"Stranger Things" med Noah Schnapp och Millie Bobby Brown i Will's Sexuality: "It's Up to the Audience's Interpretation"

“Stranger Things” med Noah Schnapp och Millie Bobby Brown i Will’s Sexuality: “It’s Up to the Audience’s Interpretation”

SPOILER VARNING: Den här historien diskuterar handlingspunkter i säsong 4 av “Stranger Things“, streamas just nu på Netflix.

Med 16 huvudkaraktärer, minst ett dussin nya karaktärer och fem stora platser – inklusive ett fängelse i sovjettidens Ryssland och en ombyggd underjordisk missilsilo någonstans i amerikanska västern – är det uppriktigt sagt förvånande att Säsong 4 av “Stranger Things” har någon tid att utforska lugna stunder av personlig tillväxt. Men alla som spårar Will Byers resa (Noah Schnapp) under loppet av showen har märkt att ungen som överlevde upp och ner har kämpat för att återknyta kontakten med sina gamla Dungeons and Dragons-kompisar av skäl som inte verkar ha så mycket att göra med att bli fångad av en demogorgon från en alternativ dimension.

Will verkar nämligen som om han är gay och kämpar för att komma ut.

Det intrycket har bara blivit starkare i säsong 4. I det första avsnittet, Will and Eleven (Millie Bobby Brown) måste hålla en presentation i deras nya Kalifornien high school om en hjälte de ser upp till; Will väljer Alan Turing, den homosexuella matematikern som åtalades på 1950-talet för sin sexualitet och tvingades genomgå kemisk kastrering. Will rycker också fysiskt från en tjej som visar intresse för honom. Och när Mike (Finn Wolfhard) hälsar på från Hawkins i avsnitt 2 under spring break, verkar Will hjärtbruten över att Mike har varit så likgiltig mot honom till förmån för sin flickvän, Eleven.

Senare, i avsnitt 4, när Mike anförtror Will att han önskar att han hade uttryckt sina känslor för Eleven tydligare för henne, ger Will insikter som lätt kan tillämpas på alla som vågar komma ut till en bästa vän.

“Ibland tycker jag att det bara är läskigt, att öppna upp på det sättet – att säga hur du verkligen känner, speciellt för människor du bryr dig mest om”, säger Will. “För tänk om – tänk om de inte gillar sanningen?”

I en intervju med Schnapp och Brown för Mängd, Schnapp hade dock ett mer tvetydigt perspektiv på hur showens författare, ledda av skaparna och verkställande producenterna Matt och Ross Duffer, har närmat sig Wills sexualitet.

“Jag känner att de aldrig riktigt tar upp det eller uppenbart säger hur Will är”, säger han. “Jag tror att det är det fina med det, att det bara är upp till publikens tolkning, om det är Will som bara vägrar växa upp och växer upp långsammare än sina vänner, eller om han är riktigt gay.”

Vid det här laget ringde Brown in. “Kan jag bara säga att det är 2022 och vi behöver inte märka saker”, sa hon. “Jag tycker att det som är riktigt trevligt med Wills karaktär är att han bara är en människa som går igenom sina egna personliga demoner och problem. Så många barn där ute vet inte, och det är okej. Det är okej att inte veta. Och det är okej att inte märka saker.”

Schnapp höll med. “Jag upptäcker att folk sträcker sig för att sätta en etikett på honom och bara vill veta, så gärna, “Åh, och det här är det”, sa han. “Han är bara förvirrad och växer upp. Och det är vad det är att vara barn.”

Andra medlemmar i “Stranger Things”-rollen verkar dock ha en mer definitiv syn på Will. I en reklamfilm för Netflix Mexiko Postad den 23 maj tillfrågas Wolfhard och andra skådespelare David Harbour, Winona Ryder och Caleb McLaughlin om fanteorier för programmet, inklusive en att Will och Eleven har ett hemligt förhållande i Kalifornien, och gömmer det för Mike.

“Om du har sett programmet bör du veta att Will inte är intresserad av El,” sa Harbour. “Han är intresserad av någon annan i gruppen.” Senare tillade Harbour, “Will vill vara i källaren med Mike som spelar D&D resten av sitt liv.”

Wolfhard sa också att Will och Elevens förhållande är “som bror och syster” och föreslog att publiken kommer att “snart se” vem Will är “intresserad” av – “mycket intresserad”, tillade Harbour. Men den uppenbarelsen, om den kommer, förekommer inte i Vol. 1 av säsong 4, som avslutas med avsnitt 7. (De sista två avsnitten av “Stranger Things” säsong 4, aka Vol. 2, debut den 1 juli.)

Schnapp och Brown säger för sin del att de är glada över att Wills sexualitet har förblivit odefinierad.

“Det är en så fantastisk roll för Noah att spela,” säger Brown. “Och att vara den förebilden för barn där ute som inte vet vad de går igenom när de växer upp.”

“Will är ungefär som en zebra på ett fält med hästar”, tillägger Schnapp. “Han sticker ut. Det är bara trevligt att se det och få det visat på “Stranger Things” för fans att ansluta till och kunna relatera till. Eftersom så många av våra tittare är unga barn som är i det stadiet i sitt liv.”


#Stranger #med #Noah #Schnapp #och #Millie #Bobby #Brown #Wills #Sexuality #Audiences #Interpretation

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *