Stranger Things Säsong 4: Vecna-skådespelaren avslöjar hur de väckte skurken till liv - IGN

Stranger Things Säsong 4: Vecna-skådespelaren avslöjar hur de väckte skurken till liv – IGN

Varning: Stora spoilers för slutet av Stranger Things säsong 4, del 1 nedan!

Nåväl, katten är ute ur påsen: Henry Creel – eller en, vilken du föredrar – är Vecna ​​(du kan läsa en fullständig sammanfattning av den stora avslöjandet här). Och Jamie Campbell Bower, skådespelaren som spelar både Henry och Vecna ​​under alla dessa proteser, kan äntligen prata om sin avgörande roll i den näst sista säsongen av Netflix-succén.

Bower chattade med IGN om att väcka karaktären till liv, hur det var i Vecna-kostymen och varför Henry omedelbart drogs till Eleven.

Skapar Vecna

Showskaparna Matt och Ross Duffer, mer kända som bröderna Duffer, är notoriskt fåniga om seriens framtids hemligheter. Så, hur beskrevs rollen från början för Bower, med tanke på den förkärleken till sekretess? “Det var det inte”, skrattar han.

Bower fick två “sidor” – i princip sidor att läsa från för en audition – när han först kontaktades för showen: den ena var från 1996 års thriller Primal Fear och den andra från Hellraiser, en av de Duffers främsta inspirationskälla för säsong 4. Sedan, innan han lärde sig något om Vecna, gjorde Bower vad han kallar “moodboard” eller “mindmap” för vem han trodde att den här mystiska karaktären var.

“Christopher Lee var där som Dracula,” säger Bower. “Jag hade uppenbarligen Pinhead där. Jag hade Freddy Krueger där. Jag hade den senaste versionen av Dracula. Jag hade några karaktärer från, gud, några av de vilda 80-talets vampyrfilmer. Voldemort var också med. Och mycket eld.”

Denna period av att veta väldigt lite om Vecna/Henry/One pågick i ungefär en månad, enligt Bower. Det var inte förrän skådespelaren träffade Duffers som han lärde sig mer om Stranger Things nya stora dåliga.

“Jag visste väldigt, väldigt lite, men på något sätt lyckades jag få ihop tillräckligt mycket för att kunna formulera verkligheten av vem den här personen var”, säger han. “Så kalla det öde, tur, intelligens, dumhet – gud vet hur det hände, men det hände.”

Blir Vecna

Som Duffers tidigare avslöjat skapades Vecna ​​med cirka 90% praktiska effekter med hjälp av makeupartisten Barrie Gower. Det innebar en lång smink- och protesprocess för Bower: ungefär sju och en halv timme för att vara exakt.

Beroende på dag säger Gower att de skulle starta processen mellan 03:00 och 04:00 för att börja fotografera vid 10:00, och sedan skulle de fortsätta att fotografera i cirka 10-12 timmar innan de spenderade annan timme att få Bower ur kostymen. Det hela vägde cirka 40 pund. “Det är inte mycket, men efter en 10-timmars dag börjar du känna det,” skrattar Bower. Det tvingade honom också att förstärka sin prestation mycket mer.

“På en mer praktisk nivå, snarare än en känslomässig nivå, fann jag att jag var tvungen att ge mer”, säger han. “Dräkten rör sig med ansiktet ganska bra, men den är inte lika böjlig. Du har några centimeter eller en centimeter eller två mellan din faktiska hud och det som kan ses, så idén med ögonbrynen i synnerhet, du måste se till att jag verkligen gav det i ansiktsuttrycket och inte vad jag kanske skulle ge ansiktet om jag bara inte var i kostym. Men jag tror att det som var fantastiskt var att under det hela ligger avsikten med detta verkliga hat och denna verkliga förbittring, och det höll på att komma igenom.”

The Duffers berättade tidigare för IGN att en av anledningarna till att de ville använda praktiska effekter för Vecna, istället för datorgenererade, var att de ville att deras skådespelare skulle ha något påtagligt att interagera med på inspelningsplatsen. Och några av dessa skådespelare var, ja, ganska rädda när de såg Bower i Vecna-läge.

“Jag går runt ofta i förväg och säger några ganska vidriga saker i andan om vem som är framför mig, och bara vidriga saker i allmänhet ganska mycket fram till handling när jag måste säga de faktiska replikerna,” säger han. “Den stackars skådespelaren som spelar Chrissy (Grace Van Dien), hon var livrädd. Sadie [Sink]är riktigt tufft. Hon är en tuff person, så hon var helt okej. Men Millie [Bobby Brown] grät. Första gången Millie såg mig brast hon ut i gråt. Det var på repetitionen, och hon brast bokstavligen bara ut i gråt.”

Inuti Vecnas huvud

På ett känslomässigt plan ser Bower inte att hans framträdanden som Henry och Vecna ​​är så olika – till en viss grad i alla fall. Henry hade redan en förbittrad, skruvad syn på världen innan han förvandlades till en grov upp och ner-varelse, och när den förvandlingen väl sker efter hans kamp med Eleven, tas den skurkbågen till en helt ny nivå.

“Jag tror att med Henry finns det fortfarande lite mänsklighet i honom,” säger han. “Du kanske kan lugna ner honom och prata om honom, men när hon väl skickar honom till hans bortgång, så att säga, eller in i hans ögonblick av förändring, tror jag att mänskligheten är borta. Det är bara fullt hat, full förbittring som redan har lagts till denna känsla av att “världen är en jävla plats nog som den är.” “

Och innan det stora förändringsögonblicket inträffar ser vi hans relation med Eleven framskrida inifrån Hawkins labb. Uppenbarligen är Vecnas avsikter att manipulera henne och använda henne för att fly, men Bower säger också att Henry ser sig själv i henne. Hon är trots allt lika mäktig som honom, vilket han aldrig sett förut, och har blivit utfryst i Hawkins labb, precis som Henry var i sin familj.

“Jag tror, ​​även om hon är nyckeln för att han ska kunna fly, tror jag att det kommer den här känslan av sanning i när han säger “Föreställ dig vad vi kunde göra tillsammans, vi skulle verkligen kunna omforma världen”, säger han. “Det är roligt, när jag utvecklade det, var jag som “Åh, han vill bara gå iväg och ha ett riktigt trevligt liv och göra ingenting, vara borta från alla med Eleven.” Men jag tror att han i slutändan skulle vilja ta över världen med henne.”

Det finns också ett gemensamt tema med alla Vecnas offer: de verkar alla vara försvagade, på något sätt, psykologiskt. Max, till exempel, har fortfarande att göra med Billys död, och Nancy har fortfarande att göra med Barbs. Bower tror att det går tillbaka till Henrys uppväxt, särskilt när han gick in i sina föräldrars tankar – särskilt hans fars, betonar han – och såg de saker de hade gjort i sitt förflutna och vad de gömde för världen.

“Han går efter människor övervägande med skuld och skam,” säger han. “När vi går igenom dessa perioder av skuld och skam, försvagas det [us], eftersom det blir en tvångstanke och det är en obekväm känsla. Och så jag tror att det är han som söker rättmätig hämnd, är vad jag skulle kalla det.”

Tja, vi får se om Vecna ​​tar hämnd när Stranger Things Säsong 4, del 2 kommer på Netflix den 1 juli.

#Stranger #Säsong #Vecnaskådespelaren #avslöjar #hur #väckte #skurken #liv #IGN

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *