Detta par köpte och renoverade en 109 år gammal herrgård för mindre än 500 000 dollar.  Nu är det värt $900 000 – ta en titt inuti

Detta par köpte och renoverade en 109 år gammal herrgård för mindre än 500 000 dollar. Nu är det värt $900 000 – ta en titt inuti

När Abby Brothers första gången såg Page Mansion listad till salu på nätet visste hon att hon hade hittat ett evigt hem.

Men det 6 000 kvadratmeter stora huset i Aberdeen, North Carolina, var ännu inte beboeligt. Herrgården med sex sovrum – som hade varit ledig i ungefär 40 år – hade krossat fönster och kollapsade golv. Abby, 31, och hennes man Trey Brothers, 33, betalade inte 155 000 dollar för fastigheten 2018, charmade av hemmets strukturella integritet, storslagna trappor och vintagemöbler.

“När vi kom för att se huset för första gången behövde vi ingen nyckel, vi behövde ingen mäklare – du kunde bara krypa genom de sprängda fönstren eller bara öppna ytterdörren för det fanns ingen lås”, säger Abby till CNBC Make It. “Det hade tagits över av elementen [and] det var väldigt, väldigt förfallet.”

Huset – som ursprungligen byggdes av en lokal rik familj 1913 – behövde renoveras för ungefär 268 000 USD. Men den dyraste delen av parets budget gick inte till att riva väggar eller bygga om moderna bekvämligheter. Istället spenderade de det mesta av sina medel på att bevara hemmets ursprungliga element, som dess 109 år gamla trägolv.

Abby och Trey Brothers hittade listan för den 109-åriga Page Mansion på Zillow innan paret flyttade 2018. Det hade varit tomt i ungefär 40 år.

Med tillstånd av 704 Photography

“Det var viktigt att behålla de ursprungliga detaljerna i hemmet eftersom det är historia”, säger Abby. “Hem är inte byggda som de var 1913. Detaljerna är inte desamma där. Och om du vill ha den sortens detaljer i ett hem nu, är de väldigt dyra.”

Det renoverade husets senaste värdering var faktiskt 900 000 dollar – men duon, tillsammans med deras 1-årige son och familjens husdjur, har inga planer på att flytta. Så här hittade och utvecklade de en vision om att förvandla det lediga huset till sitt DIY-drömhem.

Ett språng av fastighetstro

När paret först såg listan på nätet bodde de i Baltimore, Maryland. Abby arbetade som legitimerad sjuksköterska och Trey övervägde att lämna militären och de ville flytta tillbaka till North Carolina där de båda växte upp.

De hade “inga avsikter” att köpa en herrgård, än mindre en som var över ett sekel gammal, säger Abby. Men hon attraherades av det “nästan dömda” huset på grund av dess historia: Page Family var rika industrimän som grundade flera städer i North Carolina och hjälpte till att föra in järnvägar i staten.

Hemmet byggdes ursprungligen för en av Page-döttrarna. Under den stora depressionen flyttade olika familjemedlemmar in och ut ur herrgården innan den köptes av en annan familj.

När Abby och Trey åkte för att se huset personligen, var resterna av den historien utspridda över hela den lediga herrgården. “Det fanns möbler i alla rum”, säger Abby. “Det såg verkligen ut som en tidskapsel… Det fanns högar med tidningar. Det låg konfetti på golvet där det såg ut som om någon hade festat för flera år sedan och precis gått.”

När Trey – som nu arbetar inom IT – såg att den ursprungliga strukturen i tegelhuset kunde räddas, visste han att det hade potential. Han visste också att det behövde stora renoveringar: Nästan alla fönster var krossade, köket på första våningen hade sjunkit ner i källaren och det var en massiv läcka i taket, säger han.

Paret spenderade 268 000 dollar på att renovera Page Mansion och behöll mycket av husets gamla detaljer, möbler och till och med möbler.

Med tillstånd av 704 Photography

Paret träffade entreprenörer för att uppskatta hur mycket VVS-, el- och andra specialprojekt skulle kosta. När de insåg att vända hemmet kunde bli en lönsam investering, “tog de ett språng av tro”, säger Abby, och planerade att flytta utan säkrade jobb.

Återställande av historisk karaktär

Innan de kunde flytta in behövde större delen av huset tas ner till reglarna och putsas om. De ursprungliga trägolven, som paret insisterade på att bevara, hade sjunkit ner på varje våning i hemmet. Dessa renoveringar tog ungefär nio månader att slutföra.

För att hålla hemmet “så original som möjligt”, säger Abby, gjorde de bara små justeringar av dess strukturella plan, som att lägga till ett badrum under trappan och utöka köket och sovrummet. “Vi har ett fullt moderniserat kök, [but tried] för att hålla det integrerat med husets ursprungliga design, säger Trey.

Ett av parets största projekt handlade om att restaurera husets ursprungliga trägolv, som var mer än ett sekel gamla.

Nathanael Berry för CNBC Make It

Deras nya och förbättrade kök på första våningen innehåller nu en diskmaskin, en dubbel ugn, kylskåp, två-handfat och en tvättmaskin och torktumlare i skafferiet. Den breda trappan i den främre foajén, en av Treys favoritdelar i hemmet, var “farfar in” och behövde noggrant lackeras om för att behålla sin struktur.

Paret behöll husets ursprungliga dörrar och belysning, och renoverade soffor, stolar och garderober kvar i hemmet – några från 1800-talet. Det finns en originalmöbel i varje rum, säger Abby.

Hem kära hem

Familjen Brothers har bott i den förnyade, uppdaterade herrgården i tre år nu. En handfull projekt, som att slutföra wainscotting runt huset, finns fortfarande kvar.

Familjen Brothers väntade nio månader på att strukturella renoveringar skulle slutföras innan de flyttade in i herrgården och började restaurera den.

Nathanael Berry för CNBC Make It

.
#Detta #par #köpte #och #renoverade #år #gammal #herrgård #för #mindre #än #dollar #är #det #värt #titt #inuti

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *