"Jag ville visa vad jag har jobbat hårt för, och idag var dagen" - Hardik Pandya

“Jag ville visa vad jag har jobbat hårt för, och idag var dagen” – Hardik Pandya

Gujarat Titansspelar deras första IPL, toppade seriestadietvann första kvaletoch gick sedan till seger i IPL 2022-finalen mot Rajasthan Royals i Ahmedabad. Så här reagerade några av deras nyckelpersoner på deras fantastiska seger.

David Miller (481 körningar på 68,71): “Det har varit en fenomenal resa. Att avsluta i back-end var ganska speciellt och att vara där i nuet [of victory]. Det har varit en kollektiv ansträngning, alla har stuckit upp handen i viktiga ögonblick. En av de bästa åkarna jag någonsin haft. Det har varit en avslappnad miljö ledd av [head coach] Ashish Nehra och [captain] Hardik [Pandya]. Hardik har blivit bättre och bättre ju längre säsongen har gått. Han har taktiskt varit riktigt bra, lett med både slagträ och boll.”

Gary Kirstenslagtränare och mentor: “[Hardik has been] fantastisk. Han är en högprofilerad kille i Indien, men han har varit otroligt ödmjuk. Vill lära sig som ledare. Särskilt i IPL och i Indien vill han hjälpa ungdomar. Han har kommit in med ett verkligt ansvar, väldigt annorlunda än att se honom i andra IPL. Perfekt för Ashish och [team director] Vikram [Solanki] också. Helt ny franchise, att sätta ihop ett team och få killar att prestera – fantastiskt.

“[On team composition at auction:] Bra balans, bra djup men viktigast av allt har spelare som kan spela på olika sätt. Med Ashish har vi lärt oss att du måste ha killar som är mångsidiga, och det har vi på nr 4, 5, 6.”

Hardik Pandya (487 vid 44.27 och åtta wickets vid 27.75): “Jag ville visa vad jag har jobbat hårt för, och idag var dagen ur min bowlingsynpunkt, jag sparade det bästa till det bästa [stage]. Jag tror [that] den andra bollen i min besvärjelse som jag bollade, efter att ha fått Sanju [Samson] ut såg jag att om du slår hårt på wicket och om du kastar dig in på sömmen så kommer något att hända. Så för mig handlade det om att hålla sig till rätt längder och be slagmännen att spela ett bra slag snarare än att jag försökte något och ge en gräns.

“[On his batting:] Vilken dag som helst skulle jag ta pokalen än att jag slog på 160 eller 170 [strike rate], laget är det viktigaste, vilket lag jag än spelar för. Jag har alltid varit en sådan individ. Buller utanför stör mig inte, och om jag måste offra mig och ha en sämre säsong och mitt lag fortfarande vinner så tar jag det.

“Jag och Ashu pa [Ashish Nehra] är lika när det gäller att vilja spela fem riktiga bowlare, som kan vinna matcher för dig hela dagen… För det mesta har jag sett i T20-cricket, att det är ett slagspel men bowlare vinner matcher för dig.”

Hardik Pandya

“[On batting at No. 4:] Jag har alltid föreställt mig själv som en smet. Vadd kommer först för mig, det kommer alltid att ligga mig varmt om hjärtat, så uppenbarligen när vi genomförde auktionen var det klart att jag var tvungen att slå upp ordern för att guida… Jag har varit i den här typen av situation tidigare, så för mitt lag tyckte jag att det var den bästa positionen [No. 4] för mig att slå, så att alla andra slagmän kan komma och uttrycka sig.

“[On team combination:] Jag och Ashu pa [Ashish Nehra] är lika när det gäller att vilja spela fem riktiga bowlare, som kan vinna er matcher hela dagen. Slagmästare kan uppenbarligen slå in och se till att vad eller när vi än behöver slagmän kan räcka upp handen och säga “vi är där”. Men för det mesta har jag sett i T20-cricket att det är ett slagspel men bowlare vinner matcher för dig.

“[Titans behind the scenes:] Oftast vann vi matchen, men vi pratade alltid om vad vi missat och hur vi kan göra bättre. Mycket av äran går till all supportpersonal, från Ashish [Nehra] till [spin-bowling coach and scout] Ashish Kapoor, Gary [Kirsten], sjukgymnasterna till massörerna, logistikteamet; alla spelade in, de var där för att se till att alla spelare var bekväma, kände sig hemma.

“[On how this win is different from his previous IPL title wins:] Självklart räknar jag mig själv lycklig. Jag har varit i fem finaler och vunnit fem gånger. Det har varit spännande. Det här kommer att bli något speciellt eftersom vi pratade om att skapa arv och se till att… det här är för den kommande generationen, alla kommer ihåg att det här var laget som startade denna resa och… första året [for us in the IPL] att vinna mästerskapet är väldigt speciellt.”

Rashid Khan (19 wickets kl. 22.15): “Det är den största bedriften i din karriär som spelare att vara en del av ett vinnande IPL-lag. Det är en av de största prestationerna för mig i min cricketkarriär.

“Folk sa att vi var korta slagare, hade brist på erfarenhet. Franchisen visade tro på David, mig och Hardik. Nu har vi vunnit, så inget kvar att säga.”

Rahul Tewatia

“[On the final:] Vi anpassade oss väldigt snabbt med wicket. Vi visste att det var den typen av wicket om de gjorde 150 plus att det skulle vara svårt men vi måste bolla i rätt område och det var vad som hände. Alla tog ansvaret, mittovers var väldigt viktiga och vi bollade riktigt bra.”

Rahul Tewatia (217 körningar kl. 31.00): “Vi var avslappnade i kval 1 och vi var beroende av att vara avslappnade och ta spelet djupt och avsluta det.

“[On his feelings in the moment:] Vet inte om festen, men när säsongen började frågade någon mig “vad är dina mål för IPL 2022?” Jag sa att mitt enda mål var att vinna en trofé med mitt nya lag. Vet inte om fest, men jag kommer definitivt inte sova i natt.

“[On the team:] Folk sa att vi hade korta smetar, brist på erfarenhet. Franchisen visade tro på David, mig och Hardik. Nu har vi vunnit, så inget kvar att säga.”

Wriddhiman Saha (317 körningar vid 31.70): “Den här säsongen sa en del att vi inte gjorde ett bra lag, så vi har bevisat att alla har fel. Det känns bra att vinna. Mohammed Shami fick en wicket från säsongens första boll för oss. Vi fick fart därifrån. Så han har varit enastående genom säsongen. Alla har presterat.”

“Jag tycker att det är lika stort att vinna en IPL som att vinna ett världscup och det här är mitt femte år och jag har turen att vinna det den här gången.”

Shubman Gill

Mohammed Shami (20 wickets kl. 24.40): “Jag känner Saha i 20 år. Vi känner varandra väldigt väl. Alla vet hans förmåga, han behövde bara en chans.”

Shubman Gill (483 körningar vid 34.50): “Det betyder mycket, du vet efter att ha vunnit U-19 världscupen. Jag tror att vinna ett IPL är lika stort som att vinna ett världscup och det här är mitt femte år och jag har turen att vinna det den här gången. Jag ville att vara där [batting] till slutet den här gången och det var samtalet med tränarna och vi kom över gränsen.”

Matthew Wade (157 körningar kl. 15.70): “Vi har haft en avslappnad miljö. Har inte litat på en person för mycket även om Davey [Miller], Rashid och Hardik har haft fantastiska säsonger. Det har varit en riktig familjär atmosfär, det har Ashish skapat. Alla får gott om träningstid, det sköter han. Alla känner sig välkomna och man kan se föreställningarna.”

.
#Jag #ville #visa #vad #jag #har #jobbat #hårt #för #och #idag #var #dagen #Hardik #Pandya

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *