Logitechs lyft vertikala mus räddade mina handleder men undkom inte mitt grimma grepp

Logitechs lyft vertikala mus räddade mina handleder men undkom inte mitt grimma grepp

Ett foto på Logitech Lift

Logitech Lift är en solid vertikal mus, men den är lite för känslig för fingerfett.
Foto: Florence Ion / Gizmodo

Mina handleder dödar mig. Det är förmodligen för att jag börjar bli äldre, men jag har också karpaltunnel från år av dålig hållning och ergonomi. Ända sedan jag började jobba hemifrån – långt innan den här pandemin slog till – har jag slängt, slängt tangentbord och monitorer på ett felaktigt sätt och använt fel sorts möss. De Logitech hiss kunde inte ha kommit vid en bättre tidpunkt.

Den här vertikala musen är första gången jag någonsin har använt en, men den känns som en passande ingång till en värld av bättre ergonomi. Medan jag fick en smärta i handleden innan jag kallade in den här musen för granskning, blev det exponentiellt bättre när jag bytte till Lift från en annan Logitech-mus, G305. G305 är en solid trådlös mus, men jag var tvungen att inse verkligheten att estetik inte var något jag kunde fortsätta att prioritera utan att öka belastningen på min kropp.

Som tur är, med Liftens söta färger och moderna stil, behöver jag inte ge upp utseendet för ergonomin. Efter flera veckors användning ser jag verkligen fram emot att sätta mig ner med Logitech Lift för att slipa iväg på dagen. Dess handskakningsstil ger bara mina fingrar så mycket mer utrymme att andas. Det enda stora besväret med denna $70 vertikala mus är att den inte är motståndskraftig mot fingerfett. Nu måste jag hitta ett sätt att rengöra den.

Hur ser Logitech Lift ut?

Logitech Lift vertikala mus är ett syskon till Logitechs MX Vertical-mus, så den kommer från solid lager. Liften är dock mindre, vilket gör den bekvämare för mindre händer (Logitech har en storlekssökare för möss om du är nyfiken på om detta passar ditt grepp). Den kommer också i ett spektrum av färger, inklusive ros, som du ser här, grafit och ljusgrå. Det finns en specifik modell för vänsterhänta också, även om den bara finns i grafit.

The Logitech Lift has quiet left and right click buttons, which is not something I considered would be a selling point for this particular peripheral. But they are so soft when you press them, which is perfect for this mouse’s ergonomic nature. Other buttons include a clickable scroll wheel, which I use with my index finger to scan through pages, and a small button beneath that, which adjusts the DPI. Logitech also includes two thumb buttons pre-programmed as Forward and Back for browsing.

The mouse itself moves smoothly on most surfaces. I used the Lift on a fabric desk mat, which it seems tuned for, though you will have to go into the crevices on the bottom of the mouse with a toothpick to clean it. There’s already gunk collecting there from my weeks of use.

A photo of the Logitech Lift

I present to you: the gunk in question.
Photo: Florence Ion / Gizmodo

Speaking of gunk, since you are cradling this thing all day, get ready for a shadow of hand grease that will appear after weeks of use. Admittedly, I eat at my desk, which probably contributed to the build-up. I also cradle my face when I think, and I wear tinted moisturizer every day, so it seems inevitable. At the very least, I didn’t notice it was happening until I sat down to write this review. Now that I know it’s there, I want to figure out how to get it off.

Logitech has a användbar sida på att rengöra dess kringutrustning, men jag kämpar fortfarande för att få grepp om smutsen. Jag kollade med en prylgranskande vän till mig, och de märkte också lite av en film på sin respektive recensionsenhet. En del av problemet är att hälften av musen är gummerad, så det är som ett bindemedel för hudfett och lotioner. Jag såg inte så mycket rester på den matta halvan av musen.

Smidiga rörelser

Ett foto på Logitech Lift

Logitech Lifts Rose-färg är ganska vacker i person, trots min handsmuts.
Foto: Florence Ion / Gizmodo

Smutsen på min Logitech Lift recensionsenhet är koncentrerad kring de delar där du greppar hårdast: tummen och pekfingret. Eftersom det här är en vertikal mus, är det där du kommer att upptäcka att dina rörelser är koncentrerade, snarare än att svepa handleden åt vänster och höger, som du skulle göra med en vanlig mus. Istället känns det som att du ritar en stor bild med ett praktiskt verktyg.

Det tog mig ett tag att anpassa mig till Logitech hiss. När jag först lade händerna på den ångrade jag mig direkt, för det var en så annorlunda känsla än vad jag var van vid. Men efter ungefär en vecka började jag känna mig mer bekväm med de rörelser som krävs för att manövrera en sådan här mus.

Att använda Logitech Lift är som att flytta en penna på en WACOM-surfplatta. Det fungerar bäst med små, subtila rörelser, och varje liten vridning av handleden kommer omedelbart att översättas på skärmen. Även om jag älskar Logitech Lift för allmän surfning och arbetsändamål, känner jag mig fortfarande lite begränsad när jag blandar mellan trånga menyalternativ eller justerar en skjutreglage i program som Adobe Lightroom. Jag skulle definitivt inte använda den här musen för spel och skulle istället återgå till en av de ursprungliga förövarna av min karpaltunnel, den trådbundna Logitech G203.

Ett foto av en person som använder en Logitech Lift-mus

Jag använder mitt pekfinger för att bläddra igenom sidor med Logitech Lift.
Foto: Florence Ion / Gizmodo

Logitechs förvirrande programvarusituation

Jag har granskat flera olika kringutrustning från Logitech tidigare. Varje gång är jag förvirrad över vilken av företagets många appar jag ska använda för att få saker som jag gillar dem. Jag har för närvarande sex Logitech-tillverkade appar installerade på min Windows-maskin för att styra alla mina olika enheter. De inkluderar Logitech G Hub för deras kringutrustning, Logitech Capture för mina webbkameror och Logitech-alternativ för att justera andra Logitech-tangentbord och -möss jag har testat. Nu måste jag avsluta det hela med Logi Bolt förare och Logialternativ+ för Logitech Lift.

Hur som helst, den stora mängden program är väldigt förvirrande. Jag hade redan Logi Bolt-mjukvaran installerad när jag granskade Logitech POP-tangentbordså jag fick inte uppmaningen att installera Logi Options+, en app som förmodligen kommer att ersätta Logitech Options någon gång i tiden.

En skärmdump av programvaran Logi Options+ på PC

Programvaran Logi Options+ är lätt att använda, men hela Logitechs programvarusituation inom sitt ekosystem är fortfarande förvirrande.
Skärmdump: Florence Ion / Gizmodo

Jag gillar utseendet på själva programvaran Logi Options+, och programmet gör det enkelt att klicka på vilka delar av musen jag vill anpassa. DPI-knappen mellan vänster och höger musklick är inte programmerad som standard, så att trycka på den kommer inte att påverka markörhastigheten om du inte går in i Options+ och justerar den. Du kan ändra markörhastigheten i steg om 100 DPI, även om den visar den i procentenheter. Liftens maximala hastighet är 4000 DPI. Om du ville använda den för spel så kunde du.

En bra, om än smutsig, mus

  Ett foto av en person som vaggar Logitech Lift

Den här musen och jag har redan fått så mycket arbete gjort för den här webbplatsen.
Foto: Florence Ion / Gizmodo

Logitech lovar upp till 24 månaders batteri på ett AA-batteri för Liften. Det har gått en månad och jag är fortfarande på 100 % när jag är ansluten via Bolt USB-mottagaren. Liften erbjuder Bluetooth-anslutning, och du kan växla mellan tre olika datorer eller surfplattor åt gången.

Logitech Lift inspirerade mig att flytta saker på mitt kontor så att jag inte hade ont i slutet av arbetsdagen. Jag har sedan bytt till ett bättre tangentbord och knappsatser och bytt ut det lilla skrivbordet mot ett större stående som justeras med kran. Saker och ting blir bättre, även om det alltid finns utrymme för förbättringar. Och även om Logitech Lift inte har eliminerat min smärta, innebär den fysiska handlingen att flytta min arm runt skrivbordet för att kontrollera min dator att jag tar bort trycket från min misshandlade handled.

Logitech Lift kommer inte att tilltala alla. När man läser andra recensioner verkar större händer ha en mer utmanande tid att anpassa sig till lyften, dess storlek och var knapparna är i förhållande till var fingrarna landar. Men för mig har det varit en välsignelse för min produktivitet och för komforten i min arbets-hemifrån-livsstil. Och den kommer i en färg som matchar resten av prylarna på mitt skrivbord.

.
#Logitechs #lyft #vertikala #mus #räddade #mina #handleder #men #undkom #inte #mitt #grimma #grepp

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *