Eduardo Escobar lämnar Mets i 10-innings vinst över Phillies för första svep

Eduardo Escobar lämnar Mets i 10-innings vinst över Phillies för första svep

Plummer kom precis i tid.

Nick Plummer gick från en anonym reservback till en spelare som hade ett Mets-ögonblick på söndagskvällen, och hjälpte sitt lag komma ur det råa avloppet från en blåst räddning av Adam Ottavino för att fira en vild vinst.

Plummer balanserade matchen med en mäktig sväng i nionde och Eduardo Escobars dubbelgångare på 10:e omgången skickade Mets till en 5-4-seger och tre-games svep av Phillies på Citi Field. Svepet var Mets första den här säsongen.

“Ganska overkligt”, sa Plummer, vars 112-mph missil från battet till verandan i högerfältet mot Corey Knebel som ledde av nionde hade en känsla av “Kan du tro det här?” fäst vid den.

Homeren var Plummers första major league-hit. Det kom på 10-årsdagen av den sista Mets-spelaren som sprängde en homer för sin första major league-hit (även mot Phillies). Grattis om du gissade den nuvarande Mets pitching-coachen Jeremy Hefner som spelaren som slog hemloppet.

Nick Plummer slog sitt första homerun i karriären i söndags.
Jason Szenes

Plummer, 25, återkallades från Triple-A Syracuse på lördagen och kastades in i vänsterfältet en kväll senare för sin första major league-start.

“Bara att komma hit och hjälpa laget att vinna, du kan inte begära mycket mer än så,” sa Plummer, som skrevs på som en minor-league free agent under lågsäsongen.

I den 10:e omgången slog Francisco Lindor till och ledde av mot Knebel och Pete Alonso fick avsiktligt skritt innan Escobar strök en linjedrivning till höger fält som gjorde mål för automatisk löpare Starling Marte.

Eduardo Escobar reagerar efter sin avgångsträff.
Eduardo Escobar reagerar efter sin avgångsträff.
Jason Szenes
Eduardo Escobar blir mobbad av lagkamrater efter hans avhopp.
Eduardo Escobar blir mobbad av lagkamrater efter hans avhopp.
Jason Szenes

“Tre gånger idag gick de Pete Alonso och mötte mig”, sa Escobar, som slutade 1-mot-5 med två RBI. “Baseboll ger dig en möjlighet hela tiden. En gunga förändrade allt och gjorde min dag.”

Escobar lutade sig också över räcket för att ta Kyle Schwarbers popup som ledde av den 10:e inningen.

“Ingen pressar hårdare än [Escobar] gör det, säger managern Buck Showalter. “Han har så mycket “vill” att det ibland är i vägen. Han har en bra meritlista som vi kommer att lita på och han är ett så bra proffs som du kan önska i en klubb.”

Mets förbättrade till 9-3 mot Phillies den här säsongen. I en schemaläggningshärlighet har NL East-fienderna redan spelat fyra serier, men Mets har fortfarande inte mött Marlins. De två sista serierna av grundserien mellan Mets och Phillies är planerade till augusti.

The Mets (32-17) har anlänt till Memorial Day – en traditionell markör i maraton av en basebollsäsong – och leder NL East med 8 ½ matcher. Det är den största divisionsledningen i MLB.

Chris Bassitt ställer upp på måndag under Mets seger över Phillies.
Chris Bassitt ställer upp på måndag under Mets seger över Phillies.
Jason Szenes

“Jag känner att hur vi har spelat tillsammans, vi har hållit ihop, det har bara varit anmärkningsvärt,” sa Alonso. “Vi har många högkvalitativa killar med karaktär i det här klubbhuset och vi har bara dragit åt samma håll. Om du har det och dessutom har killar som spelar bra defensivt, kör baserna och slår och pitchar bra, blir det slutprodukten.”

Ottavino överlämnade en sprängning med tre körningar i den åttonde till Nick Castellanos som gav Phillies en ledning med 4-3. Joely Rodriguez lät två träffar i inningen, men klarade sitt tuffaste test och drog Bryce Harper ut för andra ut. Ottavino gick in och fick två snabba slag på Castellanos innan han lämnade en 96-mph snabbboll över plattan som försvann bakom vänsterfältstaket.

Mets
Adam Ottavino tillåter en tre-runs homer till Nick Castellanos i åtta inningen på söndag.
Jason Szenes

Chris Bassitt tillät ett intjänat åk på två träffar över sex innings med sju strikeouts och tre promenader för att begrava minnet av sin sämsta prestation i en Mets-uniform, i San Francisco förra veckan (när han tillät åtta intjänade runs över 4 ¹/₃ innings medan kämpar mot en sinusinfektion).

Bassitt drog tillbaka de senaste 10 slagarna han mötte i en sjunde start den här säsongen där han varade i minst sex innings.

Han överlevde en 34-pitch tredje inning där han gick ut med tre slag, men tillät bara ett åk. Odubel Herrera slog en fluga till vänster som Plummer spelade fel till en dubbel som ledde av inningen innan Bassitt gick ut med Johan Camargo och Schwarber för att ladda baserna. Alec Bohm slog in i ett dubbelspel, vilket gav in loppet, och efter att Harper gått ut slog Castellanos till.

“När du kommer igenom den omgången är du som “OK, jag är redo att gå”, sa Bassitt.

Mets drog fördel av Phillies smutsiga försvar i att ta en 3-0-ledning mot Zack Wheeler i den första inningen. Efter Luis Guillormes leadoff-dubbel och Martes efterföljande singel satte löpare på hörnen, slog Lindor en grounder till första som Rhys Hoskins försökte vända till en kraft ut vid andra. Men med Guillorme som sprang från trean skyndade sig kortstopparen Camargo och klev aldrig på andra basen innan han kastade hem. Efter Alonso singel fick Mets ytterligare två runs utan att bollen lämnade infield, på grounders från Escobar och Mark Canha.

.
#Eduardo #Escobar #lämnar #Mets #10innings #vinst #över #Phillies #för #första #svep

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *