4 senaste snabbmatslanseringar som floppade, enligt kunder — Eat This Not That

4 senaste snabbmatslanseringar som floppade, enligt kunder — Eat This Not That

När sommaren snart är här, har snabbmatskedjorna satt menyinnovation på högvarv. Bara under de senaste fyra veckorna (eller så): McDonald’s debuterade en ny McFlurry med pretzelsmaktillade Chipotle Pollo Asado till sin meny lanserade Chick-fil-A sin begränsade tid Hjortron Sunjoy drinkoch Starbucks tillkännagav en ny Chokladgrädde Cold Brew.

Men alla produktlanseringar är inte skapade lika, och den senaste månaden eller två har sett lika många floppar som framgångar inom snabbservicebranschen. Här är en titt på fyra av de största “swing-and-a-miss” snabbmatslanseringarna, enligt kunder.

Och missa inte 5 föråldrade hamburgedjor som försöker göra comeback.

Med tillstånd av Arby’s

Arbys nya Wagyu Steakhouse Burger debuterade på måndagen och presenterades för konsumenterna som ett alternativ av högre kvalitet till “medelmåttiga snabbmatsburgare.” Under sina 58 år av verksamhet har Arby’s aldrig provat en hamburgare tidigare, så lanseringen av Wagyu Steakhouse var ett historiskt ögonblick för varumärket.

Premiumburgarens patty är 52 % amerikansk Wagyu och 48 % nötfärs, och tillagas med en Sous Vide-teknik, vilket ger den en “lite rosa mitt”.

Tidiga recensioner har tagit problem med pattyn, dock med kunder som klagar på en “udda” och “slemmig” textur. Washington Post beskrev nötköttet som “gummy” och “för kompakt”, medan Takeout fann att Wagyuen saknade den utlovade rosa inredningen.

Problem med nötköttets konsistens och färg kan bero på sous vide-tillagningstekniken, som går ut på att tillaga nötköttet vid en kontrollerad temperatur. Som den Washington Post påpekar att Arbys kök inte är utrustade med grillar, så den mycket hypade sous vide-tillredningen är verkligen mer av en lösning än något annat – och en besvikelse!

taco bell mexikansk pizza
Med tillstånd av Taco Bell

Taco Bell tog tillbaka sin fan-favorit Mexikansk pizza tidigare denna månad efter ett tvåårigt uppehåll, och hypen för återutgivningen kunde inte ha varit större. Taco Bell-fans har krävt Mexican Pizzas återkomst nästan oavbrutet sedan dess pensionering, vilket översvämmat “Save The Mexican Pizza” Change.org-petition med över 170 tusen signaturer och heckling Taco Bell på Twitter. Längs vägen gillar kändisar Doja Cat och Dolly Parton har gett sitt stöd till saken.

Men när fansfavoriten äntligen kom tillbaka den 19 maj var det inte exakt så som fansen mindes det. Många tyckte att skorpan var annorlunda: inte lika välsmakande eller fjällig som det brukade vara, men fuktig och saknar crunch.

En recensent för Gatan observerade att det nya skalet har “mindre av den läppsmakande smaken av originalet” och är “lite mer mjöltungt.” En nedslående avslutning på två års väntan, men det är bönorna.

burger king whopper smälta
Med tillstånd av Burger King

För utgivningen av dess Whopper SmältlinjeBurger King tog utgångspunkten från Taco Bells Chicken Taco-kampanj och bjöd in kunder att diskutera om Whopper Melt – en handhållen smörgås – var “verkligen en Whopper.”

Whopper Melt serveras på rostat bröd och går över gränsen mellan en patty melt och en klassisk BK Whopper – så i teorin finns det gott om utrymme för debatt om dess korrekta kategorisering.

Men gimmicken slog tillbaka, med många kunder som kände att Whopper Melt var mindre än marknadsfört och hade varit falskt annonserade lika stor som en standard Whopper.

Det fanns också klagomål på “toasten”: kunder delad foton av Whopper Melts serverades på vad som ser ut som Wonder Bread direkt ur påsen, och andra tog problem med brödets skivstorlek och smak (som Washington Post fann sig vara för söt). Sammantaget misslyckades Whopper Melt med att smälta kundernas hjärtan.

popeyes buffalo ranch smörgås
Med tillstånd av Popeyes

Nästan tre år efter debuten av sin Crispy Chicken Sandwich, Popeyes förvånade fansen med en uppdatering av det klassiska menyalternativet: det nya Buffalo Ranch Chicken Sandwich. Den tidsbegränsade versionen erbjuder en kryddig version av kedjans mest berömda smörgås, med samma krispiga kycklingfilé som kunderna älskar men täcker den med en krämig örtkärnmjölksranch och buffelsås.

Tre veckor efter lanseringen är kunderna fortfarande splittrade om den nya smörgåsen. Vissa har gett det mycket beröm och kallat det “utsökt,” “eld emojii” och “a bra val för lunch.” Men andra har påpekat att LTO är det lite mer än ett såsbyte—en lat återutgivning av standardmackan, uppklädd med några matskedar Buffalo Ranch.

I själva verket, enligt vissa, är den nya smörgåsen omöjlig att skilja från Popeyes Spicy Chicken Sandwich. Thrillists Janae Price erbjöd en liknande recensionoch erkänner att om hon ombeds att skilja mellan de två smörgåsarna i ett smakprov för ögonbindel, skulle hon inte kunna.

Owen Duff

Owen Duff är en frilansjournalist baserad i Vermont, hem för Ben & Jerry’s. Läs mer


#senaste #snabbmatslanseringar #som #floppade #enligt #kunder #Eat

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *