Ruins Magus

Hands-On: Ruins Magus är inte spelet jag trodde det var – det är bättre

Jag har haft svårt att tyda exakt vad som förstör Magus är under de senaste månaderna.

Inledande trailers från 2021 föreslog att detta underbara äventyr kan bli en texttung visuell romanupplevelse som liknar Tokyo Chronos. Sedan, på Upload VR Showcase i december förra året, såg vi första tecknen på strid, och undrade om spelet kanske har ett slags japanskt RPG-stridssystem. Nu när jag har spelat det kan jag faktiskt berätta vad Ruins Magus är: det är en VR-dungeon-crawler. Och en mycket bra sådan.

Det kanske bästa jag kan säga om Ruins Magus just nu är att det, från dess slående konstriktning ända ner till dess fantasipremiss, det känner som om du är inne i en anime. Du spelar som den nyaste medlemmen av det titulära skrået, en grupp krigare, trollkarlar och ingenjörer som utforskar en djup uppsättning gamla grottor uthuggna i magen på ett enormt berg. Inbäddat precis utanför ingången ligger Grand Amnis, en välmående guldrushstad som lever på fynden av dina expeditioner. Det är också där du kommer att få nya uppdrag, shoppa föremål och prata med NPC:er för att lära dig mer om världen.

Allt från den traditionella karaktären och scenografin till det spännande japanska röstskådespeleriet är på plats här. Köpmän sitter i prydnadsfyllda tält och vakter patrullerar gatorna med exotiska vapen i klädsel som skulle kunna passa in i ett klassiskt Final Fantasy-spel. Specifikt på Quest finns det inget av den där fula strukturen som talar om för dig att du spelar en drastiskt nedskalad PC VR-port. Visserligen kanske det inte har den tekniska komplexiteten som några av headsetets mer realistiska titlar, men det är ingen överdrift att säga att detta är ett av de snyggaste spelen i systemet.

Om det är en sak som är störande så är det de konstigt ögonlösa NPC:erna, som antingen maskerar sin blick med rustningar eller, mer oroväckande, långa fransar. Det ger vissa karaktärer ett oavsiktligt läskigt utseende, som om du är i en stad befolkad av den hämndlystna andens utökade familj i The Ring.

När du inte utforskar staden kommer du att ta dig an ett av spelets 25+ uppdrag och möta fiender i ruinerna. Det är här Ruins Magus avslöjar sig som ett förvånansvärt robust actionspel. I början har spelare tillgång till en enkel brännbollsförtrollning som kallas med rätt avtryckare, samt två växlande specialfärdigheter som används med rätt grepp. Det ena är ett annat eldklot som skapar effektområdesskada, medan det andra är en laddad blixtattack som täcker ett större utrymme ju längre du håller ner det. På din vänstra hand finns under tiden en sköld som används för att blockera inkommande projektiler och, med rätt timing, till och med parera dem med en kläm på vänster avtryckare.

Smidig rörelse blandas med en blink-stil dash-mekaniker, och du kan också ta handgranater och hälsodrycker köpta från varubutiken från bröstet. Det finns med andra ord ganska mycket att tänka på här, och att balansera de olika attacktyperna med den snabba rörelsen kan vara överväldigande till en början. Ruins Magus knapptunga kontrollsystem fick mig att knyta ihop fingrarna när jag försökte komma ihåg vilken kombination av ingångar som gjorde vad, men förhoppningsvis kan den inlärningskurvan tämjas i hela spelet.

Jag hoppas definitivt att det är fallet med tanke på att detta, i sina ögonblick av klarhet, är ett riktigt spännande och fysiskt stridssystem. Fiendesattacker är stora, ljusa projektiler som är lätta att upptäcka men svåra att ta tid, vilket innebär att du måste vara redo att kasta upp din sköld eller rusa framåt med ett ögonblicks varsel. Jag gillar särskilt hur vissa attacker till och med slingrar sig mot dig i sicksack, vilket gör det svårt att bedöma när de kommer fram och från vilken vinkel.

Jag spelade de första introduktionsuppdragen, som tog minst tio minuter vardera när du inkluderar berättelsesekvenserna etc. Det finns definitivt en stor potential för striden att bli ännu djupare och mer krävande när du reser längre in i ruinerna – jag låste upp fler attacker mot slutet av det andra uppdraget och nya fiendetyper hotade att både slå hårdare och bli svårare att slå. Om spelet kan hålla den takten uppe under hela kampanjen borde det vara en riktigt dynamisk och engagerande upplevelse.

Färga mig förvånad alltså. Ruins Magus är inte det spel jag trodde att det skulle bli, men baserat på vad jag har spelat är det också lite bättre än jag hade förväntat mig. Jag väntar tills jag har spelat igenom hela spelet närmare lanseringen senare i år för att ge slutliga intryck. För nu kommer Ruins Magus att lanseras någon gång i sommar, med en demo Steam nästa fest i juni.

#HandsOn #Ruins #Magus #är #inte #spelet #jag #trodde #det #var #det #är #bättre

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *