Getmjölk från Australien: Operation Fly Formula drar brett nät

Getmjölk från Australien: Operation Fly Formula drar brett nät

Platshållare medan artikelåtgärder laddas

Australisk getmjölk kommer.

I en all-hands-on-deck multiagency-framgång samlas modersmjölksersättning från alla delar av världen som en del av Operation Fly Formula.

På fredagseftermiddagen meddelade Food and Drug Administration att det australiensiska företaget Bubs kommer att skicka 27,5 miljoner åtta uns flaskor med en mängd olika modersmjölksersättning, från “lättsmält” getmjölk till ekologisk gräsmatad komjölk och specialblandningar som Bubs Supreme A2 beta-kasein protein. En del av denna produkt finns i lager och redo för transport, medan en del kommer att produceras under de kommande veckorna och månaderna.

Importen kommer när Washington kämpar för att svara på en brist på modersmjölksersättning som har lämnat hyllor nakna och föräldrar som kämpar för att hitta mat för spädbarn och barn med särskilda kostbehov. FDA har kritiserats hårt för att ha misslyckats med att avvärja bristen.

“Steg som det som byrån tar idag innebär att fler modersmjölksersättning kommer att finnas tillgängliga för föräldrar och vårdgivare under de kommande veckorna och månaderna. Vi kommer inte att vila förrän våra hyllor är fulla av säkra och näringsrika modersmjölksersättning, säger FDA-kommissionären Robert M. Califf.

Samtidigt åberopade hälso- och sjukvårdssekreteraren Xavier Becerra lagen om försvarsproduktion för tredje gången på mindre än en vecka, denna gång för att säkerställa att jordbruksjätten Cargill, USA:s största privatägda företag, kommer att prioritera att leverera råvaror till modersmjölksersättningstillverkare framför andra livsmedelsföretag.

Operation Fly Formulas huvudsakliga logistiska kontroll kommer från HHS, med daglig kommunikation med Vita huset, FDA, jordbruksdepartementet, försvarsdepartementet och andra myndigheter. Enligt HHS tjänstemän är den första prioriteringen att identifiera specialformler för spädbarn och andra med sällsynta metabola störningar, produkt som i första hand kommer att distribueras, en gång i staten, genom medicinska kanaler som barnsjukhus och barnläkares kontor. Byrån prioriterar produkter från engelsktalande länder för att minimera hur mycket ommärkning och ompackning som måste göras.

Lagstiftare spränger FDA, Abbott över brist på modersmjölksersättning

Redan har Biden-administrationen genomfört två flygningar, där den första tog 132 pallar av Nestlés Alfamino-formler från Europa till Indianapolis. Den andra skickade 114 pallar med Gerber-produkter till Washington Dulles internationella flygplats. Tillsammans representerade de motsvarande cirka 1,5 miljoner åtta uns flaskor med formel.

HHS högre tjänstemän säger att de ännu inte vet hur många flyg som kommer att planeras för att ta med formel från utlandet, och att mycket av det beror på mätbara behov, slut i lager i butiker och flexibilitet FDA ger producenterna. Den federala regeringens roll i operationen är att påskynda införandet av formeln i landet, men den är inte utformad för att ta över hela distributionskanalerna. Formel kommer att distribueras via redan befintliga kanaler (återförsäljare, medicinska leverantörer och som en del av de fördelar som är förknippade med matassistansprogrammet som kallas WIC), men tjänstemän sa att ansträngningar kommer att göras för att säkerställa att alla amerikanska stater och territorier ges lika tillgång.

Biden åberopade försvarsproduktionslagen först den 18 maj för att ta itu med den rikstäckande bristen på modersmjölksersättning som orsakades av ett återkallande och stängning av landets största tillverkningsanläggning för modersmjölksersättning, genom att påskynda produktionen av inhemsk modersmjölksersättning och lätta på restriktioner som hindrade de flesta utländska märken av modersmjölksersättning från att säljs inrikes.

Whistleblower-rapporten om modersmjölksersättning nådde inte högsta FDA:s livsmedelssäkerhetstjänsteman

Becerra följde upp på söndagen, åberopar DPA att tillåta tillverkarna Abbott Nutrition och Mead Johnson att lättare lägga vantarna på de råvaror som de behöver för att påskynda produktionen av formeln. Denna tredje uppmaning syftar mer rakt till att vägleda Cargill – som gör majsbiprodukter, sötningsmedel och oljor väsentliga för formel – att betygsätta sina formelkunder framför andra.

“De två DPA-prioritetsbetyg som vi utfärdade tidigare har redan en positiv inverkan på den totala produktionen, vilket är anledningen till att vi kommer att fortsätta att dra nytta av DPA när vi tror att det kommer att hjälpa till att mildra den nuvarande bristen”, säger Dawn O’Connell, HHS biträdande sekreterare för beredskap och respons.

Ansträngningarna verkar inte ha haft mätbara effekter på motersättningslagren i livsmedelsbutiker – delvis eftersom det mesta av den färska formeln skickas till barnläkare och sjukhus. Enligt dataundersökningsföretaget IRI, den senaste lagersiffran för veckan som slutade den 15 maj, den senaste veckan för vilken det finns data, var butikshyllorna över hela landet 78,52 procent fulla, en minskning från 79,15 procent veckan innan. I stater som Kansas, Arkansas och Minnesota ligger butikernas lagernivåer 10 procent lägre än så.

#Getmjölk #från #Australien #Operation #Fly #Formula #drar #brett #nät

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *