Hårddisk ber Elon Musk om ursäkt för att han dunkade på honom för hårt

Hårddisk ber Elon Musk om ursäkt för att han dunkade på honom för hårt

Herr Elon Musk,

Som en satirwebbplats är Hard Drive stolt över att ge våra läsare rolig, insiktsfull och ofta brännande komedi om videospel och kulturen runt dem. Men det uppdraget skyddar oss inte från ansvar, och vi kommer alltid att vara de första att erkänna när vi har gått för långt. Med det i åtanke vill Hard Drive formellt be om ursäkt för att han drar Mr. Musk så hårt att inte ens hans nästan 100 miljoner Twitter-anhängare kunde rädda honom från att bli kvoterad flera gånger under loppet av 20 minuter.

Den beklagliga incidenten inträffade den 30 maj – Memorial Day, respektlöst – när Elon Musk delade en skärmdump på Twitter av en vaken hårddiskartikel “Zodiac Killer Letter Solved by Opening it with VLC Media Player.” Bilden, som delas utan en länk till motsvarande artikel, beskärs för att klippa ut vattenstämpeln på hårddisken som visas på var och en av våra rubrikbilder.

Vi lät först våra känslor ta överhanden när vi svarade med “hej, jag ger dig en häst om du slutar ta bort vårt namn från våra artiklar.”

Vi ber inte bara om ursäkt för det klappandet, utan för det faktum att vi använde det för att referera till rapporter som Elon Musk påstås sexuellt trakasserade en SpaceX-flygvärdinna genom att visa sin penis för henne och erbjuda sig att köpa en häst till henne. Vi borde ha hållit käften, ungefär som flygvärdinnan Musk påstås ha trakasserat, som enligt uppgift betalades $250 000 av SpaceX för att hålla tyst om kravet i ett avgångsvederlag.

Vi måste erkänna att vi blev häpna när Mr. Musk snabbt satte oss på vårt ställe genom att påpeka att det ursprungliga skämtet bara var ett “6/10”. Det var aldrig vår avsikt att skriva en medelstor komedi som Mr. Musk skulle hitta på internet och medvetet dela med sina följare. Som en videospelspublikation förstår vi hur seriöst en 6/10-recension är. Det är praktiskt taget en 0.

Vi borde ha slutat där, men vi fortsatte med att dela en artikel med titeln “Elon Musk erkänner att han vill resa till Mars eftersom ingen hatar honom där ännu” – ett skamligt svar som i skrivande stund har fått över 45 000 likes. Vi ber också om ursäkt å alla 45 000 av dessa personers vägnar.

Än en gång försökte Mr Musk sätta oss på vårt ställe genom att påpeka att skämtet var “mindre roligt än SNL på en dålig dag.”

Den där slog oss hårt. Denna nästa del är svår att skriva.

Som svar delade vi en bild av Elon Musks framträdande 2021 på Saturday Night Live – ett avsnitt som Väktaren kallad “brutalt besvärlig” – där han är klädd som Wario, med texten “ja, du är experten på SNL:s dåliga dagar.” I skrivande stund har det inlägget 62 000 likes, vilket överskuggar Musks SNL-retort som ligger på under 4 000 – trots att Elon Musk har nästan 100 miljoner Twitter-följare, medan Hard Drive har under 250 000. Som Elon Musk sa i sin oroligt roliga SNL-sketch Gen Z Hospital, “big yikes!”

Som Mr. Musk var snabb med att påpeka, fungerar reaktionen som en hård läxa för komedisajter som vi själva. “Anledningen till att du inte är rolig är för att du är vaken”, twittrade Musk kort efter att ha aktivt delat ett meme som han tyckte var roligt. “Wokism är en lögn, det är därför ingen skrattar.” Vi tar den feedbacken till oss, eftersom vi tror att den troligen förklarar varför hårddisken var nationellt trendig på Twitter efter händelsen. Ingen skrattar denna mörka dag.

I slutändan hör vi Mr. Musks bedömning om vaken komedi. När vi skrev om Zodiac Killer borde vi ha tänkt på att vårt skämt potentiellt kan vara främmande för läsare som stöder – eller var – 1960-talets massmördare som aldrig fångades av polisen. Komedi bör alltid lämna utrymme för meningsskiljaktigheter om seriemördare och även VLC Media Player, vilket var en olycklig del av sidoskadan i utbytet.

Vi hoppas att Mr Musk kommer att acceptera våra uppriktiga ursäkter. Vi borde ha vetat att det var oklokt att gå tå till tå med en miljardär som är känd för sin förmåga att leverera episka klappar till sina kritiker (som när Mr. Musk kallade en dykare som räddade barn från en översvämmad grotta för en pedofil). Från och med nu lovar vi att lägga små gräl åt sidan och använda vår plattform för att lyfta fram frågor som verkligen betyder något – som de enligt rapporterade “mardrömslika förhållandena” i Tesla-fabrikerna, som har liknats vid “moderna sweatshops.”

Med vänlig hälsning, hårddisk


#Hårddisk #ber #Elon #Musk #ursäkt #för #att #han #dunkade #på #honom #för #hårt

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *