Box Office: 'Top Gun: Maverick' debuterar till Stratospheric $124 miljoner

Box Office: ‘Top Gun: Maverick’ debuterar till Stratospheric $124 miljoner

LOS ANGELES, 29 maj (Variety.com) – Tom Cruise kan ha genomfört ett av de mest vågade stunts i sin karriär – att få publiken att gå på bio för något som inte involverar superhjältar.

“Top Gun: Maverick” fick stor biljettförsäljning under sin premiärhelg och samlade in 134 miljoner dollar från rekordstora 4 732 nordamerikanska biografer. Paramount och Skydances helamerikanska actionäventyr förväntas samla in $151 miljoner till och med måndag, vilket trotsar förväntningarna samtidigt som det sätter ett nytt högvattenmärke för Memorial Day-öppningshelgerna. Det är tack vare bländande recensioner, överhopade doser av nostalgi och att få Cruise tillbaka i cockpit för att utföra riktiga flygstunts som piloten Pete “Maverick” Mitchell.

“Top Gun: Maverick” är den mest inkomstbringande debuten i Cruises 40-åriga karriär, och hans första att överträffa 100 miljoner dollar på premiärhelgen. “War of the Worlds”, som öppnade för 64 miljoner dollar 2005, stod tidigare som Cruises största öppningshelg.

Registrera dig nu för GRATIS obegränsad tillgång till Reuters.com

Publiken över 40 år, människorna som var i fokus när Paramount gröntände en uppföljare till 1986 års “Top Gun”, visade sig vara i kraft, vilket är imponerande eftersom den demografin har varit den mest ovilliga att återvända till biograferna. Filmens positiva mun till mun borde vara till hjälp för att nå yngre publik, som inte levde när “Top Gun” öppnade för 36 år sedan.

David A. Gross, som driver filmkonsultföretaget Franchise Entertainment Research, kallade filmens tredagarssiffra “enastående”.

“Källmaterialet förblir starkt, utförandet är utmärkt och Tom Cruise får det att fungera oklanderligt bra”, säger han.

“Top Gun: Maverick” fortsätter en fantastisk biljettserie för Paramount, vilket markerar studions femte film i år som öppnar på första plats. Utan hjälp av serietidningar eller rasande dinosaurier, studions tavla 2022 – även bestående av “Sonic the Hedgehog” (182 miljoner dollar i Nordamerika), “The Lost City” (100 miljoner dollar i Nordamerika), “Scream” (81 USD) miljoner i Nordamerika) och “Jackass Forever” (57 miljoner dollar i Nordamerika) – har fått resonans på biograferna på ett stort sätt. Det är en imponerande återhämtning eftersom Paramount knappt släppte några filmer under pandemin, utan istället skickade stora titlar som Chris Pratts “The Tomorrow War”, regissören Aaron Sorkins “The Trial of the Chicago 7” och Eddie Murphys “Coming 2 America” ​​till streamingtjänster.

Den amerikanske skådespelaren Tom Cruise anländer till premiären av “Top Gun: Maverick” i London, Storbritannien den 19 maj 2022. REUTERS/Henry Nicholls/File Photo

Trots oräkneliga förseningar (uppföljaren av “Top Gun” var planerad att öppna sommaren 2020 tills COVID-19 förvanskade planerna), var Cruise övertygad om att “Maverick” inte skulle följa i dessa filmers fotspår. Den tvååriga väntetiden har redan börjat ge resultat sedan filmen har recenserats hänfört. Den har 97 % på Rotten Tomatoes och en “A+” CinemaScore.

Joseph Kosinski regisserade PG-13 “Top Gun: Maverick”, som tar upp årtionden efter originalet och ser Maverick träna en ny grupp kaxiga flygare för ett avgörande uppdrag. I rollistan finns Miles Teller, Glen Powell, Jon Hamm, Jennifer Connelly och Val Kilmer, som spelade Iceman i den första “Top Gun”.

“Top Gun: Maverick” behöver också biografer för att motivera sin rejäla produktionsbudget på 170 miljoner dollar, som inte inkluderar de tiotals miljoner som spenderats på att marknadsföra filmen för publik över hela världen. Dessa ansträngningar inkluderade en fantastisk premiär på filmfestivalen i Cannes, som kulminerade med åtta stridsflygplan som flög över Croisetten (den franska regeringen betalade för dem). Skydance Media var medproducerade och medfinansierade filmen.

Endast en film, Disney och 20th Centurys “The Bob’s Burgers Movie”, var modig nog att öppna mot “Top Gun: Maverick”. För en film som är baserad på ett långvarigt animerat TV-program, tjänade “The Bob’s Burgers Movie” imponerande 12 miljoner dollar från 3 425 platser, tillräckligt för en tredje plats på biljettlistan. Filmen borde avsluta Memorial Day med 15,3 miljoner dollar.

“The Bob’s Burgers Movie” landade precis bakom “Doctor Strange in the Multiverse of Madness”, som sjönk till nummer 2 efter tre veckor på den inhemska biljettlistan. Disneys senaste Marvel Cinematic Universe-utbetalning minskade med 50 % för att lägga till 16 miljoner dollar från 3 805 biografer under sin fjärde premiärhelg. Superhjälteuppföljaren, med Benedict Cumberbatch i huvudrollen, har hittills genererat 375 miljoner dollar.

Som nummer 4 föll “Downton Abbey: A New Era” 63 % från öppningen och samlade in 5,9 miljoner dollar mellan fredag ​​och söndag. Det beräknas tjäna 7,5 miljoner dollar från 3 830 biografer på måndag. Efter två veckor på bio har uppföljaren till fortsättningen på storbildsfilmen på den älskade brittiska tv-serien tjänat in 30 miljoner dollar i Nordamerika och 68,9 miljoner dollar över hela världen. Uppföljningsfilmen kostade 40 miljoner dollar att producera, vilket betyder att det senaste “Downton”-äventyret har vägar att gå innan man hamnar i det svarta.

Universals animerade komedi “The Bad Guys” rundade topp fem med 4,6 miljoner dollar från 2 944 platser. Senast på måndag borde den familjevänliga filmen samla in 6,1 miljoner dollar, vilket kommer att höja den inhemska siffran till 82 miljoner dollar.

Registrera dig nu för GRATIS obegränsad tillgång till Reuters.com

Våra standarder: Thomson Reuters Trust Principles.

.
#Box #Office #Top #Gun #Maverick #debuterar #Stratospheric #miljoner

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *