Amber Heards advokater vilar i målet medan rättegången fortsätter

Juryn inleder överläggningar i rättegången mellan Johnny Depp och Amber Heard efter sex veckors dramatiska vittnesmål

Jurymedlemmar inledde sina överläggningar i fredags in civilförtalsrättegången mellan skådespelare Johnny Depp och hans ex-fru Amber Heard, efter sex veckor av rättssalsdrama som drog bort gardinen för stjärnornas oroliga äktenskap.

Depp stämmer Heard på 50 miljoner dollar i Virginias Fairfax County Circuit Court under en kommentar från december 2018 som hon skrev i The Washington Post och beskrev sig själv som “en offentlig person som representerar övergrepp i hemmet”.

Domare Penney Azcarate gav juryn sina instruktioner på fredagsmorgonen, innan de avslutande argumenten från Depp och Heards advokater började. När juryn överväger måste den inte bara fokusera på huruvida det förekom övergrepp utan också på huruvida Heards inlägg kan anses juridiskt ärekränkande.

Själva artikeln fokuserar mest på politiska frågor om våld i hemmet, men Depps advokat pekade på två avsnitt i artikeln, samt en onlinerubrik som de säger förtalade Depp, även om artikeln aldrig nämnde hans namn.

“Hon nämnde inte hans namn. Hon behövde inte,” sa Depps advokat Benjamin Chew. “Alla visste exakt vem och vad Ms. Heard pratade om.”

Depp mot Heard ärekränkning fortsätter i Fairfax, Virginia
Amber Heard vittnar under ärekränkningsrättegången Depp vs Heard vid Fairfax County Circuit Court i Fairfax, Virginia, USA den 26 maj 2022.

POOL / REUTERS


I det första avsnittet skriver Heard att “för två år sedan blev jag en offentlig person som representerade övergrepp i hemmet, och jag kände hela kraften av vår kulturs vrede.” Depps advokater kallar det en tydlig referens till Depp, med tanke på att Heard offentligt anklagade Depp för våld i hemmet 2016 – två år innan hon skrev artikeln.

I en andra passage säger hon “Jag hade den sällsynta utsiktspunkten att i realtid se hur institutioner skyddar män som anklagas för övergrepp.”

Rubriken på nätet lyder “Amber Heard: Jag talade upp mot sexuellt våld – och mötte vår kulturs vrede.”

Heard “förstörde hans liv genom att falskeligen berätta för världen att hon överlevde våld i hemmet i händerna på Mr. Depp”, sa advokaten Camille Vasquez till juryn som avslutande argument.

Heards advokater hävdar att Heard inte kan hållas ansvarig för rubriken eftersom hon inte skrev den, och att de två avsnitten i artikeln inte handlar om själva övergreppsanklagelserna utan hur Heards liv förändrades efter att hon gjorde dem.

Heard lämnade in ett motkrav på 100 miljoner dollar mot Depp efter att hans advokat kallade hennes anklagelser för en bluff. Även om genkäromålet har fått mindre uppmärksamhet under rättegången, sa Heard-advokaten Elaine Bredehoft att det ger juryn en möjlighet att kompensera Heard för de övergrepp Depp har utövat henne genom att iscensätta en smutskastningskampanj mot henne.

“Vi ber er att äntligen hålla den här mannen ansvarig”, sa hon till juryn. “Han har aldrig tagit ansvar för någonting i sitt liv.”

Depp hörde rättegången
Skådespelaren Johnny Depp vittnar under en utfrågning vid Fairfax County Circuit Court i Fairfax, Va., tisdagen den 19 april 2022.

Jim Watson / AP


Depp säger att han aldrig slagit Heard och att hon kom på misshandelsanklagelserna för att få en fördel i skilsmässaförfarandet. Han har sagt att han ofta blev fysiskt attackerad av Heard.

Jurymedlemmar har sett flera foton av Heard med märken och blåmärken i ansiktet, men vissa bilder visar endast mild rodnad, och andra verkar visa mer allvarliga blåmärken.

Vasquez anklagade Heard för att manipulera bilderna och sa att bevis på att Heard har utsmyckat några av hennes skador är bevis på att alla hennes påståenden om övergrepp är ogrundade.

“Antingen tror du på allt, eller inget av det”, sa hon. “Antingen är hon ett offer för fula, hemska övergrepp, eller så är hon en kvinna som är villig att säga absolut vad som helst.”

I Heards avslutning sa advokaten J. Benjamin Rottenborn att tjafset över Heards bevis på övergrepp ignorerar det faktum att det finns överväldigande bevis på hennes vägnar och skickar ett farligt meddelande till offer för våld i hemmet.

“Om du inte tog bilder så hände det inte,” sa Rottenborn. “Om du tog bilder är de falska. Om du inte berättade för dina vänner så ljuger de. Om du berättade för dina vänner är de en del av bluffen.”

Och han avvisade Vasquez förslag att om juryn tror att Heard kanske förskönar en enda övergreppshandling att de måste bortse från allt hon säger. Han sa att Depps förtalsanspråk måste misslyckas om Heard utsatts för en enda incident av övergrepp.

“De försöker lura dig att tro att Amber måste vara perfekt för att vinna,” sa Rottenborn.

Rottenborn sa till jurymedlemmarna att även om de tenderar att tro på Depps påstående att han aldrig misshandlat Heard, så kan han fortfarande inte vinna sitt fall eftersom Heard har en First Amendment-rätt att väga in frågor om offentlig debatt.

Depp hoppas att den sex veckor långa rättegången kommer att hjälpa till att återställa hans rykte, även om det har förvandlats till ett spektakel av ett ondskefullt äktenskap, med sändningskameror i rättssalen som fångar varje vändning för en allt mer hänförd publik när fansen vägdes in på sociala medier och ställde upp övernattning för eftertraktade rättssalsplatser.

#Juryn #inleder #överläggningar #rättegången #mellan #Johnny #Depp #och #Amber #Heard #efter #sex #veckors #dramatiska #vittnesmål

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *