Jimmy Butlers bild-perfekta prestation ger Miami liv

Jimmy Butlers bild-perfekta prestation ger Miami liv

BOSTON — Miami Heat kanske måste röja lite utrymme i Championship Alley.

Det är namnet på vägen från deras hemmaplan till omklädningsrummet som är fyllt med väggstora minnen av storhet från Miamis förflutna. Gary Paytons jumper som började sin comeback i finalen 2006. Blodet droppar ner Udonis Haslems ansikte i fjärde kvartalet av en viktig slutspelsmatch. Lebron James‘ iskall blick i det ikoniska första kvartalet av hans mästerverk med 45 poäng för att vinna Game 6 i Boston 2012. Och många fler.

Heat-presidenten Pat Riley tar då och då med gästerna på den långa promenaden och stannar framför de enorma bilderna ovanför den djupröda mattan för att berätta om bakgrunden.

Kanske bilden från fredagskvällen som kommer upp på väggen härnäst är av Jimmy Butler reste sig framför Boston Celtics bänk och spelade sin 46:e minut av ett elimineringsspel 6 som omedelbart etsades in i historieböckerna. Marcus SmartÅrets försvarsspelare 2021-22, och Derrick White, den blivande hjälten i en comeback, såg när Butler svävade upp i luften. Alla i TD Garden stod med ögonen på Butler.

Två dagar tidigare kunde han inte hoppa i närheten av lika högt. Fyra dagar tidigare, glöm det. Men den här natten tillät hans sjuka högra knä, som hade börjat förbättras de senaste två dagarna efter aggressiv behandling och så mycket vila som möjligt. Butler gjorde den förkrossande 20-fots hopparen med 43 sekunder kvar, vilket förseglade Heats 111-103 vinst för att tvinga fram en Game 7 söndag (20:30 på ESPN).

“Jag ägnar inte så mycket uppmärksamhet åt publiken. Jag vill vinna,” sa Butler. “Jag vill spela basket på rätt sätt. Jag kommer att göra vad mitt lag än är, lagkamrater behöver att jag gör.”

spela

0:18

Jimmy Butler fortsätter sin mästerliga prestation med denna otroliga hink när skottklockan går ut.

Efter att ha förvärrat sitt knä i spel 3 i den här serien – han har kämpat mot ett IT-bandproblem under hela slutspelet – var Butler ett skal av sig själv. Han spelade när han kanske inte borde ha gjort det, och det visade sig direkt. Hans sprängning och lyft var nästan obefintliga. I mitten av match 5 erkände Celtics försvar öppet vad alla som tittade kunde se när Boston backade honom och uppmärksammade andra: Butler var inte ett hot.

Men bara några minuter in i match 6 hoppade Butler in i en passningsbana för den första av fyra steals och slog alla till andra änden för snabbavbrottet. Några ögonblick senare exploderade han från fötterna för att ta en rekyl i trafiken. Ett annat meddelande var direkt uppenbart: Butler var tillbaka – och det var Heat också.

Butler bar Miami under hela matchen och samlade 47 poäng med nio returer och åtta assist. Efter att ha kommit till fellinjen sex gånger totalt när han haltade genom spel 3-5, var han där 11 gånger i spel 6. Och han klarade alla. Han gjorde till och med en säsongshögsta fyra 3-poängare.

När det var över var han oavgjord för tredje flest poäng i en bortamatch i NBA:s 75-åriga historia. Han gjorde eller assisterade på 68 poäng, det mesta i ett konferensfinalspel i historien, enligt ESPN Stats & Information.

“Jimmy Butler är en stor konkurrent, det är han verkligen,” sa Heat-tränaren Erik Spoelstra. “Du kan feldefiniera honom på många olika sätt, men hans tävlingsvilja är lika hög som någon annan som har spelat det här spelet. Han satte sina fingeravtryck på det här spelet.”

Spoelstra, nu en veteran av dussintals av dessa high-stakes-spel (särskilt i Boston), var stabil och självsäker hela veckan. Även när Heat susade igenom förlusterna i spel 4 och 5, och kämpade för att knäcka 80 poäng.

Fredag ​​morgon, när The Heat gick igenom ett lätt träningspass på en hälsoklubb nära deras hotell – och efter en snabb utvärdering såg årets sjätte man Tyler Herro skulle missa en tredje match i rad — Spoelstra låg djupt i sin väska och visste att han skulle få ta emot “en fantastisk möjlighet” när han och hans lag “känner sig som mest levande.”

Det var ett ljus i Spoelstras ögon och ett förtroende för hans uppförande. Han lever sitt liv med otrolig disciplin, med hjälp av Rileys vägledning, och coachar på det sättet. Han bär samma outfit varje dag och slutar aldrig göra jobbet oavsett befattning.

Denna stabilitet mitt i turbulensen visade sig i Butler och resten av laget. Kyle Lowry dök upp på banan tre och en halv timme innan tipset för att försöka lossa sin krångliga hälsena och tog sedan 18 poäng och 10 assist. Efter att ha missat 19 raka 3-poängare under tre matcher, Max Strus gjorde slutligen en desperation i den tredje kvarten och gjorde sedan två till.

“Det är inte som att jag har garanterat någonting. Jag vet bara hur våra killar är kopplade”, sa Spoelstra timmar senare efter att hans lag vunnit den massiva vinsten, hans humör bara höjde. “Vad du hoppas är att det tar fram det bästa i dig och en annan nivå. Under loppet av en lång serie som denna kommer du att bli knuffad, obehagligt. Ibland kommer du att förlora på vägen.”

The Heat hade inte råd med en förlust till, och det såg så troligt ut att de var på väg mot det. Även den väntande motståndaren i finalen antog på nationell tv, som Golden State Warriors’ Draymond Grön gjorde i torsdags, att Celtics skulle avancera. De kanske fortfarande. Miamis vinst på fredagskvällen lyckades inte vinna serien – bara ytterligare en chans.

“Vi har sagt det hela den här serien, “det är inte färdigt än”, sa Butler. “Vi har spel 7 vid spjälsängen.”

.
#Jimmy #Butlers #bildperfekta #prestation #ger #Miami #liv

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *