While the New LUNA Records Gains, Do Kwon's Terraform Labs Plagued by Controversy and Accusations

Medan de nya LUNA-rekorden vinner, plågas Do Kwons Terraform Labs av kontroverser och anklagelser – Bitcoin News

Det har gått två dagar sedan Terras utvecklingsteam lanserade den nya blockkedjan Phoenix-1 med nätverkets infödda token LUNA. Medan tokenen sjönk avsevärt i värde under den första handelsdagen, har den nya LUNA hoppat 8,8% i värde under de senaste 24 timmarna. Mitt i tokens 24-timmarsuppgång fortsätter kontroverser att plåga Do Kwon och Terraform Labs. Dessutom har den gamla token, luna classic (LUNC), klättrat i värde eftersom kryptotillgången har ökat med mer än 70% under den senaste dagen.

Nytt LUNA-mynt hoppar över 8 % högre på måndag, token är fortfarande nere mer än 64 % från det senaste priset

Det har gått ungefär 48 timmar sedan födelsen av den nya Terra blockkedjan och kryptotillgången LUNA. Under de första timmarna av handel bytte den nya LUNA ägare på en rekordnivå (ATH) på $18,87 per mynt. För närvarande är priset 64% lägre än ATH, även med dagens uppgångar. Enligt coinmarketcap.com statistik finns det 210 000 000 LUNA-tokens i omlopp, men webbportalen noterar att numret inte är 100% verifierat.

Medan de nya LUNA Records vinner, plågas Do Kwons Terraform Labs av kontroverser och anklagelser

Antalet mynt i omlopp gånger LUNA:s nuvarande värde visar att myntets börsvärde är runt 1,35 miljarder dollar idag. Myntets 24-timmarshandelsintervall har varit mellan $5,51 och $6,74 per enhet den 30 maj 2022. För närvarande har LUNA cirka $145 miljoner i global handelsvolym under de senaste 24 timmarna, men det är en minskning med 48,6% sedan igår. De mest aktiva börserna som handlar med LUNA idag inkluderar Gate.io, Okx, Bybit, Mexc respektive Kucoin.

En stor majoritet av LUNA är intjänad och detta förklarades innan airdroppen. Medan många människor släpptes av den nya LUNA, var en majoritet av människors insatser bunden och mynten kan inte spenderas för en specificerad tid. Den nya Terra-kedjan har inte längre ett algoritmiskt stabilt mynt, och många av defi-protokollen som en gång var i drift är nu trasiga. Faktum är att syftet med det nya Terra-myntet är okänt eftersom utan UST- och defi-applikationer som Anchor, finns det utan tvekan väldigt få användningsfall för den nya LUNA.

Terraform Labs kallade, företag K och anklagelser om att ha tratt en premine genom CHAI

Förutom att lansera den nya blockkedjan Phoenix-1, har Terraform Labs medgrundare Do Kwon och företaget drabbats av betydande kritik och kontroverser. Den 17 maj, Bitcoin.com News rapporterad om sydkoreanska brottsbekämpande tjänstemän som undersöker Terra blockchain-projektet och företaget Terraform Labs. Lokala medier rapporterar nu att hela Terraform Labs personal har varit det inkallad av sydkoreanska tjänstemän. Bitcoin.com News rapporterade också om Do Kwon upplösande Terraform Labs före UST-de-pegging-incidenten och LUNC:s dödsspiral.

Dessutom finns det Twitter-kontot som heter “@fatmanterra (Fatman)” det har förklarade en rättegång planeras för att kompensera Terra-offer. Dessutom har Fatman anklagat teamet bakom Terra för att rigga saker som Mirror Protocol, en decentraliserad och syntetisk börs. Fet man detaljerad att applikationen “egentligen bara var en fars designad för att berika Do Kwon/VCs.” Nyligen publicerade Fatman en annan tråd som diskuterar en Terra-relaterad organisation som heter “företag K.” Fatman hävdar att företaget K var ett “”blockchain-konsultföretag” som de skapade för att tvätta pengar och undgå skatt.

Företag K var också täckt av den sydkoreanska lokala nyhetsbyrån KBS. “Anställda från företag K hade stor överlappning med anställda från Terra och delade ofta samma utrymmen,” Fatman skrev på Twitter. ”Båda införlivades 2018. De flesta i företaget K:s anställda var raka Terra-utvecklare. Företag K:s vd, Mo Kim, förnekade bestämt alla större anslutningar.” Fet man Lagt till:

Varför är detta intressant? Tja, Koreas skattemyndigheter rapporterade att förra året skickade Terra 6 miljarder won (4,8 miljoner USD) till företaget K:s VD. Detta rapporterades i bokföringen som “övriga utgifter”.

Fatman har också publicerade en tråd om att Do Kwon var inblandad i ett premiärprojekt som påstås arbetat unisont med Daniel Shins CHAI. Enligt Fatmans påståenden preminerade Do Kwon och Terrform Labs (TFL) ett mynt som heter SDT och laget kunde enligt uppgift ta ut myntet med Terras KRW stablecoin.

“Ett fräckt litet system sattes upp: när SDT bränns kan Terras KRT (ett KRW stablecoin) sedan utfärdas till butiker genom CHAI,” Fatman sa. “Detta kan nu betalas ut utanför plattformen via en börs. Så länge det finns tillräckligt med volym för att dölja det, kommer det att gå obemärkt förbi.” Fatman fortsatte:

Även om det fanns en viss äkta CHAI-användning, var den stora majoriteten av det helt enkelt TFL som tog ut tiotals miljoner dollar genom SDT/KRT-systemet, i hopp om att ingen skulle märka det. Det var ett sätt att förvandla sina tryckta internetpengar till riktiga pengar – efterfrågan från detaljhandeln.

LUNC pumpar 70 %, supportrar hoppas att det kommer att nå $1

Förutom anklagelserna och kontroverserna kring Do Kwon och hans team, har luna classic (LUNC) hoppat 70 % högre under de senaste 24 timmarna. Vertikala trender på Twitter visar många människor som försöker shill och pumpa det klassiska myntet, och några av dem verkar tro att token – som handlas långt under en amerikansk penny – en dag kommer att bli $1 per enhet. LUNC-handeln har varit mycket aktiv under de senaste 24 timmarna eftersom många kryptobörser har återupptagit handeln med luna classic efter att ha stoppat myntet sedan andra veckan i maj.

Taggar i denna berättelse

@fatmanterra, Anklagelser, CHAI, Företag K, kontrovers, Kryptotillgång, kryptobörser, Daniel Shin, gör kwon, Gör Kwon Terra, Fet man, KBS, Koreas skattemyndigheter, KRT mynt, KRW, LUNA, Luna Classic, LUNC, Spegelprotokoll, ny token, Preminera, SDT, Sydkorea, Kallelse, terraform labb, TFL

Vad tycker du om det nya LUNA-tokenet och de senaste LUNC-vinsterna? Vad tycker du om anklagelserna om Do Kwon’s Terraform Labs? Låt oss veta vad du tycker om detta ämne i kommentarsfältet nedan.

Jamie Redman

Jamie Redman är nyhetsledare på Bitcoin.com News och en finansteknisk journalist som bor i Florida. Redman har varit en aktiv medlem av kryptovalutagemenskapen sedan 2011. Han har en passion för Bitcoin, öppen källkod och decentraliserade applikationer. Sedan september 2015 har Redman skrivit mer än 5 000 artiklar för Bitcoin.com News om de störande protokoll som dyker upp idag.
Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast i informationssyfte. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller rekommendation av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridisk- eller redovisningsrådgivning. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för någon skada eller förlust som orsakas eller påstås vara orsakad av eller i samband med användningen av eller tilliten till innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.


#Medan #nya #LUNArekorden #vinner #plågas #Kwons #Terraform #Labs #kontroverser #och #anklagelser #Bitcoin #News

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *