deGrom på skaderehab: "Jag känner mig helt normal"

deGrom på skaderehab: “Jag känner mig helt normal”

NEW YORK — Alla bevis tyder på detJacob deGromär nära att kliva upp på en kulle för första gången sedan mars, vilket kommer att representera hans mest betydande test sedan han diagnostiserades med en stressreaktion i hans högra skulderblad i slutet av vårträningen. Om saker fortsätter att utvecklas väl, skulle en rimlig tidslinje ha deGrom att återvända till Mets i slutet av juni eller början av juli.

deGrom, men insisterar på att han inte är medveten om sin tidslinje, och Mets-tjänstemän – samtidigt som de erbjuder relativ transparens med andra skadade spelare – tenderar att prata om den tvåfaldiga Cy Young Award-vinnarens status. Allt som är klart är att deGrom närmar sig, och att när han så småningom återvänder till Mets – oavsett om det är i juni, i juli eller därefter – kommer han inte att göra det med någon oro för att skada sin axel igen.

“Du kan inte gå ut dit i rädsla,” sa deGrom i lördags i sina första offentliga kommentarer sedan början av april. “Gör ditt bästa för att förbereda dig och gå ut och spela spelet. Jag tror inte att många killar går ut och är rädda för att bli sårade. Du går ut och tävlar, och du lämnar allt där ute. Jag har kommit tillbaka från Tommy John i Minor Leagues, och jag tror att det förmodligen var det största hindret.”

I helgen kastade deGrom länge på avstånd upp till 135 fot. Nästa logiska steg skulle vara att kasta en bullpen-session, som de flesta rehabiliterande kannor gör när de har klarat 120 fot från plan mark. deGrom sa att han avser att ha den diskussionen med teamets tjänstemän under de kommande dagarna, men han har inte förbundit sig till en tidslinje för att kasta av en kulle.

Sedan mitten av april, sa deGrom, har hans axel känts normal under vardagliga aktiviteter. Läkare godkände honom att börja kasta i början av maj, och han har sedan dess ökat intensiteten i det programmet. Han kommer inte att behöva fler magnetröntgen eller datortomografi för att komma vidare i sitt rehabprogram.

deGrom har inte ställt upp i en Major League-match sedan den 7 juli förra året, på grund av stressreaktionen i hans axel och den högra armbågsinflammationen som kostade honom halva förra säsongen. Men nu?

“Jag känner mig helt normal”, sa han. “Så jag tror att det är där det kommer att bli, driver vi det? Gör vi inte det? Det kommer att diskuteras de närmaste dagarna. Och när vi kommer upp på högen, vad är det säkraste sättet att gå till väga?

deGrom avser att vara försiktig av flera skäl. En är att han tror att en snabb upptrappning av vårträningen efter sju månaders inaktivitet bidrog till hans senaste skada. Två är att laget presterar bra – faktiskt så bra att det har byggt upp den största divisionsledningen i baseboll trots betydande skador på honom och Max Scherzer. Ett bakslag nu kan kosta deGrom betydande tid. En långsammare uppgång kan hjälpa honom att hålla sig frisk in i oktober.

“Det är en annan sak – när du försöker bestämma dig för om du ska komma tillbaka för tidigt eller inte, så ser du på lång sikt,” sa deGrom. “Laget har spelat riktigt bra, och du vill vara där till slutet av året. Det är att försöka gå den fina gränsen att vara säker och inte försöka göra det för snabbt.”

När han rehabterade i Florida, “bevakade deGrom mycket noga” hur Mets har klarat sig utan honom. Han flyttade sin rehab till New York den här veckan, vilket är ytterligare en indikation på att han tänker börja öka snart. Det är bara detaljerna i hans tidslinje som fortfarande är ifrågasatta.

Pitchingcoachen Jeremy Hefner sa nyligen att deGrom kommer att kräva tre till fem rehabstarter i Minors, och deGrom bekräftade det genom att säga att han kommer att behöva sträcka ut sig till minst fyra innings. Det är en process som kommer att ta veckor, vilket ställer deGrom i kö för en comeback i slutet av juni tidigast.

“Jag har egentligen inga [reservations], efter att ha pratat med läkare”, sa han. “Normalt läker benen starkare. Så den senaste rapporten var bra, och de sa att den var helt läkt. Nu är det bara att se till att den klarar av att kasta och ingenting dyker upp. Men hur det har gått så långt, jag mår bra.”

.
#deGrom #på #skaderehab #Jag #känner #mig #helt #normal

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *