En supersnabb sammanfattning av vad som hände i The Boys säsong 2

En supersnabb sammanfattning av vad som hände i The Boys säsong 2

Amazon Prime-videor Pojkarna återvänder för en tredje säsong den 3 juni. Den skarpsinniga och hypervåldsamma superhjältesatirens andra säsong avslutas med en häpnadsväckande avslöjande – och att döma av trailers för säsong 3det kommer att vara långt ifrån programmets sista.

Den tredje säsongen kommer att lägga till ännu fler nya karaktärer och berättelser, inklusive Jensen Ackles som Soldier Boy, en Captain America-liknande figur som föregår Homelander (Antony Starr). För att ge dig ett ben på alla dessa utvecklingar har Polygon’s satt ihop denna snabba uppdatering i slutet av säsong 2.

Först till kvarn: Brakade The Boys verkligen upp i säsong 2?

Foto: Amazon Studios

Anti-supe-teamet började säsong 2 redan delat, men finalavsnittet, “What I Know”, skickade dem alla på divergerande vägar. Hughie (Jack Quaid), MM (Laz Alonso), Frenchie (Tomer Capon) och Kimiko (Karen Fukuhara) gömde sig medan Billy Butcher (Karl Urban) tog sig tillbaka till dem för att komma tillbaka till Becca (Shantel VanSanten) ), som han fick reda på att han fortfarande levde i slutet av säsong 1.

Den ideologiska splittringen mellan Hughie och Butcher blev allt större – den yngsta medlemmen av Boys förblev stenhård på att supes kan tas ner på “rätt” sätt, medan Butcher fortfarande var beredd att göra vad som helst i sin strävan efter hämnd, inklusive att fånga Becca och Homelanders son, Ryan (Cameron Crovetti), för att komma tillbaka till Homelander.

I “What I Know” lämnade Hughie teamet för att arbeta med Victoria Neuman (Claudia Doumit), den nya chefen (heh) för Federal Bureau of Superhuman Affairs. Föga anar han om att kongresskvinnan faktiskt är den mystiska hjärndödande lönnmördaren som tog ut CIA:s Susan Raynor (Jennifer Esposito), tidigare Vought-vetenskapsofficer Jonah Vogelbaum (John Doman), Church of the Collectives ledare Alastair Adana (Goran Visnjic), och ett gäng andra personer vid utfrågningen som var tänkt att fälla Vought.

När det gäller Butcher visade han verklig tillväxt och medkänsla genom att placera Ryan under Grace Mallorys (Laila Robins) skydd även efter att den stackars ungen av misstag dödat Becca medan han försökte skydda henne från Stormfront (Aya Cash). Men det låter som att han kommer att ha Mallorys “off-the-books”-stöd för att jaga supes en gång till under den nya säsongen.

“What I Know” slutade till synes på glada toner för resten av The Boys: MM återvände till sin fru och dotter, medan Frenchie och Kimiko gick iväg tillsammans för att “dansa” bland annat. Vi har våra tvivel om hur “fasta” de alla är, och inte bara för att vi har sett trailern för säsong 3. Medan han spårade upp en gammal supe vid namn Liberty (som visade sig vara Stormfront), avslöjade MM för Starlight ( Erin Moriarty) och Hughie hur han i huvudsak hade ärvt sin fars uppdrag att få ner Vought – ett uppdrag som tog hans pappas liv och hotade att konsumera hans eget.

Kimiko kan ha fått hämnd för mordet på sin yngre bror, Kenji (Abraham Lim), som utnämndes som en “superterrorist” och sedan dödades av Stormfront, men det finns fortfarande mycket vi inte vet om hennes tid i Shining Lätt befrielsearmé. Och medan “The Bloody Doors Off” förklarade vad som ledde till att Frenchie tappade svansen på Lamplighter (Shawn Ashmore), vilket ledde till att Mallorys barnbarn dog, finns det förmodligen ännu mer tragisk bakgrund att utforska där. Så det går inte att säga vad som kommer att få dem alla tillbaka till fållan med Butcher.

Vem är egentligen kvar i sjuan efter säsong 2-finalen?

En Vought-chef (Colby Minifie) försöker bråka med medlemmar i The Seven

Foto: Amazon Studios

Även om säsong 1 redan förlorade två supes – Lamplighters pensionering och Translucents (Alex Hassell) blodiga död – medlemskap i The Seven verkligen fluktuerade under säsong 2. A-Train (Jessie Usher) lades in på sjukhus tidigt, kom sedan på fötter igen och gick med i gruppen igen för att bli utsparkad av Homelander för att han inte längre höll upp till höga standarder. Men tack vare något “gudomligt” ingripande från den nu nedlagda Alastair, var A-Train officiellt tillbaka i sjuan vid säsongens slut.

Drottning Maeve (Dominique McElligott) var så desperat att ta ner Homelander att hon slog sig ihop med The Deep (Chace Crawford), som hittade videofilmer av Homelander och Maeve som lämnade ett flygplan med passagerare till sin död.

Hon utnyttjade framgångsrikt videon och Homelanders osäkerhet till en uppskov för sig själv, Elena (Nicola Correia-Damude), som fortfarande gjorde slut med henne, och pojkarna. Maeve var tydligen fortfarande i sjuan i slutet av säsongen – även om trailern för säsong 3 mestadels visar henne i civvies – men The Deep är fortfarande bannlyst.

Starlight tillbringade faktiskt större delen av sin tid med The Boys för att avslöja Voughts vidriga metoder. Hon återuppväckte sin relation med Hughie, men inte innan hon funderade på att Butcher kan ha rätt – att det inte finns någon “going high” med supes, vilket kan vara ett tecken på saker som kommer. Men efter att ha blivit inramad som Public Enemy No. 1 av Stormfront och Homelander och sedan rensat hennes namn, var Starlight vid Maeves sida under den sista presskonferensen. Hon är fortfarande i sjuan, men det verkar bara i namnet vid det här laget.

Lamplighter gick från inaktiv medlem av de sju till inaktiv medlem av, eh, livet när han brände sig själv i en slags protest vid Voughts högkvarter, och hjälpte till att befria Starlight. Vi fick reda på omständigheterna som ledde till Mallorys barnbarns död, såväl som vad han hållit på med sedan dess: nämligen att göra sig av med patienterna på Sage Grove som antingen svarade dåligt på Compound V eller vägrade att falla under Voughts tumme.

Under hela säsongen jagade Black Noir (Nathan Mitchell) Butcher och Starlight, men det var Maeve som tog honom ur drift med en Almond Joy (uppenbarligen har han en nötallergi). Det är en mindre obestridlig soldat för Homelander, som också förlorade sin mäktigaste allierade hittills: Stormfront, som introducerades som en tuff millennial men visade sig vara en supe vid namn Liberty och fru till Frederick Vought själv.

Stormfront avslöjade Voughts verkliga plan: att skapa en armé av überstarka vita supremacister, ledd av henne själv och Homelander. Naturligtvis var Homelander verkligen intresserad av det, men de mötte en del motstånd från Victoria Neuman (men vem vet vad hennes verkliga lojalitet är), liksom pojkarna. Men det var Homelanders son Ryan som till slut gjorde Stormfront ur funktion och dödade sin mamma i processen. Så, de sju har inte riktigt decimerats, men Homelander har ont om allierade.

Var står Vought International efter händelserna i säsong 2?

Giancarlo Esposito som Voughts vd Stan Edgar, ser inte särskilt nöjd ut

Foto: Panagiotis Pantazidis/Amazon Studios

I säsong 2 blev Voughts supes en del av USA:s väpnade styrkor; premiäravsnittet presenterade regeringstjänstemän som accepterade de sjus villkor om allt från vem som skulle ha befälet till acceptabel sidoskada, dvs förlust av människoliv. Men det mångmiljarddollarkonglomerat drabbades av skandal efter skandal: först exposeringen om Compound V, sedan släppandet av bilder som visade att Stormfront var en OG-nazist, inte bara en ny.

Under Stan Edgars (Giancarlo Esposito) ledarskap lyckades Vought dock ta kontroll över mediaberättelsen. Compound V-läckan ledde bara till en större efterfrågan på läkemedlet, vilket visade sig vara företagets verkliga mål hela tiden – som Edgar sa till Homelander, Vought är faktiskt ett läkemedelsföretag, inte ett superhjälteföretag. Den planen slog en hake efter att Stormfronts bakgrund kom i dagen, men i finalens avslutande ögonblick var Edgar tillbaka på pallen, avledde skulden från sitt företag och placerade den rakt av på ett “dåligt äpple”.

Pojkarna säsong 3 har premiär 3 juni med tre avsnitt på Prime Video. Här är den senaste trailern:

#supersnabb #sammanfattning #vad #som #hände #Boys #säsong

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *