Pegula, Swiatek når franska kvarter;  Nycklar faller

Pegula, Swiatek når franska kvarter; Nycklar faller

Jessica Pegula blev den tredje amerikanska kvinnan att nå kvartsfinalen i French Open i måndags, men Madison Keys misslyckades med att gå med på festen när hon kraschade efter en fräsch start på sin match i fjärde omgången på Roland Garros.

Världen nr 1 Iga Swiatekunder tiden tappade det första setet innan han kom förbi kinesisk tonåring Zheng Qinwen6-7 (5), 6-0, 6-2, för hennes 32:a raka vinst — vilket gjorde den tredje tredje längsta vinstserien på damtouren sedan 2000.

Den 26-åriga Pegula, som är seedad 11:a, ställs härnäst mot Swiatek i kvartsfinalen.

Efter att ha förlorat det första setet slog Pegula tillbaka för att vinna en 4-6, 6-2, 6-3 seger över rumänska kvalmatchen Irina-Camelia Begu och går vidare till sin andra raka Grand Slam-kvartsfinal.

Nr 11 Pegula, vars föräldrar äger NFL:s Buffalo Bills och NHL:s Buffalo Sabres, och Swiatek är de enda två av de 15 bästa fröna som finns kvar i damklassen.

Pegula, vars två tidigare körningar till åttondelsfinalen i Grand Slam-turneringar kom vid Australian Open förra året och i år, anlände till Paris med ett karriärrekord på 2-3 på lerbanan major, med ett framträdande i tredje omgången.

Den 31-åriga Begu, som hade vunnit båda sina tidigare möten mot Pegula i raka set, föll till 0-3 i fjärde omgångens matcher i majors. Hon fick böter på 10 000 $ tidigare under denna French Open efter att hon kastade sin racket, som studsade in på läktaren och borstade ett barn på läktaren.

Swiateks 20-set segersrad tog slut mot Qinwen, men det spelade ingen roll eftersom hennes matchserie nådde 32. Venus Williams leder den listan med 35 år 2000, följt av Serena Williams med 34 år 2013 och Justine Henin med 32 år 2008.

Swiatek, mästaren i French Open 2020, skakade av sig en okaraktäristiskt problematisk sträcka och kom tillbaka för att slå den 19-årige Qinwen.

Swiatektook leder med 3-0 och 5-2 i det första setet men kunde inte stänga av det och slösade bort fem setpunkter totalt. I tiebreaket tog Swiatek fem poäng i rad för att leda med 5-2 – och den 74:e rankade Zheng svarade med att slänga de nästa fem poängen. Det var det första setet som Swiatek överlåtit sedan den 23 april.

Zhengs rörelse var inte lika bra i början av det andra setet och hon tog en medicinsk timeout för att få sitt övre högra ben tejpat medan hon låg nere med 3-0. Swiatek tog åtta raka matcher för att äga det andra setet och ta en ledning med 2-0 i det tredje och lät inte ledningen glida iväg.

När det tog slut skrek hon “Kom igen!” och skakade med höger näve.

Tidigare i måndags tappade Keys kontrollen totalt efter ett lysande öppningsset och slog ut med en 1-6, 6-3, 6-1 förlust mot ryska Veronika Kudermetova i Paris.

Keys, frö nr 22 som nådde semifinal på Roland Garros 2018 och kvartsfinal året därpå, var maktlös mot Kudermetova, som använde en tung forehand på Court Philippe Chatrier för att sätta Keys i defensiven.

Kudermetova gick vidare till kvartsfinalen i en Grand Slam-turnering för första gången.

Keys dominerade det inledande setet men tappade rytmen efter att Kudermetova tagit en toalettpaus innan andra set.

Hon höll och bröt sedan Keys serve för att ta en ledning med 2-0 i den andra, som hon serverade på sitt sjunde setpoint.

“Jag försökte lita på mig själv, att tro. Det var min nyckel”, sa den 29:e seedade Kudermetova, som kommer att möta en rysk kollega. Daria Kasatkina i kvartsfinalen.

“Ibland försökte jag spela hårdare, ibland med snurran, lite smartare. Jag gjorde ett bra jobb idag.”

Kudermetova, som inte hade passerat den tredje omgången i singel i någon av sina tidigare 12 stora turneringar, bröt i öppningsspelet i det tredje setet efter att ha varit under med 40-0 och, med undantag för en servicepaus i den fjärde matchen. , kontrollerade resten av matchen.

Keys var tvåa vid US Open 2017 och kom efter en semifinal i Australian Open.

Kasatkina matchade sin bästa prestation i en major genom att nå kvartsfinalen med en 6-2, 6-2 vinst över Camila Giorgi.

Den 20:e-seedade Kasatkina räddade en brytpunkt när hon serverade matchen och knep den på back-to-back otvingade misstag från Giorgi.

“Jag är exalterad inför kvartsfinalen på Roland Garros, viktigast”, sa Kasatkina, som tog sig till kvartsfinal i French Open och Wimbledon 2018. “Det spelar ingen roll vem som är på andra sidan nätet.”

Keys förlust hindrade USA från att ha fyra kvinnor vidare till kvartsfinalen på Roland Garros för första gången sedan 2002. Sloane StephensUS Open-mästaren 2017 och 18-åring Coco Gauff redan framskriden söndag.

Associated Press och Reuters bidrog till denna rapport.

.
#Pegula #Swiatek #når #franska #kvarter #Nycklar #faller

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *