Epcot behövde en uppfräschning.  Marvel's Guardians of the Galaxy är här för att rädda dagen

Epcot behövde en uppfräschning. Marvel’s Guardians of the Galaxy är här för att rädda dagen

Företaget räknar med en grupp intergalaktiska skurkar som hjälper till. “Guardians of the Galaxy: Cosmic Rewind”, en toppmodern berg-och dalbana inomhus med de populära superhjältarna som debuterade i 2014 års film, öppnade i Floridas temapark på fredagen.

Det är inte vilken vardaglig attraktion som helst. Denna dalbana är nyckeln till att framtidssäkra Disney’s Parks verksamhet.

Epcot går igenom den “största transformationen i sin historia”, sa företaget. Cosmic Rewind — en attraktion som enligt uppgift kostade 500 miljoner dollar — är grunden för den förändringen.

Disney inför en synergistrategi med Marvel, ett av företagets mest populära filmvarumärken, för att stärka en grundläggande del av sin verksamhet när det uppdaterar en av sina nördigaste nöjesparker.

Strategin

Disneys fokus har vänts till streaming, med sin senaste resultatrapport starkt fokuserad på Disney+ och dess 137,7 miljoner prenumeranter. Men att investera i sina resorter är fortfarande avgörande för Disney eftersom det erbjuder företaget en djupare koppling till konsumenterna som dess streamingrivaler inte kan matcha.

“Streaming ger Disney en vardaglig närvaro i sina konsumenters liv, men Parks ger Disney huvudutrymme med dessa konsumenter som ingen inspelad media någonsin kan,” sa Robert Niles, redaktör för ThemeParkInsider.com, till CNN Business. “Ett besök i parker eller kryssningar blir ett livslångt minne för miljontals konsumenter – något som driver en livslång samhörighet med Disney-märket.”

"Guardians of the Galaxy: Cosmic Rewind"  är Disneys senaste toppmoderna attraktion.
Turen anländer när Disney-parkerna studsar tillbaka från två hemska år. Företagets orter drabbades särskilt hårt av pandeminförlorar miljarder dollar.

Men segmentet noterade 6,6 miljarder dollar i intäkter under årets räkenskapsmässiga andra kvartal – mer än dubbelt sin försäljning från för ett år sedan.

Företaget har ägnat de senaste åren åt att uppdatera sina resorter runt om i världen, och ofta utnyttjat sina populära franchiseavtal. Dessa inkluderar “Star Wars: Galaxy’s Edge” på Disneyland och Disney World 2019 och Marvel’s Avengers Campus på California Adventure i Anaheim, Kalifornien 2021.

Nu är det Epcots tur. Ange “Cosmic Rewind”.

Åkturen

EPCOT är mitt uppe i en förnyelse.  "Cosmic Rewind"  är en bärande del av det.

Epcot erbjuder andra spännande åkattraktioner som “Test Track”, men det har aldrig ansetts vara Disney Worlds mest spännande semesterort. Den utmärkelsen tillhör mer Hollywood Studios, dess nöjespark med åkattraktioner baserade på Star Wars och The Twilight Zone.

Faktum är att den ursprungliga Epcot inte alls var tänkt att vara en nöjespark, utan snarare Walt Disneys planerade futuristiska stadsdel känd som “Experimental Prototype Community of Tomorrow.” Därav förkortningen.

Marvel är det största namnet inom underhållning, och nu använder Disney det för att öka sin resortverksamhet för att locka familjer som kanske har tyckt att den tidigare versionen av parken var lite, ja, tråkig.

Disney gav CNN Business en första titt på resan, och “Cosmic Rewind” är allt annat än tråkig. Den roterande berg-och-dalbanan matchar det roliga med serien, vars två filmer har tjänat mer än 1,6 miljarder dollar på den globala biljettkassan.

"Cosmic Rewind"  väver gäster genom en berg-och-dalbanastrid mellan Guardians och en gigantisk himmelsk rymdväsen.

I själva verket är det mindre av en åktur och mer som att leva i din egen Marvel-film.

Gästerna kastas in i en handling som utspelar sig från det ögonblick de kommer i kö. När de väl är ombord väver dalbanan igenom en strid mellan Guardians och en gigantisk projektion av ett himmelskt utrymme som håller på att slåss på låtar som Earth, Wind & Fires “September”, som matchar filmens disco-stämning.

Den fullständiga nedsänkningen är precis poängen, enligt Josh D’Amaro, ordförande för Disney Parks, Experiences and Products. “Vi tittar på storytelling på nästa nivå där våra gäster kommer att kunna kliva in i sina favorithistorier på helt nya sätt,” sa D’Amaro till CNN Business.

“Som Walt alltid sa, Epcot borde alltid vara i ett tillstånd av att bli och det har aldrig förblivit detsamma”, tillade han. “Våra mål är att hålla denna speciella park levande, levande och fortfarande nostalgisk, men redo för framtiden.”

.
#Epcot #behövde #uppfräschning #Marvels #Guardians #Galaxy #är #här #för #att #rädda #dagen

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *