The Lord of the Rings: Gollum Preview - Det här ser knepigt, dyrbart ut

The Lord of the Rings: Gollum Preview – Det här ser knepigt, dyrbart ut

Sagan om ringen: Gollum släpps den 1 september. Den 1:a september är dagen före Amazons kommande tv-serie, tydligt utformad för att kasta sig ut på hypen. Det är minst sagt intressant; utvecklare Daedalic Entertainment – nyligen köpt av Nacon; därför är deras inkludering i Big Ben-veckan – inte den största, så det var en överraskning när Daedalic tillkännagav Gollum för tre år sedan. Nu, år senare och nära release, hur ser spelet ut?

Gollum och Smeagol är motstridiga personligheter. Alla som har läst Tolkiens verk, eller sett Sagan om ringen, kommer att veta detta. Ungefär som dess titelkaraktär, The Lord of the Rings: Gollum, baserad på boklicensen, ser också ut att vara något motstridig i de spelstilar som erbjuds. Under min tid på Nacons Big Ben Week visade Daedalic Entertainment mig två delar av spelet, båda väldigt olika de andra.

Sagan om ringen: Gollums släppdatum bekräftas till 1 september

Handledningen belyser stealth-aspekterna som vi kommer att hitta i spelet. Gollum är ingen fighter; vi vet det. Han är dock knepig. Utspelar sig kring Cirith Ungol, detta är Gollum som flyr Mordor efter hans tillfångatagande av Sauron, där han avslöjar att det var en hobbit från The Shire som heter Baggins som hade den ena ringen. Du kan inte möta en Orc direkt, så tricket är att vara lömsk. Du kan gömma dig i långt gräs, använda skuggor till din fördel och kasta stenar för att distrahera eller slå ut ljuskällor – för att antingen ta dig förbi orcherna eller dela upp dem för att hoppa på ryggen på en och ta ner den.

Jag gillar smygspel, så detta fångade omedelbart min uppmärksamhet. Du kan fortfarande hitta mig spela äldre smygfokuserade titlar som Hitman: Blood Money, Thief 2 och till och med spel som lägger för mycket action i deras smygspel, som Splinter Cell. Du kommer alltid att hitta mig i skuggorna, letande efter mitt nästa offer. Ibland i spel också. Så smygfokuset i Sagan om ringen: Gollum fångade mitt öga, även om det är väldigt likt en myriad av spel från Batman och Assassin’s lineup. Gollum har sin egen Batsense här som heter “Gollum Vision”.

Efter stealth-tutorialen avslöjade Daedalic dualitetsaspekten av spelet, och visade att du kommer att ha ögonblick där du måste välja mellan Gollum och Smeagol. I handledningen är detta enkelt; krossar du det evigt älskande helvetet ur en bugg och dödar den (Gollum)? Eller tittar du på buggen och leker med buggen (Smeagol)? Dessa val sägs vara viktigare och ännu svårare när spelet fortskrider och kommer att påverka historiens beats.

Det är den första delen av Sagan om ringen: Gollum, och möjligen en som kommer att stänga av vissa människor. Inte jag, men varsågod. Den andra delen Daedalic visade mig handlar om plattformsspel. Beläget vid Thranduils hov, alvens kung av Mirkwood, har du i uppdrag att nå toppen av den grottiga byggnaden. Med estetik som inte skulle vara malplacerad i de visuella medierna av Sagan om ringen vi sett tidigare, är något slående här. Ännu mer slående är rörelsen för att ta sig till toppen.

Det finns inga fiender här, vilket är bra eftersom det räcker med hinderbanan – flytta från vägg till vägg, hoppa över luckor till rörliga plattformar som tar dig ännu högre till ditt slutliga mål. Att se Daedalic-presentatören missa ett hopp och se fallskadorna i aktion – ganska enkelt, med ett användargränssnitt som bara dyker upp när du har nedsatt hälsa, eller uthållighet, för att hjälpa till med nedsänkning. Jag kunde inte låta bli att bli ännu mer fascinerad av Sagan om ringen: Gollum.

Clash: Artifacts of Chaos Preview – Ett ess för ACE-laget?

En av nackdelarna från folk kommer alltid att vara att detta är baserat på boklicensen. Karaktärer kommer inte att se exakt ut som de vi känner från duken. Gandalf kommer inte att vara Ian McKellen; Gollum/Smeagol låter inte som Andy Serkis; Aragorn kommer inte att vara Viggo Mortensen. Det har alltid en chans att avskräcka människor, men det är förståeligt och till och med rimligt här. Där spel som Marvel’s Avengers ville att du skulle tänka på filmerna ville de inte betala för det. Sagan om ringen: Gollum handlar om böckerna som källa.

Som ett fan av Sagan om ringen ser jag fram emot detta. Som spelare hoppas jag att det kommer att bli bra. Ett par saker får mig att oroa mig för att det kommer att bli en väldigt linjär utveckling med få utmaningar, som att Gollum inte “nivåer upp” eller i huvudsak utvecklas när spelet fortskrider. Det här är en Tolkiens egendomsfråga, och det är passande. Gollum är 500+ år gammal; man kan inte lära en gammal hund nya trick.

Ändå har jag bara sett två nivåer, och i den andra fick jag inte ens se slutet efter fallet. Jag hoppas att de aspekter jag gillar hittills kommer att lysa över alla bekymmer eftersom det här är ett spel jag kommer att spela vid release.


#Lord #Rings #Gollum #Preview #Det #här #ser #knepigt #dyrbart

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *