den högsta öppningsdagen för en kryssningsfilm och även för en live-action-premiär av Paramount. Japan följde efter med 2,6 miljoner dollar.

Släppet av den efterlängtade uppföljaren till den ikoniska filmen från 1986 är redo att bli ett avgörande ögonblick för återhämtningen från biljettkassan, som hittills till stor del har drivits på av superhjältepriset uppburen av män i åldrarna 18 till 34.

Nästan 90 procent av Top Gun 2Fredagspubliken var över 25 år, inklusive 67 procent över 35 år, 45 procent över 45 och 21 procent över 55. Biljettköpare gav filmen ett lysande A+ CinemaScore.

På väg in i semesterhelgen försökte Paramount dämpa förväntningarna, eftersom spårningen visade att filmen öppnade till 92 miljoner dollar plus. Ändå tror många förståsigpåare att den kritikerrosade uppföljaren kan skjuta i höjden långt norr om 100 miljoner dollar på hemmaplan. Men spårning – en av Hollywoods favoritsysselsättningar – har blivit full i pandemin. Utställarna var särskilt positiva på bilden och trodde redan att den kunde nå $125 miljoner till $150 miljoner.

Filmens premiär försenades i två år på grund av coronavirus-pandemin. Cruise, en obeveklig promotor, åkte på en global marknadsföringsturné de senaste veckorna där han gjorde stopp vid en världspremiär i San Diego, Cannes filmfestivalen kungligt sponsrad visning i London och ytterligare en premiär i Japan.

Cruise må vara en av världens största filmstjärnor, men hans filmer – inklusive Omöjligt uppdrag filmer — har aldrig haft den sortens megaöppningar som superhjälte-tältstänger eller andra franchiseavgångar kan njuta av (tänk Jurassic World eller Fast & Furious). Istället kan hans filmer spela och spela.

Hittills 2005-talet Världarnas krig rankas som Cruises bästa inhemska öppning med en tredagars brutto på 64,9 miljoner USD, följt av 2018 års Mission: Impossible — Fallout till 61,2 miljoner dollar, enligt Comscore och inte justerat för inflation. Resten av hans filmer har öppnat för mindre än 60 miljoner dollar.

Regisserad av Joseph Kosinski, Top Gun: Maverick återvänder Cruise som den ultrabegåvade och självsäkra kapten Pete “Maverick” Mitchell.

Filmen, som för närvarande har en fantastisk poäng på 97 procent av kritikerna på Rotten Tomatoes, medskådare Miles Teller, Jennifer ConnellyJon Hamm, Glen Powell och Ed Harris, medan Val Kilmer gör också ett kort framträdande som “Iceman”, Mavericks engångsnemesis som blev vän. Filmen innehåller också Lady Gagas ballad “Hold My Hand”, medan det producerande teamet inkluderar Jerry Bruckheimersom guidade filmen från 1986.

Disney vill erbjuda motprogrammering och släpper 20th Century’s Filmen Bob’s Burgers på mer än 3 400 teatrar i Nordamerika. PG-13-bilden, baserad på det populära TV-programmet som är en favorit bland tonårsflickor, tjänade bättre än väntat 5,7 miljoner dollar på fredagen för en möjlig öppning på 19 miljoner dollar plus.

28 maj, 08:15. Uppdaterad med reviderade siffror.


#Box #Office #Tom #Cruises #Top #Gun #sätter #igång #Sonic #Boom #med #beräknad #öppning #på #miljoner

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *