Lyxbutiker begränsar fortfarande folkmassorna efter COVID – och kommer inte att erkänna varför

Lyxbutiker begränsar fortfarande folkmassorna efter COVID – och kommer inte att erkänna varför

Covid-19 håller på att avta, men att handla en Louis Vuitton-väska, en Chanel-kostym eller ett par Gucci loafers innebär i allt högre grad att man står i kö utanför en butik – och lyxmärken har varit påfallande fåniga om varför.

De flesta elitetiketter lutade sig åt “bokning av möten” under pandemins höjdpunkt, med hänvisning till behovet av social distansering. Men när hotet från viruset avtar, fortsätter några inklusive Cartier och Harry Winston att införa den nya policyn.

De har också misslyckats med att övertyga både shoppare och experter om deras resonemang – om de bryr sig om att förklara sig överhuvudtaget. Stora varumärken inklusive Louis Vuitton, Chanel och Cartier svarade inte på samtal och e-postmeddelanden från The Post om deras ihärdiga användning av stolpar framför butiksingångarna, där köpare som står i kö frågas av “hälsningar” om potentiella köp innan de går in.

Chanel sa att de kommer att öppna “privata” butiker för sina bästa kunder nästa år.
Bloomberg via Getty Images

“Vi rekommenderar att du bokar en tid innan ditt boutiquebesök, eftersom walk-ins kan uppleva förlängda väntetider,” rekommenderar Cartiers webbplats, utan att utveckla det.

Enligt experter kan roped-off kunder mest tacka en obeveklig epidemi av slå och ta rån snarare än social distansering för ökad folkmassakontroll över hela landet, inklusive i New York, Chicago, Miami, San Francisco och Seattle. Stölden blev så allvarlig förra året att Beverly Hills anlitade två privata säkerhetsföretag att patrullera Rodeo Drive.

Under tiden, på Westchester Mall i White Plains, NY, där rånarna genomsökte en Louis Vuitton-butik i februari stängdes butikens dörrar, med stolpar som bjöd in shoppare att stå i kö utanför.

En lyxig boutiqueentré med välkomnande och en vakt.
Vissa lyxbutiker frågar kunderna innan de går in i butiken och frågar vad de letar efter.
Jeffrey Greenberg/UCG/Universal

Ett par välkomnande som bär headset – flankerade av ett par biffiga säkerhetsvakter från köpcentret – frågade kunderna om de var där för att hämta en beställning eller för att handla. Shoppare släpptes in endast när en medarbetare var redo att följa med dem in.

“De vill inte att kunder tittar runt i butiken utan en butiksanställd med dem”, sa en säljare till The Post.

Poliser i Beverly Hills står utanför en smyckesbutik som rånades.
Beverly Hills anlitade privata säkerhetsföretag för att patrullera efter att brottsligheten med sönderfall ökade i år.
MEGA

Lyxvarumärken har lyckats skymma situationens pinsamhet, delvis för att göra det svårt att komma in i sina butiker “skapar en aura av exklusivitet”, säger Steve Dennis, en detaljhandelskonsult i Dallas.

“De flesta av dessa butiker är inte trånga ändå,” och köerna blir längre i stater som Texas, “som inte tog covid på allvar”, säger Dennis, författare till “Anmärkningsvärd detaljhandel: Hur man vinner och behåller kunder i en tidsålder av störningar.”

“Den nya nattklubben, på sitt eget konstiga sätt, kommer in i en Dolce & Gabbana-butik på en lördag”, tillägger lyxbutikskonsulten Melanie Holland.

En Gucci-butik i San Francisco.
Gucci är bland de lyxmärken där kunderna uppmanas att stå i kö innan de går in i butiker.
Bloomberg via Getty Images
En Gucci-butik i Miami lockar en kundlinje.
lyxbutiker över hela landet, inklusive denna Miami Gucci-butik, begränsar hur många kunder som kan komma in på en gång.
Jeffrey Greenberg/UCG/Universal

Förra veckan provocerade en Chanel-chef fram prat när han i en intervju avslöjade att företaget planerar att öppna “privata” butiker i Asien nästa år för toppkunder. Chanel anställer 3 500 nya medarbetare för initiativet, som experter säger skulle kunna antas i USA.

“Vår största angelägenhet är att skydda våra kunder och i synnerhet våra redan existerande kunder,” sa Chanels finanschef Philippe Blondiaux till Business of Fashion. “Vi kommer att investera i mycket skyddade butiker för att betjäna kunder på ett mycket exklusivt sätt.”

Som svar, modeblogg Högsnobisitet frågade “Vad, exakt, vill Blondiaux och Chanel “skydda” sina kunder från?”

Holland spekulerade i att Chanel kanske vill hindra sina rika kunder från att bli måltavlor för tjuvar efter att de lämnat butiker. Men storpengare går vanligtvis inte in från gatan, tillägger hon.

“Människor som vill spendera $25 000 för en liten klänning vill inte stå i kö,” sa Holland. “Dessa kunder bokar förmodligen ett möte med sin personal shopper – de vet att den linjen inte är avsedd för dem.”

En kö utanför en Louis Vuitton-butik.
Vissa lyxbutiker kräver fortfarande att kunderna ska boka tid för att handla.
Bloomberg via Getty Images

Som tidigare rapporterat av The Post, Madison Avenue-butiker på Upper East Side på Manhattan, inklusive Chanel, Prada och Carolina Herrera, dämpar sina ljus, låser sina dörrar och öppnar efter överenskommelse endast i ett försök att avskräcka en våg av fräcka butikssnattare som har terroriserat den glittriga genomfarten i år .

I februari promenerade ett team på sju tjuvar ut från The Real Real på Madison på 71st Street med nästan 500 000 dollar värde av handväskor och smycken.

I kölvattnet av sådana rån finns det helt enkelt en “ny brist på förtroende” från återförsäljarnas sida “om vem som går genom deras dörrar”, säger Susan Scafidi, grundare och chef för Fashion Law Institute vid Fordham Law School.

I praktiken tilldelar de flesta lyxvarumärken en säljare till varje kund eller grupp. Dagarna av att gå in i en exklusiv butik och “surfa” utan att en associerad skuggar du är i stort sett över, sa en säljare.

Samtidigt beväpnas personal på exklusiva butiker som Chanel, Gucci och Burberry med diskussionspunkter för nyfikna kunder, av vilka några låter rimliga.

“Vi har fortfarande att göra med leveransförseningar från Paris och du vill inte att alla ska komma in och lägga märke till att butiken inte har de senaste stilarna”, säger en säljare vid en butik som drivs av ett stort lyxmärke till The Post , som talar på villkor av anonymitet.

“Du vill kunna berätta för dem en-mot-en att bitarna är på väg,” tillade medarbetaren.

.
#Lyxbutiker #begränsar #fortfarande #folkmassorna #efter #COVID #och #kommer #inte #att #erkänna #varför

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *