Apple kan avslöja ny Mac-hårdvara på WWDC i år, med omgjorda MacBook Air är det mest troliga potentiella hårdvarumeddelandet, enligt Bloombergs Mark Gurman.


I dagens “Power On” nyhetsbrevförklarade Gurman sina förväntningar på potentiella Apple-hårdvarumeddelanden vid årets Worldwide Developers Conference (WWDC).

Tecken på “realityOS”, den länge ryktat operativsystem som tros kör på Apples mixed-reality-headsetvar finns i Apples källkod tidigare i år och det har funnits en växande entusiasm över Apples AR- och VR-projekt äntligen “närmar sig lyftet” för lansering i år. Rykten om att Apple tillkännager sitt headset förr snarare än senare spreds tidigare idag när en varumärke för “realityOS” dök upp, med ett utländskt inlämningsdatum som är den 8 juni 2022, bara två dagar efter den huvudsakliga WWDC keynote. Trots dessa rykten är Gurman försiktig med “ett fullfjädrat” tillkännagivande om Apples headset på WWDC:

När det gäller ny hårdvara… även om Apples kommande mixed-reality-headset är på full fart – vilket understryks av den senaste demonstrationen av enheten för företagets styrelse – skulle jag vara försiktig med att förvänta mig en komplett presentation för utvecklare och konsumenter nästa gång vecka.

Gurman har tidigare rapporterat att lanseringen av headsetet troligen kommer att ske försenad till 2023 efter en uppsjö av utvecklingsproblem, inklusive problem med överhettning från minst ett chip i nivå med M1 Prosåväl som kamera- och mjukvaruutmaningar.

Mac-relaterade tillkännagivanden är enligt uppgift mer sannolika vid WWDC i år, om Apple skulle avslöja någon ny hårdvara, enligt Gurman. Han tror att Apple planerade att lansera en ny Macbook Air modell med M2 chip på WWDC i år, men problem med leveranskedjan verkar ha komplicerat tidslinjen:

Om det finns någon hårdvara på WWDC kommer det troligen att finnas på Mac-sidan. Företaget har siktat på att lansera nästa MacBook Air med M2-chips på konferensen. Den senaste krisen i försörjningskedjan på grund av Covid-relaterade stängningar i Kina har komplicerat det, men utvecklare säger att Apple-anställda i allt högre grad använder nästa generations MacBook Airs med sina appar. Det är ett tecken på att den nya Macen är nära.

Utöver alla potentiella hårdvarumeddelanden, stora nya mjukvaruuppdateringar för Apples enheter, inklusive iOS 16iPadOS 16, watchOS 9, tvOS 16 och macOS 13, förväntas förhandsgranskas på WWDC måndagen den 6 juni.

Populära berättelser

iPhone 14 Pro-renderingar lyfter fram flera designändringar

Läckaren Jon Prosser delade idag skenbart korrekta renderingar av iPhone 14 Pro, vilket ger den mest exakta bilden hittills på hur enheten kan se ut när den lanseras senare i år. I den senaste videon på YouTube-kanalen Front Page Tech avslöjade Prosser renderingar av iPhone 14 Pro gjord av Apples konceptgrafiska designer Ian Zelbo, och lyfter fram en rad specifika designförändringar…

Wallet-appen stöder nu Apple-kontokort på iOS 15.5

Apple verkar nyligen ha uppdaterat Wallet-appen så att användare kan lägga till ett Apple-kontokort, som visar Apples kreditsaldo som är kopplat till ett Apple-ID. Om du till exempel får ett presentkort på App Store eller Apple Store läggs det till på ett Apple-konto som tidigare var synligt i apparna App Store och Apple Store. Från och med idag kan saldot på Apple-kontot också läggas till…

iPhone 14 Max enligt uppgift veckor efter schemat [Updated]

iPhone 14 Max ligger för närvarande efter schemat med cirka tre veckor, enligt Haitong International Securities analytiker Jeff Pu. Igår rapporterade Nikkei Asia att minst en iPhone 14-modell låg tre veckor efter schemat på grund av inverkan av nedstängningar på Apples leveranskedjor i Kina, men det var inte klart vilken iPhone 14-modell detta hänförde sig till. Nu har Pu klargjort att modellen…

Erbjudanden: Apples iPad Pro når upp till $449 rabatt i Amazons senaste försäljning

Amazon markerar ner ett brett utbud av 11-tums och 12,9-tums iPad Pro-modeller denna vecka, med priser som börjar så lågt som $749,00 för 11-tums surfplattan. Du hittar hela försäljningslistan nedan, som alla kan hittas på Amazon. Obs: MacRumors är en affiliate partner med några av dessa leverantörer. När du klickar på en länk och gör ett köp kan vi få en liten betalning som hjälper oss att behålla…

iOS 16 önskelista: Funktioner som MacRumors-läsare vill se i nästa version av iOS

Det är drygt en vecka kvar till 2022 Worldwide Developers Conference, som är ett av årets största Apple-evenemang. Vi har hört förvånansvärt lite om iOS 16 i år, så vi väntar några stora överraskningar när den 6 juni rullar runt. När vi väntar på keynote-eventet tänkte vi dela med oss ​​av några iOS 16-önskelistor från MacRumors-läsare, för vem vet? Vi kanske bara…

Toppberättelser: WWDC 2022-schema, nya Apple Watch Pride-band och mer

Det är Memorial Day-helgen i USA, och det betyder att WWDC är precis runt hörnet och förväntan bygger på vad vi kan se vid öppningen av keynote. Programuppdateringar är givet, men kommer vi att se någon ny hårdvara? Andra nyheter den här veckan inkluderar den årliga releasen av nya Apple Watch-band med Pride-tema, rykten om iPhone 14 Pro och Sonys senaste hörlurar som tävlar mot…

Påstådda Apple Chip-planer tyder på att “A16” kommer att hålla sig med 5nm, “M2” för att hoppa till 3nm istället

“A16”-chippet för iPhone kommer enligt uppgift att tillverkas med samma process som iPhone 13:s A15 Bionic, där Apple sparar ett större prestandasprång för “M2”-chippet designat för nästa generations Mac-datorer. Samtidigt arbetar företaget på en “slutlig” M1-chipvariant som använder mer kraftfulla kärnor från A15, enligt läckaren känd som “ShrimpApplePro.” I en tråd om…