"The Blacklist": Amir Arison lämnar efter 9 säsonger, Laura Sohn lämnar också NBC-serien i säsong 9-finalen

“The Blacklist”: Amir Arison lämnar efter 9 säsonger, Laura Sohn lämnar också NBC-serien i säsong 9-finalen

EXKLUSIV: Svarta listan tar farväl till två serier som stammisar, inklusive en av NBC dramas äldsta skådespelare, Amir Arison. Skådespelaren, som har porträtterat Aram Mojtabi de senaste nio säsongerna, lämnar eftersom han förbereder sig för att göra sin Broadway-debut i sommar i huvudrollen som Amir i Draklöparen.

Avresa är också Laura Sohn, som har porträtterat FBI-agenten Alina Park de senaste tre säsongerna. Båda karaktärernas utträden avslöjades i slutet av kvällens säsong 9-final.

The Blacklist — Amir Arison som Aram Mojtabai
Foto av: Will Hart /NBC

Medan Arison lämnar som ordinarie serie, är dörren öppen för honom att göra gästspel i säsong 10. Hans avgång kommer ett år efter en annan major. Svartlista Skådespelarna slutar i säsong 8-finalen när den ursprungliga kvinnliga huvudrollsinnehavaren Megan Boone skrev av sig.

“Jag har varit så hedrad att få spela Aram Mojtabai i nio år Svarta listan,” sade Arison i ett uttalande till Deadline. “Det är inte förlorat på mig hur lyckligt lottad jag är att ha kunnat arbeta och utvecklas med en roll i 9 år med denna extraordinära skådespelare, besättning, författare och producenter. Jag kunde dock inte missa möjligheten att uppfylla en barndomsdröm om att vara på Broadway och spela “Amir” i Draklöparen med en scenanpassning som är både hisnande och läglig. Producenterna, studion och nätverket har varit så stödjande av mitt beslut, och Aram förblir “vid liv” med potentialen för en möjlig återkomst någon gång. Berättelsemässigt känns det så organiskt med händelserna den senaste säsongen att ta det här steget, och jag kunde inte ha bett om ett bättre resultat.”

Amir Arison som Aram Mojtabai
NBC

SPOILERVARNING: Bortom denna punkt finns det detaljer om säsong 9-finalen av Svarta listan.

I finalen (mer detaljer om det senare), meddelade Aram att han tar lite ledigt och planerar att “kanske [catch] en Broadway-show” när han tar ett steg tillbaka efter en intensiv handling som kulminerade i det senaste avsnittet “The Bear Mask”, som lyfte fram vikten av mental hälsa.

Arison gick med Svarta listan som återkommande i säsong 1 och befordrades till ordinarie serie i säsong 2. Han var en av fyra säsong 9-serie stammisar som hade varit med i programmet sedan säsong 1, tillsammans med stjärnan James Spader samt Diego Klattenhoff, Harry Lennix och Hisham Tawfiq .

“Amir har varit en stor del av Svarta listan familj”, sa exekutiv producent/showrunner John Eisendrath i ett uttalande till Deadline. “Han är en fantastisk skådespelare och en ännu bättre person. Vi önskar honom lycka till och hoppas att han kan återvända för att spela om rollen för några mycket speciella avsnitt nästa år.”

Laura Sohn som Alina Park
Will Hart/NBC

Sohn gick med Svarta listan i säsong 7 som en återkommande och befordrades till serier regelbundet från och med säsong 8. Hon lämnar serien för att fortsätta andra projekt.

Kvällens säsong 9-final inleds med Harold (Lennix), Dembe (Tawfiq), Red (Spader) och Alina (Sohn) på jakt efter Marvin (Fisher Stevens), som senare upptäcks på ett privat jetset för att lyfta till Kuba. Marvin tas i förvar och presenterar ett avtal för Cynthia (Deirdre Lovejoy) för att ersätta Red i Task Force och få honom arresterad. Marvin berättar för Cynthia att han skulle starta en ny arbetsgrupp och ge en stadig ström av brottslingar till rättvisan. Red hotar senare att döda Marvin, som orkestrerade Elizabeth Keens dödande, men det slutar med att Marvin tar sitt eget liv och skjuter ihjäl sig själv i en bil efter att han släppts från häktet.

(LR) Diego Klattenhoff som Donald Ressler, Harry Lennix som Harold Cooper, Laura Sohn som Alina Park, Hisham Tawfiq som Dembe Zuma, Amir Arison som Aram Mojtabai
Virginia Sherwood/NBC

I slutet av avsnittet, med Marvin nu död, frikändes Cooper från anklagelser i samband med döden av Doug Koster, och Reddington Task Force kommer att fortsätta, teamet samlas vid Liz gravplats för att markera treårsdagen av hennes död. Medan han minns Liz på kyrkogården, meddelar Aram för teamet att han har bestämt sig för att ta lite tid borta.

”Det har gått tre år sedan vi förlorade Elizabeth. På vissa sätt har det blivit lättare. Men på de flesta sätt gör det fortfarande ont, säger Aram. “Det går mitt hopp om att göra det här utan att gråta … Och den här delen kommer inte att bli lättare. Efter mycket noggrann eftertanke har jag bestämt mig för att ta lite tid. Jag vet inte hur länge, men jag vet…borta.”

Han fortsätter: “Min plan är ingen plan. Jag hittade en cool plats i Brooklyn. Jag ska gå upp dit och bara du vet, cykla, gå till New York, äta massor av pizza, titta på folket, kanske en Broadway-show. Hur som helst, jag vet att vi är här för att prata om Elizabeth, men jag har velat berätta för er.”

Sohns Alina meddelar också för teamet i en av slutscenerna att hon är gravid, och efter ett möte med byråns neurolog berättar hon att det troligen är orsaken till huvudvärk som hon har upplevt och som har förvärrats nyligen, men tills orsaken är känd. visst, hon har bestämt sig för att ta en sjukledighet.

I slutscenen ser vi Chin Han återupprepa rollen som Wujing, en av de allra första Blacklisterna från säsong 1, fly från fängelset, efter att ha fått veta av Marvin att Red faktiskt är en FBI-informatör som är ansvarig för hans fängelse. Wujing, nu fri, istället för att återvända hem, siktar på att döda Red – men han kommer inte att göra det ensam. Han har en lista tillhandahållen av Gerard över andra Blacklisters han kan rekrytera för att ta sig an Reddington – som sätter scenen för säsong 10.

Svarta listan produceras av Sony Pictures Television Studios och Universal Television, en division av Universal Studio Group. Eisendrath, serieskaparen Jon Bokenkamp, ​​John Davis och John Fox från Davis Entertainment, Spader, Lukas Reiter, Laura A. Benson, Daniel Cerone, Sean Hennen, Allison Glock-Cooper och T Cooper är exekutiva producenter.

Arison leder och berättar Draklöparen, baserad på NYTs bästsäljande roman, en spöklik berättelse om vänskap som spänner över kulturer och kontinenter. Den utspelar sig i Afghanistan och handlar om en mans resa när han konfronterar sitt förflutna och finner försoning. Efter en West End-uppvisning börjar pjäsen föreställningar den 6 juli för en begränsad upplaga till och med den 30 oktober, med premiär den 21 juli.

På tv medverkade Arison nyligen också i Hulus begränsade serie Avhoppet med Amanda Seyfried i huvudrollen. Hans andra TV-krediter inkluderar återkommande framträdanden och gästspel i program inklusive Law & Order: SVU, American Horror Story, Ramy, Billions, Bull, Homeland och Flickor. På filmsidan spelade han nyligen i indiedramat 20 veckor.

Arison regisserar för närvarande en dokumentserie om att arbeta med den 8-åriga canceröverlevande Tatianna Bernard om skapandet av Tatis modevisning och dess inverkan på hennes hälsa och familjeliv. Han är mottagare av Mendez Award från MIFF, som ges till en individ i underhållningsbranschen som använder sin plattform för att ge tillbaka, och fick också nyligen SJFF Pomegranate Lifetime Achievement Award.

Sohn har också gästspelat i NCIS: New Orleans, Gud vände mig och Instinkt.

Arison representeras av Sweet 180 och Meyer and Downs.


#Blacklist #Amir #Arison #lämnar #efter #säsonger #Laura #Sohn #lämnar #också #NBCserien #säsong #9finalen

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *