Drottningen ska träffa Lilibet för första gången på födelsedagsfest

Drottningen ska träffa Lilibet för första gången på födelsedagsfest

Drottning Elizabeth skulle kunna träffa sitt barnbarnsbarn i Sussex, Lilibet, för första gången på hennes födelsedag, som infaller på lördag, har det rapporterats.

brittisk tabloid de Sol rapporterade på måndagen att förväntningarna ökar att Hennes Majestät kommer att vara hedersgäst på Harrys och Meghans dotters första födelsedagsfest den 4 juni.

Drottningen har aldrig träffat Lilibet, som är född i Amerika och aldrig har besökt Storbritannien. Det var kontrovers vid tiden för hennes födelse kring barnets namn, vilket är detsamma som drottningens smeknamn i barndomen. Harry och Meghan föreslog att de hade sökt drottningens välsignelse att använda namnet, men officiella källor vid palatset informerade sedan BBC om att drottningen inte ombads om tillåtelse att använda namnet i förväg. Harry och Meghan hotade sedan att stämma media som de sa förvrängde berättelsen om barnets namn.

Allt detta tycks dock vara i det förflutna, eftersom kungligheterna siktar på att ge en enad front de kommande dagarna, och drottningen som deltar i Lilibets födelsedagsfest skulle säkert ge en tydlig ledning i den riktningen.

Drottningen har uppenbarligen sagt till sin familj att hon förväntar sig att de ska mötas utan konfrontation eller dramatik under jubileet.

De Daglig post rapporterade en källa som sa att hon vill att det ska vara “ett tillfälle där landet, inklusive hennes egen familj, kommer samman”, med en “insider” som tillägger: “Hennes majestät är vanligtvis mycket angelägen om att platinajubileet ska vara ett firande inte av henne själv och hennes egen livslängd, men av monarkins institution och de människor som stöder och upprätthåller den. Det är också en chans för människor att mötas efter en mycket svår period för detta land. Hon vill inte att något ska överskugga det – och det inkluderar eventuella familjeproblem.”

Som en del av denna enhetssträvan har Meghan och Harry enligt uppgift gått med på att endast genomföra officiella och centralt sanktionerade evenemang och framträdanden. Det har också rapporterats att William och Harry är det tillbaka på “kompisvillkor” efter en serie FaceTime-samtal varje vecka.

Harry, Meghan, Archie och Lilibet förväntas flyga till Storbritannien under de närmaste dagarna och tros vara på väg till sitt hem i Windsor, Frogmore Cottage, där Sol rapporterar också, de har nyligen tecknat ett rullande hyresavtal, vilket skingra rykten om att de tänker överge sin brittiska bas. Hemmet renoverades påkostat på skattebetalarnas bekostnad som ett officiellt hem för Harry och Meghan, som sedan betalade tillbaka renoveringskostnaderna när de lämnade det offentliga livet.

Den har lånats ut i över ett år till Harrys kusin Eugenie medan sussexarna har bott i Amerika.

Det är underförstått att Lilibets födelsedagskalas kommer att äga rum på Frogmore Cottage, där Sussexes kommer att vara baserade under deras vistelse i Storbritannien, med Eugenie och familj som rapporteras ha tillfälligt flyttat ut.

Rapporter om att drottningen kanske planerar att delta i födelsedagsfesten kommer efter växande spekulationer om att hon kommer att missa Derbyt på lördag. Det berömda hästloppet är fortfarande ett av de få stora priserna som drottningen aldrig har vunnit, och hon har inga löpare i loppet i år.

i alla fall The Daily Beast förstår att detta inte är huvudorsaken till att drottningen inte deltar, utan snarare för att palatset tror att den långa dagen av offentlig granskning riskerar att utmatta henne.

Palace-källor har sagt till The Daily Beast att de är “försiktigt optimistiska” att drottningen kommer att göra ett framträdande på balkongen på Buckingham Palace på torsdag och kommer att delta i en speciell gudstjänst på fredag ​​med hela sin familj.

Källor har berättat för The Daily Beast att det finns en förhoppning om att drottningen genom att vila på lördag kan vara stark nog att personligen observera finalevenemanget av Jubilee, en procession genom centrala London som heter Platinum Jubilee Pageant.

När upptakten till jubileet går in i sina sista dagar, tros drottningen ha reparerat Craigavon ​​Lodge, ett litet hem på Balmoral-godset i Skottland.

Hon tros stanna där för att samla sina krafter inför firandet.

.
#Drottningen #ska #träffa #Lilibet #för #första #gången #på #födelsedagsfest

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *