iPhone SE Small phones

De stora problemen med små Android-telefoner

Ryan Haines / Android Authority

Om du missade det vill Eric Migicovsky, grundaren av Pebble, göra det ta tillbaka den lilla Android-telefonen. Han har gått så långt att han satt ihop en webbplats och börjat samla in namnunderskrifter på en petition. Det är ett bra mål — som en mindre person gillar jag mindre telefoner som till och med jag kan använda med en hand. Migicovskys önskelista målar dock upp en bild av den lilla Android-telefon som aldrig fanns. Det skingras över några ganska stora problem som står i vägen för att få tillbaka älskade små telefoner.

Nu tänker jag inte sitta här och slita isär hans önskelista. Jag skulle älska att se telefonen bli verklighet. Som sagt, det är viktigt att luta sig tillbaka och tänka på varför små telefoner försvann från början. När allt kommer omkring, om marknaden verkligen ropade efter dem, tror du inte att vi fortfarande skulle ha några att välja mellan?

Se även: De bästa små Android-telefonerna att köpa

Stora mål, små fotspår

Google Pixel 4a skärm i hand 3

David Imel / Android Authority

Allt kommer till en kostnad – särskilt när det gäller smartphonedesign. Varje funktion du lägger till på en enhet kommer definitivt att komma på bekostnad av en annan. Samsung bestämde sig för att gå liten (åtminstone mindre) med sin Galaxy S22 och Galaxy S22 Plus, och batteriet led. Galaxy S22:s 3 700 mAh-cell är den minsta sedan Galaxy S10:s 3 400 mAh, och Samsung ber om mycket mer av sitt nya flaggskepp.

Vill du ta en promenad längs memory lane? Samsung Galaxy S10 recension redux

Basen Galaxy S10 var nöjd med att sitta med 4G LTE och smutta på ström från sin cell, men Snapdragon 8 Gen 1 är en annan typ av best. Vi har upprepade gånger sett vad det gör med batteritid och enhetstemperatur i kraftens namn. Migicovsky vill ta samma kraftfulla styrkrets – eller något annat flaggskeppsmotsvarighet – och stoppa in det i en mycket mindre kropp. Det innebär ett ännu mindre batteri som kämpar för att hänga med i samma krav.

Ett litet batteri med en strömtörstig chipset är det perfekta receptet för besvikelse, snabbladdning eller inte.

Ja, vi har sett Apple pressa små iPhone-batterier ganska långt, men även iPhone SE och iPhone 13 Mini underväldigas i det långa loppet. De är optimerade för nästan perfektion och trycker under 2 500 mAh-batterier till längden på långt större Android-celler, men de kan inte komma i närheten av livslängden för den vanliga iPhone 13 eller 13 Pro Max. Kombinera ett litet batteri med rejäla kraftbehov och jag vet inte hur denna dröm Android-telefon kan leverera på Migicovskys önskelista.

Jag hade nöjet – om man kan kalla det så – att sätta ihop vår iPhone SE (2022) recension. Jag körde dagligen Apples lilla telefon, komplett med dess kraftfulla styrkrets, under mycket tid. Så fort vi tryckte på “Publicera” gick mitt SIM-kort till något annat, något annat, med mer substans. Jag gillade Touch ID-sensorn och A15 Bionic-chipset, men att skriva kändes som ett jobb på 4,7-tumsskärmen. Streaming video av något slag fick mig att känna mig som en av föräldrarna från Honey, I Shrunk the Kids.

Allt som sagt, jag har inget argument mot kameravalen på önskelistan. Att matcha Pixel 5 med en bred och ultrabred kamera har redan visat sig vara ett bra tillvägagångssätt, och en främre kamera med hålhål känns som ett självklart val. (En enda bakre lins som iPhone SE:s klipper det helt enkelt inte 2022.) Naturligtvis kommer bearbetningen att avgöra hur effektiva kamerorna är, men förväntningarna känns för en gångs skull rimliga.

Se även: De bästa Android-kameratelefonerna

Vad gör marknaden verkligen vilja?

Samsung Galaxy S22 Ultra och iPhone 13 Pro Max, inte så små telefoner

Robert Triggs / Android Authority

Du och jag kan sitta här och be om en otrolig liten Android-telefon, men marknaden har talat. Människor vill överväldigande ha större telefoner, och den lilla telefonmassan är bara en sång minoritet. Det finns dussintals av oss. Okej, det finns mer än dussintals, men det är svårt att argumentera med kalla, hårda data. Samsung lade ut resultaten av en studie som listade en expansiv visning bland kundernas högsta prioriteringar. Expansiv är inte precis ett ord som ger små telefonälskare mycket hopp.

Data målar inte bara upp små Android-telefoner i ett svårt ljus heller. Consumer Intelligence Research Partners-gruppen fann att Apples försäljning av iPhone 12 Mini och 13 Mini utgjorde bara 3 % av inköpen under andra kvartalet 2022. Det fyller dig inte precis med hopp när Migicovskys önskelista i princip ber om en Android-version av iPhone 13 Mini. Dessa dystra försäljningssiffror räckte för att Apple (förmodligen) skulle avskaffa den lilla telefonen från dess kommande iPhone 14-sortimentså varför skulle en Android-tillverkare ställa upp för att hoppa in i det segmentet?

Apples små telefonförsäljning borde räcka för att skjuta alla tillverkare bort från ett litet telefonprojekt.

Det är svårt att säga hur många enheter 3% av iPhone-försäljningen är, men det kommer definitivt att vara mer än Migicovskys 50 000 signaturmål. Apple flyttade miljontals iPhone 13-enheter under semesterperioden 2021, så det är svårt att se en bråkdel av det antalet flytta nålen in i produktionsfasen. Kom ihåg – dessa 50 000 signaturer är bara för intresserade, det finns ingen garanti för att de kommer att köpa telefonen.

Utöver de svåra siffrorna är telefoninnehållet inte längre optimerat för små skärmar. Högkvalitativt Netflix-innehåll har inte samma effekt när det streamas till en iPhone SE – lita på mig, jag provade det. Mobilspel kräver stora skärmar och stora batterier om du verkligen vill vara i farten länge. En liten telefon kommer inte att markera någon av dessa rutor.

Migicovsky uppmanar också sin lilla drömtelefon att köra standard Android ur lådan med en upplåsbar bootloader. Det finns inget i sig fel med att vilja ha lager Android, men det finns en anledning till att andra OEM-tillverkare inte använder det längre. Samsung har lagt många vändningar på Android i sin Ett UI-skal, oftast till det bättre. Google använder inte ens sitt lageroperativsystem, utan lägger istället till ett lätt lager av Pixel UI överst.

De många smakerna av Android: Våra favoritskins för Android

Nöjer sig med inte så små telefoner

Google Pixel 5 använder telefonen från baksidan 2

David Imel / Android Authority

Låt oss alla acceptera att vi inte kommer att se en riktigt liten Android-telefon igen – åtminstone inte i 5,4-tums bemärkelse. Det är inte så dåligt. Istället är det dags att acceptera att små telefoner inte är lika små längre. Ramarna krymper, vilket betyder att vi kan passa in en större skärm i en mindre kropp.

Vill du gissa höjdskillnaden mellan 4,7-tums iPhone SE och 6,1-tums Samsung Galaxy S22? Det är ca 8 mm. Skillnaden i bredd? Cirka 3 mm. Det finns lite mer avstånd mellan Galaxy S22 och Migicovskys dyrbara iPhone 13 Mini — cirka 15 mm i höjd och 6 mm i bredd — men din ficka kommer inte att märka någon större skillnad. Resultaten är desamma även om du tar med den pintstora Pixel 4a i bilden. Samsungs lilla flaggskepp är 2 mm högre, 1 mm bredare och 0,6 mm tunnare än Googles budgeterbjudande, men den har en skärm som är 0,3 tum större.

Små telefoner är bra, åtminstone så länge vi omdefinierar gränserna för ordet liten.

Som nämnts ovan använde jag iPhone SE som min dagliga förare under ett antal veckor. Jag tillbringade också tid med Galaxy S22 och Pixel 5, som jag båda skulle anse vara “små” telefoner. Min ficka kunde inte säga det den där mycket av en skillnad mellan dem, men min erfarenhet förändrades verkligen. Pixel 5 var förmodligen den roligaste av gänget, trots sin mellanklassprocessor och två kameror istället för Galaxy S22:s tre. Den kryssar också av de flesta av Migicovskys lådor samtidigt som den sticker hål på några av hans andra måsten.

Skaffa en Pixel 5 medan du fortfarande kan: De bästa Google Pixel-erbjudandena

Jag kommer inte att sitta här och säga till någon att ge upp sina drömmar. Som jag sa, jag vill se den här telefonen bli verklighet. Jag vill se hur en liten Android-telefon håller i sig och var den förutsägbart vacklar. Det är inte omöjligt att övervinna några av de största problemen med små telefoner, men det här projektet har ett Everest-liknande berg att bestiga. Om det visar sig bli en dundersuccé, rakar jag huvudet. Du hörde det här först.

Är du intresserad av Eric Migicovskys lilla Android-telefon?

640 röster

Om du är intresserad är det dags att lägga pengarna där du vill. Gå över till Eric Migicovsky’s liten webbplats för Android-telefoner att underteckna hans upprop.

#stora #problemen #med #små #Androidtelefoner

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *